elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

NISSAN Evlere Kesintisiz Güneş Enerjisini Getiriyor

Nissan evlerde enerji verimliliğini artıracak ve yenilenebilir enerji ile faturalarda azalmaya gidecek bir projeye imza attı. Yeni proje ile Nissan yetkilileri evlere kuracakları sistemle akıllı enerji depolama sistemleri ve güneş panellerini birleştiren yeni projesini İngiltere'de gerçekleştirecek.



A- A+
06.02.2018 tarihli yazı 7843 kez okunmuştur.
Nissan enerji yönetimi lideri Eaton ile ortaklaşa geliştirilmiş olan projede güneş panellerinden en iyi şekilde faydalanmaya ve enerji ihtiyacına göre tam olarak kontrol etmemizi sağlayan güneş panellerini üretti. Normal bir güneş enerji sistemi genellikle ev aletlerini çalıştırmak için ve kısıtlı imkânlarda kullanılırken Nissan Energy Solar üretilen güneş enerjisini depolayıp güneş olmadığı zamanlarda bile ihtiyacımız olan enerjiyi kullanmamızı sağlıyor. Ayrıca, elektrik kesintileri durumunda kesintisiz bir yedekleme sağlıyor. Kısacası bu proje hayatımızı güçlendirmek için tasarlanmış, tamamen bütünleşmiş bir sistem.
 

►İlginizi ÇekebilirGüneş Enerjisinden Nasıl Elektrik Elde Edilir?
 
 

NISSAN Güneş Enerjisi

Nissan güneş sistemini; ister güneş ve depolama sistemi, ister mevcut güneş panellere uygun depolama eklemek için, istersek de yalnızca güneş panellerini kullanabileceğimiz esnekliği sağlayarak geliştirdi.

Sistem aynı zamanda ev sahiplerinin fazla enerji tüketiminin de önüne geçerek istenilen zamanda enerji kullanımı olanağı sağlıyor. Nissan Energy Solar xStorage sistemiyle de uyum sağlayarak Nissan LEAF ve e-NV200'ü gibi bir elektrikli aracı şarj etmek için bu gücü kullanabiliyor. Üstelik sistem genellikle kapalı bir havanın sahip olduğu İngiltere’de satışa çıkarılarak ev sahiplerinin elektrik faturalarında yüzde 66 oranında tasarruf sağlamayı vadediyor.



►İlginizi ÇekebilirGemilerdeki Enerji Santralleri
 
Şirket, üç farklı stilin güneş panelini satışa sunuyor. İlki ince ikincisi verimlilik için optimize edilmiş ve son olarak biraz daha sofistike olacak şekilde tasarlanmış daha ucuz bir seçenek. Altı panelli bir güneş sisteminin kurulumu için fiyatlamanın ise 3,881 sterlin seviyesinde olacağını düşünülüyor.

Nissan Energy Genel Müdürü Francisco Carranza, yaptığı açıklamada: "Güneş panelleri dünyanın en hızlı büyüyen yeni enerji kaynağı haline geldi ve İngiltere'de Nissan Energy Solar'yı başlatmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 880.000'den fazla İngiliz evinde hali hazırda güneş panelleri kurulmuş durumda ve elektrik faturalarını düşürmekten mülk değerlerini artırmaya kadar her geçen gün fayda görüyor. Nissan Energy Solar, daha sürdürülebilir bir gelecek ve akıllı bir yol için yenilikçi enerji çözümlerine yatırım yapma konusundaki kararlılığımızı desteklemenin bir adımını yaşatıyor "dedi.

Nissan, güneş panellerinin İngiltere’nin dışında kullanıma sunulup sunulmayacağı hakkında bir açıklamada bulunmadı ancak sistemin yakında satışa sunulacağını bildirdi.

Kaynak:


NISSAN ENERGY SOLAR
New Atlas
Clean Technica
 
Reninnaz Demir Reninnaz Demir Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.