elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Siemens, Dijital Enerji Yönetimi ve Siber Güvenlik Çözümlerini ICSG 2018’de Tanıttı

Siemens, 6. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı ICSG 2018’de dijital enerji yönetimi ve siber güvenlik çözümleriyle yer aldı.



A- A+
27.04.2018 tarihli yazı 7388 kez okunmuştur.
Dünya enerji devlerini, akıllı şebekeler ve şehirler alanındaki araştırmacıları, uygulayıcıları, geliştiricileri ve kullanıcıları bir araya getiren 6. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı ICSG 2018, 25-26 Nisan 2018 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlendi. “Dijital gelecek bizimle şekillenecek” mottosuyla ICSG 2018’de yerini alan Siemens Türkiye, yatırımların hızlı geri dönüşünü sağlayan dijital enerji yönetim çözümlerinin yanında güvenli enerji arzı için siber güvenlik çözümlerini sektörle paylaştı.
 
Siemens’in standında tanıttığı çözümler arasında SCADA/DMS/OMS, Dağıtılmış Enerji Yönetimi Sistemi, enerji analitik çözümleri, MVDC, enerji depolama, mikro şebeke çözümleri yer aldı.
 
50’yi aşkın ülkeden toplamda 10 binin üzerinde sektör temsilcisinin buluştuğu ICSG 2018’de, Siemens AG Dijital Şebekeler Bölge Satış Direktörü Dmitry Orlinkov, moderatörlüğünü ENOSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Halıcı’nın yaptığı “Nesnelerin İnterneti (IoT), Yapay Zeka ve Siber Güvenlik Oturumu’na katıldı. Orlinkov, sunumunda Siemens’in bulut tabanlı açık IoT işletim sistemi olan MindSphere üzerinde geliştirilen Enerji Yönetim Uygulamaları hakkında bilgi verdi. Bu uygulamalar, maliyet avantajı ve hızlı geliştirme imkânı sunarken kaynak israfını önlüyor, riskleri azaltıyor ve gelişmiş güvenlik sağlıyor.
 

 
Siemens, akıllı dijital şebeke çözümlerini Türkiye’de geliştiriyor
Sektörde lider konumda bulunan Siemens Türkiye’nin sunduğu akıllı dijital şebeke çözümleri, enerji dağıtım şirketlerinin yüzde 43’ü tarafından kullanılıyor. Dağıtım şirketleri aracılığıyla Siemens Akıllı Şebekeler ürünleri, çözümleri, sistemleri ve hizmetleri, şirketlerin müşterilerinin yüzde 46’sına ulaşıyor. 2014 verilerine göre Türkiye’deki 21 dağıtım şirketinin enerji kaybı ortalama yüzde 14 civarındayken, Siemens Akıllı Şebekeler çözümlerini kullanan şirketlerde bu oran yüzde 7’ye düşüyor. Siemens’in var olan altyapıyı daha akıllı hale getirip otomatize eden, insan hatalarından arındırarak daha verimli kullanabilmeye odaklanan Akıllı Şebekeler çözümleri, Türkiye’de geliştiriliyor. Bu teknolojilerin zaman içinde Siemens’in faaliyet gösterdiği diğer ülkelerde de kullanılması hedefleniyor.
 
“Tasarımla güvenlik” ve “derinlemesine savunma” yaklaşımı
Günümüzde dijitalleşmenin yaygınlaşmasıyla siber güvenlik ihtiyaçlarının da büyük bir hızla arttığını belirten Siemens Türkiye Dijital Şebekeler Direktörü Hasan Ali Pazar şöyle konuştu: “Siemens olarak siber güvenliğe, “tasarımla güvenlik” ve “derinlemesine savunma” stratejisiyle yaklaşıyor ve hem veri hem de fiziksel varlıkların güvenliğini değerlendirmeye, doğrulamaya ve yönetmeye odaklanıyoruz. Bu doğrultuda tüm dünyada dijital hizmetler alanında lider küresel kuruluşların yansıra Türkiye’de geliştirme yapan yerel lider kuruluşlarla da birlikte iş birliği içinde bulunuyoruz ve projeler gerçekleştiriyoruz. Bu iş birlikleri sayesinde, Türkiye’de enerji, altyapı hizmetleri, petrol ve gaz, otomotiv, çimento ve savunma sanayii için siber güvenlik çözümlerimiz ile tehditleri önlemeyi ve müşterilerinin riskini en aza indirmeyi hedefliyoruz. Enerji sistemleri dahil tüm kritik altyapılarda, bütün operasyonel teknolojileri kapsayan Türkiye enerji pazarının ihtiyaçlarına yönelik dünya standardında uçtan uca siber güvenlik çözümleri sunuyoruz.”
 

 

Siemens hakkında:

Siemens AG (Berlin ve Münih), 170 yıldır mühendislikte mükemmellik, inovasyon, kalite ve güvenilirlik yönleriyle öne çıkan uluslararası bir teknoloji şirketidir. Dünya çapında faaliyet gösteren şirket, elektrifikasyon, otomasyon ve dijitalleşme alanlarına odaklanmaktadır. Enerji ve kaynakları verimli kullanan teknolojileri ile dünyanın en büyük üreticilerinden biri olan Siemens, verimli enerji üretimi ve enerji iletimi çözümleri tedarikinde lider konumda bulunmaktadır. Siemens ayrıca altyapı çözümleriyle endüstri için otomasyon, sürücü ve yazılım çözümlerinde öncülük etmektedir.
Şirket, bunun yanında önemli tıbbi görüntüleme sistemleri (bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans vb.) tedarikçilerindendir ve laboratuvar diagnostiği ile birlikte klinik IT alanlarında da lider konumdadır. 
30 Eylül 2017 tarihinde sona eren 2017 mali yılında şirketin elde ettiği toplam gerçekleşen satış geliri 83 milyar Euro, net kârı ise 6,2 milyar Euro’dur. Eylül 2017 sonu itibariyle Siemens'in dünya genelindeki toplam çalışan sayısı yaklaşık 372 bindir. Ayrıntılı bilgi için www.siemens.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
 

Siemens Türkiye hakkında:

1847 yılında Werner von Siemens tarafından Almanya’da temelleri atılan Siemens, Türkiye’de 162 yıldır faaliyet göstermektedir. Siemens Türkiye, teknolojiye olan tutkusu ve köklü birikimiyle; enerji, altyapı, elektrifikasyon, otomasyon, dijitalizasyon ve sağlık sektörlerine öncülük eden çalışmalara imza atmaktadır. 3 binden fazla çalışanı bulunan Siemens Türkiye, dolaylı olarak ise 40 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. Siemens Türkiye’de kadın çalışan oranı %24,5'dir.
 
Siemens Türkiye, ülke ekonomisine, doğrudan, dolaylı ve teşvik edilen olmak üzere 3,2 milyar TL tutarında katkı sağlamaktadır (PriceWaterhouse Coopers 2016 Raporu)
 
Merkezi İstanbul Kartal’da bulunan Siemens Türkiye, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa’daki ofisleri, Gebze’deki Entegre Üretim Tesisleri ve Ankara ODTÜ’de yer alan Teknokent ofisleri ile hizmet vermektedir.