elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Siemens Gamesa'dan 36 adet yeni G132-3.3MW Platform Rüzgâr Türbini Avrupa'da İlk Kez Türkiye'de

Siemens Gamesa 36 adet yeni G132-3.3MW platform rüzgâr türbinini Avrupa’da ilk kez Türkiye’de kuracak. Detaylar haberimizin devamında...



A- A+
24.07.2017 tarihli yazı 11973 kez okunmuştur.

118.8 MW Rüzgâr Türbininin Kurulumu Gerçekleşecek

Siemens Gamesa, Konya’da bulunan Bağlar ve Ardıçlı rüzgâr santralleri için 36 adet, toplam 118.8 MW rüzgâr türbini kurulumunu gerçekleştirecek. 
 
Santrallerde kullanılacak naseller Siemens Gamesa’nın İspanya’daki fabrikasından, kule ve kanatlar ise Türkiye’den temin edilecek. Santralin servis ve bakım hizmetlerini de 5 yıl boyunca Siemens Gamesa sağlayacak. 
 
Siemens Gamesa, Konya’da bulunan toplam 118 MW Bağlar ve Ardıçlı rüzgar santralleri için Sancak Enerji ile anlaştı. Bu anlaşma, Avrupa’da Siemens Gamesa 3.3 MW platformunun ilk siparişi olma özelliğine sahip...

 
Siemens Gamesa, G132-3.3 MW türbinlerinden 20 adedini (66 MW) Bağlar rüzgâr santrali için, 16 adedini de (52.8 MW) Ardıçlı santrali için üretimini gerçekleştirecek. Türbinlerin teslimatının 2018’in ikinci çeyreğinde başlaması ve santrallerin de 2019’da hizmete girmesi planlanıyor. Türbinlerin naselleri, Siemens Gamesa’nın İspanya’daki (Ágreda-Soria) fabrikasında imal ediliyor. Kuleler ve kanatlar ise yerel tedarikçiler tarafından Türkiye’de üretilecek. Bu sayede her iki projede de yüksek oranda yerlileşme sağlanması amaçlanıyor. Segmentindeki minimum birim enerji maliyetini hedefleyen ve her iki santralde de kurulumu yapılacak olan G132-3.3 MW rüzgar türbini, orta ve orta-düşük rüzgâr hızına sahip sahalarda maksimum enerji üretimini hedefliyor.

Türbin, her saha koşuluna ve rüzgâr sınıfına uyum sağlamak için 84-134 metre arasında değişen dört farklı kule yüksekliğinde tasarlandı. Bu sayede yatırımcılara geniş kule yüksekliği seçenekleri sunarak sahalardan maksimum verim elde edilebilme imkanı sağlanıyor. Siemens Gamesa, santralin servis ve bakım hizmetlerini de üstleniyor. Her iki santral için 5 yıllık servis ve bakım anlaşması imzalandı.

Siemens Gamesa, Türkiye’de pazara ilk olarak 2009 yılında girdi ve o tarihten bu yana 760.1 MW Rüzgar Enerjisi Santrali kurulumu gerçekleştirdi. Ayrıca şirketin inşa halindeki 204.1 MW’lık santral kurulumu devam ediyor.



Siemens Gamesa Renewable Energy Hakkında


Dünya çapında 75 GW'lık kurulu güce sahip olan Siemens Gamesa Renewable Energy, 27 bin kişiden oluşan ekibiyle, 90'dan fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Karasal (onshore) ve deniz üstü (offshore) rüzgar türbini tasarımı, üretimi, kurulumu ve son teknoloji servis çözümleri ile uçtan uca değer zinciri yaratıyor. Şirketin küresel merkezi ve yasal adresi İspanya'daki Zamudio'da bulunuyor. Şirket, İspanyol borsasına kotedir.

Kaynak:

Irmak Telatar Irmak Telatar Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır