elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Türkiye’nin İlk Yüzen Güneş Enerjisi Santrali Projesi İzmir’den

İzmir’in Seferhisar ilçesi belediye başkanı Tunç Soyer, yaptığı yazılı açıklamayla yüzen güneş enerjisi santrali projelerinin hazır olduğunu ve DSİ’den onay gelmesi halinde çalışmalara başlanabileceğini belirtti. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
10.09.2015 tarihli yazı 9054 kez okunmuştur.
Yenilenebilir enerji uygulamalarının büyük önem kazandığı günümüzde, Seferhisar Belediyesi ülkemiz adına çok özel bir projeye imza atacak. İlçenin Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaptığı yazılı açıklamayla yüzen güneş enerjisi santrali projelerinin hazır olduğunu, projenin hayata geçirilebilmesi için son olarak DSİ’den onay beklendiğini açıkladı.
 


Şekil 2: ABD'de kurulan bir yüzen güneş enerjisi santralinin görüntüsü

 
►İlginizi Çekebilir: Yüzen Nükleer Güç Santralleri


İzinlerin tamamlanması halinde Seferhisar Barajı’na dubalar kuralarak üzerine güneş panelleri eklenerek elektrik üretilecek. Tunç Soyer; gelen güneş ışığının su üzerinde yansıması sayesinde yüzen güneş enerjisi santrallerinin normal santrallere göre %22’ye kadar daha verimli olduğunu belirterek kurulacak olan santralin 1 MW gücünde olacağını açıkladı. Seferhisar Belediyesi, daha önce yaptığı projede pazar yerine güneş panelleri kurarak belediye binasının elektriğini buradan karşılamıştı.
 


Şekil 2: Santralin kurulacağı Seferhisar Barajı'nın bir görüntüsü
 
 





Tunç Soyer, ayırca ülkemizin Almanya, ABD gibi ülkelerden daha fazla güneş almasına rağmen bu tip girişimlerde daha geride olduğumuzu ve enerji talebini karşılamada zengin doğal enerji kaynaklarımızı kullanmadığımızı belirtti. Ülkemizde ilk olma özelliği olan bu proje hayata geçirilebilirse birçok yer açısından örnek teşkil edecektir.





Kaynak:

►Yerel Ajanslar

Burak Kesayak Burak Kesayak Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.