elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Samsung Note Edge Vs. Samsung Galaxy S6 Edge

Sonunda Samsung' un merakla beklenen yeni amiral gemileri tanıtıldı. MWC Fuarında tanıtılan Galaxy S6 Edge ve Galaxy S6 görücüye çıktı.10 Nisanda ABD' de 32 GB modeli 649 USD satışa sunulacaktır. İlk kavisli ekran telefon modasına Note Edge ile başlayan Samsung satışları iyi olsa gerek bu geleneğini sürdürdü. Sizler için 2 kavisli ekrana sahip olan amiral gemileri karşılaştırdık. Ayrıntılar yazımızda...



A- A+
11.03.2015 tarihli yazı 20991 kez okunmuştur.
Tüm dünyanın merakla beklediği  Barselonada düzenlenen  Mobile World Congress ( Dünya Mobil Kongresin) de Unpacked etkinliğinde Samsung yeni amiral gemilerinden olan devrim niteliğinde olarak gösterilen kavisli ekrana sahip olan Samsung S6 Edge tanıttı. Fuarda Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modellerini tanıtırken fuarda ki ziyaretçilerin beklentilerini karşıladığı ortada.
 

Note serisinin sonuncusu olan Note 4’ ü sunduktan sonra farklı bir dizaynla Note Edge’ i kullanıcılarına sunan Samsung satışlardan memnun olsa gerek ki Galaxy S6 serisinde de Edge modelini dünyaya sunuyor.

Ekran

Galaxy S6 Edge’ in en çarpıcı özelliği tabiki kavisli ekrana sahip olmasıdır. Note Edge bu özellik bakımından Samsung’ un ilk kavisli telefonudur. Galaxy S6 Edge modelinde Cornig Glass 4 camlarından yapılmışken Note Edge modelinde ise Cornig Glass 3 kullanılmıştır. S6 Edge deki ve Note Edge deki kavisli ekranlar görüntü olarak benzesede işlevsellik bakımından farklılık gösteriyorlar. S6 Edge de Note Edge deki gibi bağımsız özelliklere sahip değildir. Ana sayfanın ek uzantısı gibi gibi tasarlanmıştır. S6 Edge in kıvrımında gelen aramalara göre renk değişiklikleri oluyor Note Edge de ise istediğimiz kısa yolları kavisli kısıma aktarabiliyorduk. S6 Edge de Ekran 5.1 inç HD Quad Super AMOLED ekrandan oluşmakla beraber 557 ppi yoğunluğunda 2560*1440 gibi yüksek çözünürlüğe sahiptir. Note Edge de ise yine Super Amoled ekran kullanılırken ekran büyüklüğü 5.6 inç (1440+160)*2560 ekran çözünürlüğüne sahiptir. Pixel yoğunluğu ise 524 ppi dir.


İşlemci ve Hafıza

Samsung’ un en son ve yeni teknolojisi olan 8 çekirdekli 2.1 GHz ve 1.5 GHz  64 bit Exynos işlemciye sahiptir. Ayrıca 3GB LPDDR4 Ram barındıran yeni amiral gemisi yeni teknoloji olan UFS 2.0 ile 2.5 kata kadar daha hızlı performans göstereceği iddia ediliyor. Amiral gemi S6 Edge 32 GB 64 GB 128 GB modelleriyle karşımıza gelirken bir dezavantaj olan harici SD kart ile hafıza arttırılamayacak. Bu modeller arasında ise fazla diyebilceğimiz ücret farkı vardır bu durum Samsung’ a negatif olarak dönebilir. Note Edge de ise Qualcomm Snapdragon 805 APQ8084 Quad-Core 2.7 GHz Krait 450 işlemciye sahiptir. Grafik işlemcisi ise Adreno 420(Snapdragon) kullanılmıştır. Ayrıca SD kart ile hafıza 64 GB a kadar çıkabilmektedir.




► İlginizi Çekebilir: 2014' ün En İyi 10 Android Telefonu
 

Kamera

Arka kamera bakımından Note 4 Edge‘ teki gibi 16 MP olarak tutan Samsung  Sony IMX240 kullanmıştır. Ön kamerasını 5 MP tutmuştur. Ayrıca arka kamerada bulunan f1.9 lensi ile diyafram büyüklüğü daha iyi odak seçenekleri, efektler için üstün ışık yakalama fırsatı sunuyor bu teknoloji ile Note Edge ile kamera farkının açıyor. Note Edge de ise 3.7 MP ön kameraya sahipken 2K çekim yapabiliyor. Arka kamera optik görüntü sabitleme (OIS) özelliğine sahip olan iki telefonda. S6 Edge’ in  en ilginç özelliği ise yeni özellik olan Samsung Pay. Bu özellik bir mobil ödeme özelliği olsada bu yılın ikinci yarısında Amerika Birleşik Devletleri’ nde başlayacak.




► İlginizi Çekebilir: Gorilla Glass 4 | Kırılmayan Camlar

 

Panorama Görüntüsü Karşılaştırması ise;




► İlginizi Çekebilir: Android Cihazlara Custom Rom Nasıl Kurulur?
 

Video Çekimi Karşılaştırılması;



► Video 1: Samsung Galaxy Note Edge (2160p)
 
 

► Video 2: Samsung Galaxy S6 Edge (2160p)

Gövdesi

Önceki modellere göre farklı malzemeler kullanan Samsung iki cam panel arasına konulmuş metal çerçevesi ile kullanıcılarına büyük haz uyandıracağı kesin. İnci beyazı, safir siyah, platin altın, topaz mavi, yeşil zümrüt ile tam 5 renk ile kullanıcılarının hizmetine sunuluyor. Note Edge de Metal çerçeve olmasına rağmen Samsung Galaxy S6 Edge daha dayanaklı ve göze daha alıcı gelmektedir. Ayrıca Note Edge deki eğiimli kısımla kasa arasındaki açıklık ise oldukça can sıkıcı olsa gerek.
 

► Video 3: Samsung Galaxy S6 Edge VS. NOTE Edge
 



► İlginizi Çekebilir: Dünden Bugüne Samsung
 



Kaynak:
►ANDROIDPIT
►TechnoBuffalo
►GSM Arena
Safa BİLGİNER Safa BİLGİNER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar