elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Siemens Healthineers’ten Laboratuvar Hizmetleri için Stratejik İşbirliği

Siemens Healthineers; DİA Holding ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle, Kamu-Özel Sektör İşbirliği (KÖİ) projeleri kapsamında inşa edilerek işletilecek iki yeni hastanenin laboratuvar hizmetlerinin tamamını üstlendi. Detaylar içeriğin devamında...



A- A+
15.02.2017 tarihli yazı 8368 kez okunmuştur.
► Türkiye’deki hastanelerde sunulacak laboratuvar hizmetlerinin toplam değeri 100 milyon Euro’ya ulaşıyor.

► Siemens Healthineers’ın Kamu-Özel Sektör İşbirliği kapsamındaki yeni laboratuvar hizmetlerinden, gelecek 5 yıl içinde 92 milyondan fazla hastanın yararlanması bekleniyor.

Siemens Healthineers; DİA Holding ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle, Kamu-Özel Sektör İşbirliği (KÖİ) projeleri kapsamında inşa edilerek işletilecek iki yeni hastanenin laboratuvar hizmetlerinin tamamını üstlendi. Bu kapsamda yapılan beş yıllık sözleşme, en az 30 milyon Euro gelir garantisi veriyor. Bu tutar, garanti edilen yıllık test hacmine dayanıyor. Öngörülen test hacimleri dikkate alınınca ise gelirin 100 milyon Euro’ya kadar çıkması bekleniyor. Siemens Healthineers bu hastanelerdeki tüm tıbbi laboratuvar disiplinleri (biyokimya, mikrobiyoloji, hematoloji, immünoloji, acil servis, genetik, patoloji ve hasta başı testler) için gerekli bütün laboratuvar hizmetlerini sağlayacak. Ayrıca laboratuvarların tasarım, tıbbi ve teknik ekipman, cihazlar, sarf malzemeleri, servis, bakım ve teknik personel hizmetleri de Siemens Healthineers tarafından sunulacak.


 

Siemens Healthineers’ten DİA ve Sağlık Bakanlığı için Özel Proje


Siemens Healthineers CEO’su Bernd Montag, bu anlaşma hakkında şunları söyledi; “Bu projede laboratuvar ekipmanı konusundaki uzmanlığımız ile servis portföyümüzü bir araya getiriyoruz. Bizim için bir kilometre taşı olan bu proje, aynı zamanda müşterilerimizin karşılaştıkları zorlukları aşmalarına ve kendi alanlarında mükemmel sonuçlara ulaşmalarına nasıl yardımcı olduğumuzun da bir kanıtı... Yeni iş modelimiz, müşterilerimizin ilk andan itibaren verimliliği artırmalarını ve maliyetleri sınırlamalarını sağlayacak şekilde tasarlandı. İş ortağımız DİA ve Sağlık Bakanlığı için klinik süreçlerin tamamını destekleyen, özel bir çözüm geliştirdik. Kurumsal stratejimizle de tamamen uyumlu olan bu işbirliği, portföyümüzü daha da güçlendirecek.”

Siemens Healthineers, Sağlık Bakanlığı’nda görevli laboratuvar hekimleriyle birlikte, Ankara-Bilkent ve Mersin’deki hastanelerde bulunan laboratuvarları işletecek. Her iki hastane de KÖİ kapsamında, Sağlık Bakanlığı adına, DİA Holding iştiraki DİA İnşaat tarafından inşa ediliyor.


 

Türkiye’nin sıfırdan yapılan en büyük sağlık projesi


Yeni hastanelerin, 2003 yılında ülkedeki sağlık sistemini yeniden yapılandırmak üzere başlatılan programın bir parçası olarak, sağlık sektörünü daha da geliştirmesi bekleniyor. DİA Klinik Destek Hizmetleri Direktörü Hakan Adanalı bu konuda şunları söylüyor; “Hastane ve sağlık hizmetlerinde deneyimli olmasının yanı sıra, teknik inovasyon anlamında da güçlü bir iş ortağımızın olması bizim için önemliydi. Bu ortaklıktan, gelecek beş yıl içinde yaklaşık 92 milyon hastanın yararlanacağını tahmin ediyoruz.

Hastanenin yanı sıra otel, kongre merkezi ve ticari alanlarını da kapsayacak olan, yaklaşık 3800 yataklı Bilkent Sağlık Kampüsü, Türkiye’nin sıfırdan yapılan en büyük sağlık projesi olacak. Sağlık Kampüsü, 2018 yılı ortalarında hizmete girmesiyle, 10 binden fazla sağlık personeliyle günde ortalama 25 bin hastaya hizmet verecek. Mersin’deki yaklaşık 1300 yataklı yeni hastane ise Ocak 2017 sonunda faaliyetlerine başladı.

Daha fazla bilgi için: www.healthineers.com



 

Siemens Healthineers hakkında


Siemens AG’nin ayrı bir operasyon olarak yönetilen sağlık iş birimi Siemens Healthineers, dünyanın her yerindeki sağlık kuruluşlarının ihtiyaçlarını karşılamak ve mükemmel hizmet sunmalarını sağlamak üzere faaliyet gösteriyor. Tıbbi teknolojilerin lideri Siemens Healthineers; diagnostik ve terapötik görüntüleme, laboratuvar diagnostiği ve moleküler tıp ana iş alanlarındaki ürün ve hizmetlerinde sürekli inovasyonlara imza atıyor. Siemens Healthineers aynı zamanda dijital sağlık servisleri ve kurumsal servisler alanında da sürekli gelişme kaydediyor. Müşterilerinin dinamik sağlık hizmetleri pazarında başarı kazanmasına yardımcı olmayı hedefleyen Siemens Healthineers, fırsatları maksimum seviyeye çıkarıp riskleri en aza indiren yeni iş modellerine liderlik ediyor. 30 Eylül 2016 itibarıyla sonra eren 2016 mali yılında Siemens Healthineers dünya çapında yaklaşık 46 bin çalışanıyla, 13,5 milyar Euro gelir ve 2,3 milyar Euro’dan fazla net gelir elde etti.

Detaylı bilgi için: www.healthcare.siemens.com.tr