elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Sony'den Farklı Bir Akıllı Gözlük |
SmartEyeglass Attach

Giyilebilir teknolojilere her geçen gün bir yenisi daha eklenirken, var olan cihazlar da sürekli gelişim içerisindeler. Sony de bu yönde bir adım atarak kendi akıllı gözlük çalışmasını duyurdu. Google Glass'a göre biraz farklı olan bu cihazı ve özelliklerini buyurun haberimizde beraber inceleyelim...



A- A+
20.12.2014 tarihli yazı 9092 kez okunmuştur.
Son zamanlarda hacker saldırıyla gündeme gelen Sony, bu sefer giyilebilir teknoloji alanında adından söz ettirdi.



İlginizi Çekebilir: Sony'nin 2020 Bilgisayar Konsepti | Nextep!

 
SmartEyeglass Attach adını verdikleri akıllı gözlüğü Google Glass'tan bir yönüyle tamamen farklı. Sony,takılıp çıkartılan bir akıllı gözlük adaptörü yaparak bir gözlüğe değil de bütün gözlüklere teknoloji katacak bir ürün ortaya koydu.  2 parçadan oluşan bu ürün biri gözlüğün bir sapına diğeriyse diğer sapına tutturularak kullanılıyor ve gözlüğü akıllı hale getiriyor.

Aynı zamanda piksel boyutlarını azaltarak ve açık alanlarda okunabilmesine olanak veren OLED ekran teknolojisini de bu üründe kullanıyor. Kullanıcıların görüş alanını kısıtlamamasına dikkat eden firma, akıllı aparatın geniş bir yelpazede kullanılmasını amaçlıyor.

 
Üründe 0.23 inç OLED ekran bulunuyor ve bu ekranın çözünürlüğüyse 640x400 pikselWi-Fi ve Bluetooth 3.0 bulunduran cihaz ARM Cortex A7 işlemci kullanıyor ve 400 mAh değerinde pil gücüne sahip.
 

 
40 gram ağırlığa sahip cihazın tanıtımı CES 2015 etkinliğinde yapılacak.

 

Kaynak:

Pcmag
Mustafa Şirin Mustafa Şirin Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.