elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Solar Impulse 2 Dünya Turunu Tamamladı

Güneş enerjisi ile çalışan uçak yapan ekip başladıkları dünya turunu bitirerek bir ilke daha imza attılar. Detaylar haberimizde.



A- A+
30.07.2016 tarihli yazı 10495 kez okunmuştur.
Daha önceki haberimizde bahsettiğimiz Solar Impulse 2 ekibi; 4 kıta, yaklaşık 40.000 km ve 500'den fazla gün sonra başladıkları noktaya geri döndüler. 26 Temmuz sabahı Abu Dhabi'ye iniş yapan Solar Impulse 2 dünya turunu tamamladı ve sadece güneş enerjisi kullanarak dünyanın çevresini dolaşan ilk uçak olarak tarihe geçti.
 
 
►İlginizi Çekebilir: Güneş Enerjili Uçaklar
 
Toplamda 17 etaptan oluşan yolculuklarında final kalkışlarını Kahire'den yapan ekip herhangi bir yakıt kullanmadan tamamladıkları yolculuklarıyla birçok rekoru da kırmış oldu. Ekibin etkileyici uçusunun içinde, en uzun solo uçuş yapmak (Japonya - Hawai) ve Atlantik'i yakıtsız geçmek de var. Aynı zamanda saatte 75 km hızla giden uçakta, pilotlar uçuş esnasında kokpitten ayrılamayacakları için 20 dakika aralıklarla koltuklarında uyumak zorunda kaldılar.
 

Uçağı Abu Dabi'ye indirmesinin ardından açıklama yapan pilot Bertnard Piccard, "Temiz bir geleceğe sahibiz. Gelecek sizsiniz. Gelecek şimdi. Hadi bunu biraz daha ileriye götürelim." dedi.

Ağırlığı sadece 2,3 ton ve 72 metre genişliğe sahip olan Solar Impulse 2, kanatlarında toplam 17 bin 248 güneş hücresi bulunuyor ve gündüzleri enerji depolayabilmesi sayesinde geceleri uçabiliyor.

Kaynak:
► TechCrunch

Mustafa Şirin Mustafa Şirin Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.