elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Nvidia’nın Akıllı Şehir Projesi

Nvidia, geleceğin akıllı şehirleri için çalışmalarını hızlandırdı. Nvidia’nın yeni geliştirdiği Metropolis, yapay zeka temelli video analiz kontrol mekanizması ile akıllı şehirlerin yönetimi sunuyor.



A- A+
27.05.2017 tarihli yazı 8947 kez okunmuştur.
Şehirler, teknolojinin hızla gelişimiyle beraber akıllanmaya başlıyor. Nvidia, akıllı şehir kavramı için geliştirdiği Metropolis projesiyle kameralardan aktarılan görüntüleri yapay zeka ile analiz ederek işleme mantığına dayanır. Şehirler için kurulan kamera sistemleri günden güne artmaktadır. Sürekli çalışmakta olan kameralardan gelen görüntülerden faydalanacak bir proje oluşturmak adına Nvidia, makine öğrenimi ve yapay zekayla Metropolis’i geliştirdi. Nvidia, ekran kartı üretiminden büyümekte olan bir endüstri haline geldi. Bir şehrin tüm organizasyonlarını izlemek ve optimize etmek için yapay zeka ve derin öğrenme Nvidia tarafından bir fırsat olduğu düşünülüyor. Metropolis, gerçek zamanlı analiz ve mantıklı düşünme için bir dizi Nvidia ürününü içeriyor. Bu ürünler ise, Jetson gömülü sistemi, Tesla GPU hızlandırıcı, veri merkezi, profesyonel grafik desteği ve yapay zeka kameralardan oluşmaktadır.
 

Kamera görüntüleri sabit bir yerde daha sonra izlemek üzere kaydedilir. Metropolis, her bir kameradan gelen görüntüleri sürekli olarak işleyerek faydalı bilgiler haline getirecektir. Bu şekilde o anlıktaki doğruluk oranında artış olacaktır. GPU üzerine yapılan yapay zeka ile daha derin öğrenme sayesinde hızlı ve doğru veri işlemesi olacaktır. Nesneleri takip etmek ve izlemek için geniş açılı ve panoramik kameralar kullanılmalıdır. Yüz tanıma, araç tanıma, trafik yoğunluk modellemesi gibi örnekler sürekli veri işlemenin kullanılacağı yerler olabilir. Güvenlik anlamında yapılan kişi ve araç takibinde hızlı bir video üreterek kolaylıkla kontroller yapılabilir. Yapay zekanın katkısı ile güvenlik, trafik planlama, akıllı toplu taşıma, kamu güvenliği, acil durum araç yönlendirmesi yapılarak tek merkezden zaman kaybı olmadan kontroller yapılabilir. Nvidia, 2020 yılına kadar şehirlerde 1 milyar kameranın kullanılmasını bekliyor. Bulut sistemi üzerinden verilerin aktarımı gerçekleştirilecektir. IoT cihazlar arasında iletişim ve etkileşim olanağı yaratacaktır.
 


►İlginizi Çekebilir: Akıllı Altyapı: Geleceğin Anahtarı

Metropolis operatör kontrolünden bağımsız bir şekilde davranış ve karar alma becerisine ulaştığında otonom olarak trafik akışı ve kavşak yönlendirmesi, akıllı park yönlendirmesi gibi işleri yapabilecektir. Yapay zeka çözümleri hayatı kolaylaştırma adına güzel bir çalışma olsa da kameralardan yapılan kişi tanımlamalarına göre insanlara sunulan özel reklamlar veya yönlendirici reklamlar rahatsızlık verebilir.




Kaynak:


newatlas.com
Cem Aydınoğlu Cem Aydınoğlu Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.