elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Marmara Üniversitesi Kariyer ve Gelişim Zirvesi Ana Sponsoru 2M Kablo'nun zirvedeki sunumu yoğun katılıma sahne oldu.

Elektrik Elektronik Mühendisliği Kulübü (EEMK) ve IEEE Marmara SB’nin ortaklaşa düzenlediği Kariyer ve Gelişim Zirvesi 12-13-14 Nisan 2016 tarihlerinde Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü Teknoloji Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.



A- A+
19.04.2016 tarihli yazı 6048 kez okunmuştur.
Üniversitelerdeki tecrübe ve sektörel bilgi eksikliğinin yeterince karşılanamaması amacıyla düzenlenen zirvede 2M Kablo’dan İş Geliştirme Mühendisi Sercan Çakaroğlu, Satış Mühendisliğinin İpuçlarına dair sunumunu 13 Nisan Çarşamba günü saat 10:00’da gerçekleştirdi. Öğrencilerin satış mühendisliği nedir? İyi bir satışçıda bulunması gereken özellikler nelerdir? Satış mühendisliği pozisyonunda çalışan bir mühendis, analitik bakış açısını kaybeder mi? İletişim nedir ve iş dünyasındaki önemi nedir? gibi birçok sorunun beyin fırtınası şeklinde tartışıldığı sunuma öğrenciler yoğun katılım ve ilgi gösterdi. Etkinlikte gelişen ve değişen iş hayatı mercek altına alınarak, öğrencilerin ihtiyaç duyduğu ve ileride karşılarına çıkabilecek konulara detaylıca yer verildi.



Öğrencilerin iş dünyasına dair merak ettiği soruları içtenlikle cevaplandıran Sercan Çakaroğlu, öğrencilerin sürekli kendilerini geliştirmelerini ve iş bulma sürecinde kendilerine avantaj sağlayacak özelliklere sahip olmaları gerektiğini belirtti. Satış mühendisliği mesleğinin kolay ve zor yanlarından bahseden Sercan Çakaroğlu, iletişim becerisinin önemini tecrübelerinden yararlanarak örneklerle öğrencilere anlattı.

 

Gerçekleştirilen Kariyer ve Gelişim Zirvesinin en önemli amaç, öğrenciler ve iş dünyası arasında köprüler kurarak, sektörün beklentilerini hâli hazırda sektörde bulunan profesyonellerden öğrenmek ve gelişen yeni teknolojiler hakkında fikir sahibi olmaktı. 2M Kablo İş Geliştirme Mühendisi Sercan Çakaroğlu ile Ticari Pazarlama ve İletişim Sorumlusu Emrah Kebabcı, bu amacın gerçekleştirilmesine yönelik olarak ilk defa gerçekleştirilen zirvede öğrencilerin sorularını cevaplandırdı ve etkinliğin sonraki yıllarda daha verimli gerçekleştirilmesine yönelik önerilerini sundu.

Marmara Üniversitesi Kariyer ve Gelişim Zirvesinin diğer amaçları: Dünya ve Türkiye genelinde mühendislik alanında söz sahibi katılımcı şirketler tarafından yapılacak sunumlarla, öğrencilerin geleceğini şekillendirecek konular hakkında bilgi verilmesi, şirketlerin genel yapısı ve gelecek projeleri hakkında öğrencilerin bilgilendirilmesi, şirketlerin öğrencileri insan kaynakları hakkında yönlendirmesi, işe alım stratejilerinin aktarılması ve bu şirketlerin çalışanlarında aradığı temel niteliklerin belirtilmesi, yeni nesil teknolojilerin öğrencilerle paylaşılması ve bunların yarattığı iş alanları hakkında öğrencilerin bilgilendirilmesi, katılan şirketlerin yakın gelecekteki iş ortaklarının profilini daha yakından tanıması, konuşmacıların kariyer yolculuklarının öğrencilerle paylaşılması, konu hakkında tavsiyeler verilmesidir.



Etkinliğin düzenlenmesine katkı veren EEMK kulübü 2015 yılında kurulmuştur. 1 Yönetim Kurulu Başkanı, 1 Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı,1 Yönetim Kurulu Sekreteri, 4 Yönetim Kurulu Asil Üye, 5 Yönetim Kurulu Yedek üye, 3 Denetim Kurulu Asil üye, 3 Denetim Kurulu Yedek üyesi ve 170 üyeden oluşmaktadır. Kulübün robot ekibi yapılan çeşitli yarışmalarda dereceler almaktadır. En son Yıldız Savaşlarında Mini Sumo kategorisinde 1. oldu.

Etkinliğe destek veren diğer kulüp IEEE Marmara SB 2005 yılında kuruldu. 1 Yönetim Kurulu Başkanı, 1 Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, 1 Yönetim Kurulu Sekreteri, 4 Yönetim Kurulu Asil Üye, 5 Yönetim Kurulu Yedek üye, 3 Denetim Kurulu Asil üye, 3 Denetim Kurulu Yedek üyesi ve 100 aktif üyeden oluşmaktadır. 


2M Kablo, üniversitelere verdiği desteğe hız kesmeden devam edecek!


Kaynak: