elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Siemens Enerjide Yenilikçi Dijitalizasyon Çözümlerini ICCI 2017’de sergiledi

Siemens, 3-5 Mayıs 2017 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde 23.sü düzenlenen ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı’nda enerji sektöründe sürdürülebilir bir geleceğe kapı aralayan yenilikçi dijitalizasyon çözümleriyle yer aldı. Detaylar haberimizin devamında...



A- A+
05.05.2017 tarihli yazı 7916 kez okunmuştur.

Siemens'in Yenilikçi Dijitalizasyon Çözümleri

Enerji sisteminin tümünü kapsayan yenilikçi teknolojileriyle 160 yıllık tecrübeye sahip olan Siemens, 3-5 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde 23. kez düzenlenen ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı'nda yerini aldı. Bu yıl "Dijitalizasyon ile enerjide dönüşüm" mottosuyla fuara katılan Siemens, enerji sektöründe geleceğin ihtiyaçlarına bugünden yanıt veren yenilikçi dijitalizasyon çözümleriyle verimlilik, üretkenlik, maliyet tasarrufu ve rekabetçilik konusunda müşterilerinin beklentilerine çözüm üretiyor.
 


Enerji İletimi ve Dağıtımında Yarını Şekillendiren İnovasyon

Elektriği güvenilir ve verimli bir şekilde taşımayı sağlayan Siemens’in enerji iletim ve dağıtım teknolojileri, kapsadığı akıllı çözümlerle şebekeleri istikrarlı hale getiriyor ve dağıtık enerji sistemlerinin entegrasyonunu mümkün kılıyor. Siemens enerji iletim ve dağıtım altyapılarını geleceğe uyarlamayı sağlayacak ürün, çözüm ve servislerini ICCI 2017’de ziyaretçilerle buluşturdu.



Dijitalizasyon ile Dönüşüm Başladı

Elektrik enerjisinin ekonomik, güvenilir, akıllı iletimi ve dağıtımı konusunda dünyanın önde gelen ürün, sistem, çözüm ve hizmet tedarikçilerinden biri olan Siemens Enerji Yönetimi Bölümü, enerjinin uzun mesafelerde verimli iletimi, elektrik iletim şebekeleri arasında aktarım, mikro şebekeleri ana elektrik şebekesine bağlama gibi genişleyen bir çözüm yelpazesinin yanı sıra Dijital Şebeke Çözümü ile daha akıllı şebeke altyapıları için kişiselleştirilmiş çözümler sunuyor.
 

Yenilenebilir Enerjide Türkiye'nin Kılavuzu

Siemens, çevrenin korunmasında kritik rol oynayan güneş, hidroelektrik, rüzgar, jeotermal santralleri gibi yenilenebilir enerji projelerine anahtar teslimi çözümler geliştiriyor ve pazara sunuyor. Türkiye'de toplamda yaklaşık 4 GW gücünde yenilenebilir enerji projesinde yer alan Siemens, gelecekte de en son teknolojileri çözümlerine yansıtmayı hedefliyor.
 

Kendi Enerjisini Üreten Akıllı Fabrikalar

Enerji maliyetlerini azaltmak, güvenilir bir enerji arzına sahip olmak ve çevreye duyarlı sistemler geliştirmek, endüstri dünyasının “enerji” başlığı altında ulaşmaya çalıştığı 3 temel hedef olarak öne çıkıyor. Siemens, sektörün bu hedefine ulaşmasına, endüstriyel gaz ve buhar türbinlerinin yanı sıra gaz motorlarından oluşan yüksek verimli ürün yelpazesiyle katkı sağlıyor. Bunun yanında EVD lisansı ile tesislerde enerji kayıplarını, potansiyel kazanç noktalarını ve kojenerasyon kapasitesini raporlayabiliyor. Güçlü ürün portföyünün yanı sıra sunduğu finans çözümleri ve lokal servis ağı ile Siemens, endüstriyel enerji üretimi pazarında farkını ortaya koyuyor.
 

Operasyonel Deneyimin Güçlendirdiği Siber Güvenlik

Operasyonel teknolojilerde sahip olduğu bilgi birikimi ve tecrübeyi siber güvenlik teknolojileriyle birleştiren Siemens, böylelikle son kullanıcıya en güvenilir çözümleri sunuyor. Danışmanlık aşamasında başlayan siber güvenlik yaşam zinciri, sistemlerin izlenmesi ve tehditlerin engellenmesine kadar uçtan uca değer yaratıyor.

Enerji Depolama Sistemi Siestorage

Enerji üretiminin yeterli olmadığı bölgelerde ya da elektrik fiyatlarının yüksek olduğu zamanlarda sürekli ve sürdürülebilir bir güç kaynağı sağlamaya olanak tanıyan, modüler bir sabit enerji depolama sistemi Siestorage, Siemens’in ICCI 2017’de öne çıkan yenilikleri arasında yer aldı.Lityum-ion pil teknolojisine dayalı bir teknoloji olan Siestorage modüler tasarımı sayesinde 100 kW’tan 20MW’a kadar enerjiyi depolayabiliyor.

Enerji Santralleri Daha Verimli, Daha Güvenli, Çevreye Daha Duyarlı

Santrallerin güvenilirliğini, verimliliğini ve çevreye karşı duyarlılığını artıran rehabilitasyon çözümleri günümüzde kritik önem arz ediyor. Siemens enerji santralları rehabilitasyonu konusunda çözümler sunuyor ve bu sayede Türkiye ekonomisine katkıda bulunuyor.

Kömür Yakıtlı Santraller için Benzersiz Verimlilik

Süper kritik ve ultrasüper kritik teknolojilerin öne çıktığı kömür yakıtlı santraller için %47’ye kadar yüksek verimlilik sunabilen Siemens buhar türbinleri, yerli linyit kullanılan santral projelerinde tercih ediliyor. Siemens buhar türbin çözümleri sadece verimlilik anlamında değil, lokal servis-bakım ekibi sayesinde işletme süresinde de yatırımcıya en hızlı şekilde ulaşma imkanını sunuyor. Siemens ayrıca 3D basım yöntemlerini türbin kanadı gibi ekipmanların üretiminde kullanarak, yedek parça temin sürelerini kısaltmayı hedefliyor.

Enerji Üretimi Servisleri Kârlılığı Artırıyor

Siemens Enerji Üretimi Servisleri ise müşterilerinin yüksek emre amadeliğe erişirken ekipmanlarının optimal performansta çalışabilmesi için, geleneksel saha servis hizmetlerine ek olarak yenilikçi Dijital Servis çözümleri sunuyor. Böylece müşterilerinin üretim performanslarını ve kârlılıklarını artırıp risklerini yönetebileceği yeni iş modelleri yaratmasını sağlıyor.

Siemens Hakkında

Siemens AG (Berlin ve Münih), 165 yılı aşkın süredir mühendislikte mükemmellik, inovasyon, kalite ve güvenilirlik yönleriyle öne çıkan uluslararası bir teknoloji şirketidir. 200'den fazla ülkede faaliyet gösteren şirket elektrifikasyon, otomasyon ve dijitalleşme alanlarına odaklanmaktadır. Enerji ve kaynak verimli teknolojilerde dünyanın en büyük üreticilerinden biri olan Siemens aynı zamanda, enerji üretimi amaçlı kombine çevrim türbini tedarikinde ve enerji iletimi çözümlerinde lider konumda bulunmaktadır. Siemens ayrıca, altyapı çözümleri ile endüstri için otomasyon ve yazılım çözümlerinde de öncülük yapmaktadır. Şirket, bunun yanında önemli medikal görüntüleme sistemleri (bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans vb.) tedarikçilerindendir ve laboratuvar diagnostiği ile birlikte klinik IT alanlarında da lider konumdadır. 30 Eylül 2016'da sona eren 2016 mali yılında şirketin elde ettiği toplam gerçekleşen satış geliri 79,6 milyar euro, net kârı ise 5,6 milyar eurodur. Eylül 2016 sonu itibariyle Siemens'in dünya genelindeki toplam çalışan sayısı yaklaşık 351.000'dir.

Ayrıntılı bilgi için www.siemens.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: