elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

KTÜ Savunma Sanayii Günleri 2016

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin bilim ve teknoloji alanında yıldızı parlayan öğrenci topluluğu KTÜ SAVSİSTEK 23 Şubat 2016'da Karadeniz bölgesinin savunma sanayii alanındaki en büyük etkinliği olan Savunma Sanayii Günleri etkinliğini gerçekleştirdi.



A- A+
29.02.2016 tarihli yazı 9759 kez okunmuştur.
Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen dev organizasyonda savunma sanayimizde önemli yerlere sahip olan TÜBİTAK Uzay, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu, FNSS , TİSAŞ VE TAİ firmaları temsilcileri ile yüzlerce öğrenci, akademisyen ve savunma sanayii meraklıları bir araya getirildi.  Etkinlik boyunca katılımcılar firma ve kurum temsilcilerinin sunumlarının yanında etkinliğe katılan firmaların ve Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci topluluklarının stantlarını da inceleme fırsatı bulmuş oldu.  
 



İlginizi Çekebilir: KTÜ Savunma Sanayii Günleri 2015
 

Etkinlik Sırasında Yaşananlar; 

KTÜ Savunma Sanayii Günleri 2016 etkinliğinin ilk oturumunda etkinliğin açılış konuşmasını yapan  KTÜ SAVSİSTEK yönetim kurulu başkanı Cem Bayar etkinliğin ve KTÜ SAVSİTEK topluluğunun  amaçlarını anlattığı konuşmasının ardından, katılan firma temsilcileri ve akademisyenler onurlarına  verilen öğle yemeğine geçtiler. 

 


Etkinliğin öğlenden sonraki ilk oturumunda ilk konuşmayı yapan isim ise TÜBİTAK Uzay temsilcisi sayın Şenol Koç oldu. Konuşmasına etkinliği organize eden herkese teşekkür ederek başlayan Şenol Koç  TÜBİTAK ve TÜBİTAK Uzayın tarihi, geliştirdiği milli projeler ve TÜBİTAK Uzay'da insan kaynakları ve istihdam konularında konuşma yaptı. Şenol Koç'tan sonra oturumun ikinci konuşmasını yapmak üzere sözü devralan Makine ve Kimya Endüstrisi Ar-ge ve Teknoloji Daire Başkanlığı Şube Müdürü  sayın Murat Oymak MKE'nin yapısı ve tarihi, MKE bünyesinde yürütülen projeler, MKE ile üniversiteler arasındaki işbirliği faaliyetleri ve MKE'de personel istihdamı ve staj olanakları hakkında konuşma yaptıktan sonra bir 3. oturum için 10 dakikalık ara verildi. 
 


Etkinliğin  3. Oturumunda ilk konuşmayı FNSS firması adına sayın Arda Küçük yaptı. Arda Küçük  Türk savunma sanayisinin genel durumu, FNSS firmasının yapısı, tarihi, geliştirdiği projeler, yaptığı ihracatlar ve insan kaynakları politikası gibi  başta konular olmak üzere bir çok konuyu kapsayan bir konuşma gerçekleştirdi. Arda Küçükten sonra kürsüyü devralan TİSAŞ temsilcisi Murat Alemdaroğlu TİSAŞ ve Doğu Karadeniz Silah Projesi hakkında bilgi vererek başladığı konuşmasında TİSAŞ' ın teknoloji alanındaki yatırımları ve ortaya koyduğu ürünler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Ayrıca TİSAŞ firması etkinlikte açmış olduğu stant ile katılımcılara üretilen silahları yakından inceleme ve bilgi alma imkanı sundu.  
 


Etkinliğin son konuşmasını geçen sene başlayan geleneğe uygun olarak TAİ firması adına sayın  Gökberk Öztürk yaptı. Sunumuna TAİ-TUSAŞ hakkında genel tanıtım ile başlayan Gökberk Öztürk konuşmasında TAİ' nin insansız ve insanlı hava aracı projeleri, gerçekleştirdiği ticari projeler ve insan kaynakları politikası başta olmak üzere birçok konuda bilgilendirme yaptı. Gökberk Öztürk' ün konuşmasının ardından Savunma Sanayii Günleri etkinliği sona erdi. 

 
Fatih Alparslan Fatih Alparslan Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.