elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Şeffaf LCD Panelli Konsept Otobüsler

Günümüz reklam ve yayın dünyasında her yer LCD panellerle döşeniyor. Şehirli yaşamda en çok kullandığımız toplu taşıma araçlarındaki bu yeni dizayn yayın dünyasına yeni bir soluk getirecek. Artık reklamlar, hava durumları, fragmanlar gibi birçok habere toplu taşıma araçlarında rastlayabileceğiz. Haberin detayları yazımızda.



A- A+
28.12.2013 tarihli yazı 11349 kez okunmuştur.
Bugünün piyasasında başarılı olmanın en büyük şartlarından biri de iyi bir reklam yapabilmektir. Ama önemli olan hangi ürünün reklamı yapıldığı değil, reklamının nasıl yapıldığıdır. Çoğu zaman en gereksiz şeyler bile muhteşem reklamlarla göz doldurup cazip hale gelebiliyor. 
 

Peki hiç araç reklamı duydunuz mu? Muhtemelen üzerine çıktılar yapıştırılan otobüslerden bahsedeceksiniz. Las Vegas'ta Tad Orlowski adlı tasarımcı otobüsün yanlarına büyük LCD'ler yerleştirerek araç reklamı konusunda harika bir fikre imza attı. Böylece insanlar reklamları, TV yayınlarını ve otobüslerle ilgili bilgileri güncel olarak takip edebilecek. Otobüs bilgilerinin de verilmesi gerçekten akılcı bir fikir. Örneğin; araç yeşil dostu bir araçsa doğaya neler kazandırdığını görsel bir şekilde dışardaki yolculara sunabilir. Böylece yeşilci olmak teşvik edilebilir.
 

Aslında bu konsept araçların benzerini Toyota tarafından kullanılan tasarımlarda gördük: Fun-Vii, FV2. Ama bir araç bunu yapmak özel hayat açısından çok etkileyici bir fikir değil. Ama halka mal olmuş araçlarda bunu yapmak her sektöre artılar katacaktır. Aynı zamanda otobüsün daha büyük görüntüleme alanına sahip olması tasarımcıya, yayıncıya esneklik sağlayacağından daha da cazip geliyor.
 

Orlowski Willie tasarımın bir tuval gibi geniş bir alana odaklandığını söylüyor. Dizaynı ise, araç iskeleti üzerinde normal gövde panellerinin yerini şeffaf LCD'ler alacak şekilde olacak.  Bu şeffaf LCD'ler sayesinde yolcular da görülebilecek. Willie "Otobüs tarifeleri ve bilgileri, rota bilgileri, film fragmanları, hava durumu güncellemeleri, reklamlar gibi bir çok görsel ürünü güncel olarak yayınlama imkanı bulacağız." diyor. Böylece otobüs herhangi bir anda birçok bilgiyi aynı anda iletebiliyor.


 İlginizi Çekebilir : Elektrikli Yollar İle Otobüs Ağı Kuruldu


 
Bazı firmalar Willie'nın bu görüşünü beğenmiş. Teknolojinin günümüzdeki hızına bakıldığında bu otobüsleri yakın zamanda çevremizde görmemiz çok uzak değil. Devrin reklam devri olduğunu düşünürsek bu hız daha da katlanacaktır.

 




Kaynak

► wonderfulengineering


 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.