elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Mühendislere Hafta Sonu için Film/Dizi Önerileri |
1. Bölüm

Bilim ve Teknoloji konusunda film izlemek isteyen veya izleyecek film bulamayanlar için "Mühendislere Hafta Sonu için Film/Dizi Önerileri" serimizin ilk bölümü...



A- A+
30.07.2016 tarihli yazı 10744 kez okunmuştur.

5. Real Steel (2011)

Filmin konusu: Yıl 2020: Dünyanın iki numaralı boksörüyken kurallardaki değişiklikler nedeniyle her şeyini kaybeden Charlie Kenton'ın hikayesini anlatıyor. Para kazanmak için robot dövüşlerine başlayan Kenton bu işte çok başarılı olamayınca oğlu Max ile bir robot bulup onu yeniden programlar. Charlie'nin eğittiği robot kısa sürede oldukça başarı kazanır. Ancak robot dövüşleri hala eski zamanlardaki gibidir. Seyirciler de bu işe para yatıranlar da hala aynıdır. Charlie ve oğlunun yarattığı robotun beklenmeyen çıkışı bazılarını rahatsız eder.

Editörden: Robot yapımı, programlama, ses ve görüntü işleme dahası robot dövüşü... Bunları içeren bir film, teknoloji ve robotik meraklıları için kaçmaz.

IMDb: 7,1


Fragmanı:



 

4. Paranoia (2013)

Filmin konusu: Adam Cassidy uzun zamandır bir parçası olduğu Wyatt isimli önemli bir telekomünikasyon şirketinde iyi bir kariyere sahip olmak için var gücüyle ve büyük bir hırsla çalışmaktadır. Ancak anlık bir dikkatsizliğinden kaynaklanan ufacık bir hataya sebep olması şirketin önemli miktarda para kaybetmesine neden olur. Bu nedenle de patronu Nicholas Wyatt'ı bir hayli zor bir durumda bırakır. Bu hatayı telafi etmesi ise ilginç bir görevle mümkün olacaktır. Jack Goddard'ın yönettiği rahip firmaya transfer olup, Wyatt için muhbirlik yapması gerekecektir. Varlıklı bir adam olmanın ve lüks arabalara sahip olmanın hayallerini kuran Adam, acımasız ve iki yüzlü piyasanın maşalarından biridir.
 
Editörden: Bir taraf işlemci dehası diğer taraf tasarım. Ve iki taraf birbirinin rakibi 2 teknoloji şirketi. Aralarındaki savaşı siz düşünün. Günümüz şirketlerine sanki ışık tutar gibi. Tabi arada kaynayan bir arkadaşımızın hayatı. Elektronik, hack konularını içeren güzel bir film.

IMDb: 5,7


Fragmanı:



 

3. I, Robot (2004)

Filmin konusu: Yıl 2035, robotlar artık insan hayatının ayrılmaz bir parçasıdır. İnsanların robotlara olan güveni tamdır ama içlerinden bir kişi hariç. O da biraz paranoyak bir dedektif olan Del Spooner'dır. Spooner, işlenen bir suçun robotlar tarafından işlendiğini düşünmektedir. Diğerleri onun deli olduğunu düşünse de o bu kanısında ısrar eder. Bir robot psikoloğunun da yardımıyla gerçeklere ulaşmaya çalışır.

Editörden: Yapay zekayı bulduk diyelim; kendi kendine karar verebilen, düşünebilen robotlar. Konusundan da anlayacağınız üzere dünya bu robotlarla dolu ama bu robotlar tabiki Asimov'un Kanunları çerçevesinde hareket ediyor. Gerisini siz izleyin. Robotik ve yapay zeka üzerine güzel bir film.

IMDb: 7,1


Fragmanı:



 

2. Scorpion [dizi] (2014 - devam ediyor)

Editörden: 197 IQ ile dünyanın sayılı zekalarından ve üstüne hacker Walter, hesap makinasının vücut bulmuş hali matematiksel dahi Sylvester, mekanikte karşısına kimsenin çıkamayacağı mekanik dahi Happy ve bir bakışta kim olduğunuzu anlayan, sizi ikna etmesi veya kandırması saniyelerini alan psikolojik dahi Toby. Sizce bu ekip bir arada olduğunda neler yapabilir? İzleyin ve öğrenin.

IMDb: 7,2

Tanıtım Videosu:



 

1. Spare Parts (2015)

Filmin konusu: İspanyol dört lise öğrencisi bir robot kulübü kurar ve yola çıktıklarında sahip oldukları tek şey hayalleridir. Tecrübesiz dört genç ellerinde bulunan 800 dolarlık araç yedek parçalarıyla birlikte Nasa’nın başlattığı bir yarışmada ülkenin robot imparatorluğu M.I.T ile karşı karşıya gelecektir…

Editörden: Çoğumuza olan bir şey aslında filmin anlattığı. Bir proje yapmak istiyoruz ama neyle yapacağız; hangi ekip, hangi malzeme dahası hangi para? Aslında filmden daha fazla bahsetmesek iyi olur, sadece izleyin. Hele ki hobi elektroniği ile uğraşanlardansanız kaçırmayın. Listemizin 1 numarasını fazlasıyla hakeden bir film.

IMDb: 7,3

Fragmanı:





 
Filmlerin konuları Beyazperde ve Vikipedi'den alınmıştır.
Mustafa Şirin Mustafa Şirin Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.