elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Nokia’dan Android Dünyasına Atak |
Nokia X Ailesi

Microsoft bünyesine katıldıktan sonra akıllı telefonlarında Windows Phone işletim sistemini oturtan Nokia, aylardır dolaşan iddiaların gerçek olduğunu gösterdi. Nokia, iddiaları doğru çıkartarak Android işletim sistemli akıllı telefonlarını Mobile World Congress 2014 etkinliğinde “Nokia X” ailesini tanıttı :



A- A+
13.03.2014 tarihli yazı 10678 kez okunmuştur.
2011’den bu yana akıllı telefonlarında Windows Phone işletim sistemi kullanan Nokia, iddiaları doğru çıkartarak Android işletim sistemli akıllı telefonlarını Mobile World Congress 2014 etkinliğinde “Nokia X” ailesini tanıttı : Nokia X, Nokia X+ ve Nokia XL!
 



►İlginizi Çekebilir : Barcelona - MWC 2014'ün En İyileri
 

Özellikle Microsoft bünyesine katıldıktan sonra akıllı telefonlarında Windows Phone işletim sistemini oturtan Nokia, aylardır dolaşan iddiaların gerçek olduğunu gösterdi. Barcelona’da düzenlenen diğer dev teknoloji firmalarının da katıldığı Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2014) Nokia en çok dikkat çeken firmalardan biri oldu. Akıllı telefon alanında 3 yeni ürününü tanıtan Nokia, Android dünyasına adım attığını da göstermiş oldu.

 
 
 

Nokia X ailesinin genel olarak aynı özelliklere sahip bu 3 üyesinin en büyük ortak özelliği; "kısmen" de olsa Android tabanlı olması. Kısmen dememizin sebebi, cihazlarda Android’in AOSP sürümünün kullanılması. Yani, her ne kadar Android de olsa arayüz olarak Windows Phone’A benzer ve Google uygulama mağazasını ve servislerini (Google Maps, Gmail, Drive gibi) kullanamıyor. Bunların yerine kendi Android uygulama mağazasına Microsoft’un hizmetlerine erişim sağlıyor.

 

Teknik Özellikler

Teknik özelliklere baktığımızda genel olarak aynı özelliklere sahip :

NOKIA X : 4 inç, 800x480 pixel IPS ekran, 512 MB RAM ve 1 GHz çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon işlemci destekli, 4 GB hafıza ( microSd ile 32 GB’ye kadar artırılabilir) ve 3 megapiksel kameraya sahip. Ağırlığı ise 120 gr. civarında.
 
NOKIA X+ : Nokia X ile genel olarak aynı özelliklere sahip ancak farkı bellek olarak 768 MB RAM’e sahip ve daha fazla dahili hafızası olması.

NOKIA XL : Ailenin diğerlerine göre daha gelişmiş olan bu üyesi 5 inç ekrana ve 5 megapiksel arka, 2 megapiksel ön olmak üzere çift kameraya sahip. Ağırlık olarak da 190 gr. civarında olan Nokia XL, fiyat olarak da biraz daha pahalı.

 


 
Nokia X 89 Euro'dan satışa sunulacak  ve Asya, Hindistan, Avrupa, Latin Amerika, Ortadoğu, Afrika'da piyasaya sürülecek. Nokia X+ ve Nokia XL'in bu bölgelerde, daha ileriki zamanlarda 99 Euro ile 109 Euro fiyatlardan piyasalara sürülmesi bekleniyor.

Ayrıca Microsoft, Nokia X ailesinden bir ürün alan herkese, 1 GB OneDrive alanı ve bir aylık ücretsiz Skype kullanımı hediye ediyor.


 
İşte ilk görüntüler ve tanıtımlar 

 



 
Kaynak :

►NOKIA


 
Osman Öztürk Osman Öztürk Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.