elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Kuka Robot Kolunun Timo Boll ile Tenis Maçı

Kuka bu sene 11 Mart’ta Şangay’deki yeni üretim tesisinin açılışını kutladı. Kutlamanın merkezinde Kuka’nın yeni marka temsilcisi Timo Boll vardı. Timo Boll Çin’de bilinen en ünlü masa tenisi oyuncusu. Bu yıl ki en güzel olaylardan biri Timo Boll’un bir robota karşı oynadığı masa tenisi karşılaşması oldu.



A- A+
30.03.2014 tarihli yazı 19132 kez okunmuştur.
Kuka yönetimi Çin’deki ve yurt dışındaki müşterileri, ortakları ve çalışanları bu yıl ki resmi açılış törenine davet etti. Yeni Kuka marka temsilcisi masa tenisi şampiyonu Timo Boll, en basta davet edildi. Bir çok kez Avrupa ve Dünya Kupası şampiyonu olan Timo Boll’un ikinci evi olarak gördüğü Çin ile yakın bir bağı var: Timo Boll Çin’de bilinen bir şampiyon .
 
 
 
350 çalışanla 5000 robot üretim kapasitesine sahip olacak Alman robot üretici Kuka’nın yeni üretim tesisinde geçen yılın sonunda üretim için çalışmaya başlandı. Kuka Roboter GmbH  şirketinin Şangay’daki yeni üretim fabrikası 20000 metre karelik bir alanı kapsıyor.  Ve bundan sonra  yeni üretim tesisi  Çin’de Asya kıtası için Kuka robotları üretecek. Çin dünyanın en geniş ve hızlı büyüyen robot pazarına sahip. “Bizim bir çok ünlü Çin müşteriyle uzun süredir ortaklığımız var, bu gelişim sürekli bağlantı halinde kalmamızı sağlıyor. Şangay’daki kapasitemiz önemli derecede arttı.” diye açıklıyor Kuka AG nin Ceo’su Dr. Till Reuter,.
 

Kuka zaten açılış töreni olmadan önce geniş bir kesimin hayranlığını kazanmıştı. Uluslararası şirket Timo Boll’un Kuka KR AGILUS robotuna karşı oynadığı masa tenisi maçını gösteren bir kısa film hazırladı. Bu film çok özenli bir şekilde planlandı. Film tam tören açılışının olduğu sırada yayımlandı. Sadece fragman bile bir milyonun üstünde tıklandı. Bu Timo Boll için bile büyük bir sürpriz oldu: Nereye gitsem, insanlar benimle konuşuyor ve filmden bahsediyor, video ile ilgili sorular soruyor. Kampanya bir eğlenceden daha fazlasını kapsıyor. Bu karşılaşma bütün dünyadaki masa tenisi anlayışını değiştiriyor. Özellikle bu beni çok mutlu ediyor.  Video yayımlandığında gerçekten büyüleyici olacak.” diye açıklıyor durumu Timo Boll. Ve nitekim öyle oluyor.

 
 


Kuka Asya’daki müşterileri sadece popüler kampanyasıyla kazanmak istemiyor. Özellikle daha kısa teslim tarihiyle ve daha yakın müşteri ilişkisiyle Asya bölgesindeki pazar durumunu daha da kuvvetlendirmeyi planlıyor. Çin’deki  Kuka Robot fabrikasının CEO’su Kong Bing durumu şöyle açıklıyor:Çin’deki talep, otomasyon çözümleri için endüstriyel robotlarla devasa bir boyuta ulaşıyor. Yeni üretim tesisimizin bize sağladığı pozisyon harika bir olay. Şangay şimdi Kuka için Asya’da harika bir iş merkezi olacak. Kuka’nın Çin ile bağı yeni bir şey değil. Middle Kingdom ile olan yoğun ilişkiler 90’ların sonunda başladı. Kuka’nın 2000 yılından beri Çin’de yan kuruluşu var.

Timo Boll Almanya’daki en başarılı masa tenisi oyuncusu ve dünyanın en iyi yedi oyuncu arasında yer alıyor. Bir ara bu listenin birincisiydi ve birkaç uluslararası ödül aldı. Sol el oyuncusu olarak bilinen yetenekli bir taktik uygulayıcısı. Ayrıca Çin bölgesinde çok iyi tanınan bir oyuncu. Kariyeri onun Çin’e 60’dan fazla ziyaret gerçekleştirmesine neden oldu. Bu onun neden bir Asya ülkesinde çok rahat olduğunu gösteriyor. Esas kulübü ise Alman Bundesliga’daki Borussia Dusseldorf.
 


Videoda robot kolundan hızlı bir şekilde gelen toplara Timo Boll yetişmeye çalışıyor ve Boll maçı zar zor kazanıyor.

Şangay'da insan ve makine arasındaki nihai hesaplaşma çok çekişmeli geçiyor . Altı kez Avrupa şampiyonu ve dünya standartlarında bir oyuncu olan Timo Boll dünyanın en sıra dışı masa tenisi maçlarından birini oynuyor. Timo Boll 33 yaşında , 78 kilogram , 1.81 metre boyunda , öte yandan Kuka KR Agilus ,dünyanın en hızlı robotu, hemen hemen bir metre mesafeye uzanabilen bir kola, altı aksa sahip ve 0.03 milimetre hareket hassasiyetiyle donatılmış.

Teknoloji hayranları için robot gerçekten iyi bir sayı yapıyor ve Boll maçı zar zor kazanıyor. Gerçekte robot ile Boll’un oynadığı oyun bir oyunculuk örneği ve buna doğallık izlenimi veriliyor. Robot bunun için programlanmış ve belki gelecek zamanlarda gerçekten böyle bir canlı maç mümkün olabilir.

 
 

 

Kaynak:

►kuka-robotics.com

►ingenieur.de
Önder Eğer Önder Eğer Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.