elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Suyla Çalışan Laptop |
Plantbook

Teknoloji büyük bir hızla gelişmeye devam ederken, doğa dostu olan yenilikler ve doğadan esinlenilen teknolojiler de gelişiyor. Yanko Design isimli Japon teknoloji blogunun son geliştirdiği ürün ise doğadan esinlenen teknolojinin son örneği. Şarj sistemini bambu ağacının su emme özelliğine benzeten bu tasarımın ayrıntılarını haberimizde bulabilirsiniz.



A- A+
06.12.2013 tarihli yazı 9443 kez okunmuştur.
Yeşil teknoloji dendiğinde akla ilk olarak doğadan esinlenilen tasarımlar geliyor. Doğa dostu olan bu teknoloji tamamen gelecekteki kaynaklarımızı tasarruf etmeye yönelik bir gelişim ve bu doğrultuda yeşil teknoloji gelişimine devam ediyor. Bir yanda son derece güzel tasarımlar yüksek enerji harcarken, diğer yanda yeşil teknoloji de gelişmesini sürdürüyor. 
 


 
► İlginizi Çekebilir: En Yeşil 10 Bina


İşte yeşil teknoloji ürünlerine Japonlar tarafından son bir cihaz daha eklendi. Bilindiği gibi bilgisayarlar en fazla elektrik harcaması yapan cihazlar arasında bulunuyor. Ancak bu yeni tasarım ile bilgisayarların elektrik tüketiminin minimuma düşmesi bekleniyor. Plantbook isimli bu yeni laptop tasarımı sayesinde yapay malzemeler ve doğal malzemeler arası bir köprü de kurulmuş oluyor. 
 

Peki sistem nasıl çalışıyor? Firma yetkililerinin anlattıklarına göre Plantbook temel olarak ağaçların beslenme prensibi ile çalışıyor. Uzun boru şeklinde özel olarak üretilmiş bataryanın enerjisi azaldığı zaman, batarya suyun içine konuyor. Hem suyu emerek hem de fotosentez reaksiyonunu kendi bünyesinde gerçekleştirerek batarya, enerjisini yeniden kazanıyor.
 
 
Yaprakların güneş enerjisini emdiği gibi bataryanın yakıt hücresi, üzerinde bulunan mikro güneş panelleri ile güneş enerjisini emiyor ve bu enerjiyi de bataryayı şarj etmek için kullanıyor. Bu sırada da emdiği suyu (H2O) elektroliz reaksiyonundan geçirerek hidrojenin enerjisini de bünyesine katıyor. Oksijeni ise atmosfere geri vererek böylece ekosisteme katkıda bulunuyor.




 
► İlginizi Çekebilir: Yeşilden Gelen Enerji: Biyokütle 


Projenin baş sorumluları ise Hyerim Kim ve Seunggi Baek. Analistlere göre geleceğin teknolojisi olan bu proje, şu sıralar test aşamasında olduğu için cihazı sadece prototip üzerinden inceleme fırsatı bulabiliyoruz. Gelişmeleri ise zaman gösterecek.








Kaynak: 

► Yanko Design 
► Trend Hunter


Hızır İlyas Seçen Hızır İlyas Seçen Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.