elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Kontrol Panosu ve Tesis Mühendisliği

Kontrol panosunda artan karmaşıklık ve maliyetleri düşürme baskısı, planlamadan montaja kadar her şeyde her zamankinden daha verimli proses tasarımına ihtiyaç yaratıyor. Birbirine entegre çözümler, klemensler için etiketleme ve proje planlamada daha yüksek verimlilik sağlamanın önemli bir ön gerekliliğidir. Phoenix Contact, Clip Project planlama ve markalama yazılımı ve “Markalama Sistemi” içerisindeki yazıcılar ile, hem kusursuz klemens dizilerinin planlama ve tasarımını hem de klemensler, kablolar, cihazlar ve tesisler için özel etiketlerin yaratılmasını mümkün kılan entegre bir sistem sunuyor. Detaylar yazının devamında...



A- A+
22.07.2016 tarihli yazı 14293 kez okunmuştur.

Daha Verimli Planlama ve Etiketleme


Kontrol panosunda artan karmaşıklık ve maliyetleri düşürme baskısı, planlamadan montaja kadar her şeyde her zamankinden daha verimli proses tasarımına ihtiyaç yaratıyor. Birbirine entegre çözümler, klemensler için etiketleme ve proje planlamada daha yüksek verimlilik sağlamanın önemli bir gereğidir.

Şekil 1: Planlamadan montaja kadar, planlama ve etiketleme için entegre çözümler, mühendislik maliyetlerini ve hatalar sonucu doğabilecek maliyetleri azaltır.
 
 

İş Akışında Verimlilik Potansiyelinin Anlaşılması


Kontrol panosu ve tesis mühendisliğiyle ilgili tüm oyuncular, büyük güçlüklerle karşılaşmaktadır. Daha kısa dönüş süreleri ve daha düşük maliyetler için artan taleplerin yanı sıra tesislerin artan karmaşıklığı, tüm katma değer zinciri boyunca verimli çözümlere ihtiyaç yaratmaktadır. Sonuç olarak, geliştirme sürecinde sıklıkla, elektrik devre şemaları yaratmak için kullanılan CAE (Bilgisayar Destekli Mühendislik) sistemleri gibi güçlü araçlar kullanılmaktadır. Bununla birlikte, şeytan ayrıntıda gizlidir. Çoğu kullanıcı, elektrik işlevleri için doğru ürünleri (klemensler gibi) ararken katalogları ya da veri tabanlarını kullanmaktadır. Bu da, genellikle mühendislik maliyetlerinin malzemelerin maliyetinden kat kat daha yüksek olmasına sebep olmaktadır.
 
 İlginizi Çekebilir : Etiketleme Nedir? Nasıl Yapılır? 
 
Aynı durum, kontrol panolarını ve sistemlerini markalama konusunda da geçerlidir. Etiketleme bilgilerinin listesi genelde manuel hazırlanmakta ve markalama yazılımına elle veya sürükle ve bırak yöntemi kullanılarak girilmektedir. Bu yöntem zaman alıcı olup aynı zamanda hatalara da acıktır.

Planlama ve montaj sırasında verimliliği artırmak için uçtan-uca, proses-entegrasyonlu çözümler gereklidir. Bu çözümler mühendislik ve montaj maliyetlerini azaltır ve aynı zamanda hata yapmanın getireceği maliyetleri de engeller. Phoenix Contact, Clip Project planlama ve markalama yazılımı ve “Markalama Sistemi” içerisindeki yazıcılar ile, hem kusursuz klemens dizilerinin planlama ve tasarımını hem de klemensler, kablolar, cihazlar ve tesisler için özel etiketlerin yaratılmasını mümkün kılan entegre bir sistem sunuyor

Şekil 2: Clip Project yazılım çözümü, CAE sistemleri için kullanışlı arayüzler sunar ve klemens dizileri ve etiketleri otomatik olarak tasarlar.


Devre Şemasından Komple Klemens Dizisine


Günümüzde, CAE sistemleri, karmaşık projeler planlamak, uygulamak ve yönetmek için kullanılmaktadır. Clip Project yazılımı, doğru ürünleri manuel olarak seçme ihtiyacını ortadan kaldırması bakımından değerli bir araçtır. Bu yazılımla, klemens dizisi konfigurasyonu büyük ölçüde otomatikleştirilmiştir. Bu otomasyon, bu makalede bir örnek olarak ‘EPLAN Electric P8’ CAE sisteminin arayüzü kullanılarak gösterilmektedir: Klemensleri malzeme veritabanından tek tek seçmek yerine, kullanıcılar kendi CAE projelerinde sadece bağlantı noktaları için sembolleri girer ve bağlanan kablolar için kesit bilgisini tanımlarlar. Clip Project yazılımı bu bilgiyi kullanarak doğru klemensleri seçer ve kapaklar, durdurucular veya geçmeli köprüler gibi aksesuarları da ekleyerek otomatik olarak klemens dizisini üretir.

Bu bilgi daha sonra EPLAN Electric P8’e aktarılır. Yani kullanıcı, sadece birkaç saniye içinde, bir bağlantı noktasından, aksesuarlar dahil bir ürün yaratmıştır. Clip Project‘deki otomatik düzeltme özelliği, kapaklar ve durdurucular gibi doğru aksesuarları, kullanıcı hiç bir efor harcamaksızın klemens rayına ve malzeme listesine otomatik olarak eklemeye yarar.

Clip Project aynı zamanda Aucotec, Zuken, WSCAD, IGE XAO veya PC-Schematic gibi önde gelen CAE sistemleri için arayüzlere de sahiptir. Clip Project Planning, kontrol panosundaki değerli alanın ideal kullanımını sağlamak için bir klemens dizisi konfigüratörüdür.

Yapılandırılan klemens dizilerinin montaj rayı üzerinde kaplayacağı yer, bu yazılım kullanılarak hassas şekilde belirlenebilir. Clip Project Planning, tek tıkla, sipariş listeleri ve montaj listeleri gibi klemens dizilerinin üretilmesi için gerekli tüm dokümanları yaratır. Bu işlev, doğru ürünlerin secimi için katalog karıştırarak zaman harcama gereğini ortadan kaldırır ve daha sonra montaj sırasında eksik aksesuarlardan kaynaklanabilecek gecikmeleri engeller.
 

Hızlı ve Hatasız Şekilde Yüksek Kaliteli Etiketler Üretin


Kontrol panosu ve tesis mühendisliğinde, tüm komponentlerin açık ve sağlam şekilde etiketlenmesi sadece DIN EN 60204-1 gibi standartların şartı değil, aynı zamanda hatasız montaj ve işletmeye alma için ve bakım ve arızaların giderilmesi sırasında aksama surelerini asgariye düşürmek için de bir zorunluluktur. Bir markalama yaparken zorluk, doğru etiket bilgisini etiketleme malzemelerine kusursuz ve hızlı bir şekilde ve yüksek kaliteli sonuçlarla uygulamaktır. Phoenix Contact’ın yazılım, yazıcı ve etiketleme malzemelerinden oluşan entegre markalama sistemi, bu zorluğu karşılamak için tasarlanmış yüksek performanslı bir çözümdür.
 

Clip Project yazılımı ile CAE sistemi tarafından sağlanan tüm etiket bilgileri, tek tıkla alınabilir. Bu, verilerin elle girilmesi ihtiyacını ortadan kaldırarak zaman tasarrufu sağlar ve hataları önler. Yazılımda kaydedilmiş ayarlar kullanılarak, istenen bilgiler doğrudan tercih edilen etiketleme malzemelerine atılır. Bu ayarlar gereken şekilde özelleştirilebilir. Phoenix Contact’ın etiketleme malzemeleri urun yelpazesi; klemens, kablo ve iletken etiketlemeden cihaz etiketleme ve sistem etiketlemeye kadar neredeyse tüm uygulamalar için çözümler içerir. DIN EN ISO 7010-uyumlu güvenlik işaretleri veya DIN 2403-uyumlu boru hattı işaretleyicileri dahi kolayca üretilebilir.
 
Şekil 3: Herhangi bir uygulama için yüksek kaliteli etiketler hızlı bir şekilde ve uygun maliyetle üretilir.

En ileri TOPMARK LASER lazer teknolojili yazıcıdan, bakım istemeyen ufak, hızlı ve ekonomik Thermomark yazıcılara kadar tüm yazıcı sistemleri, Türkçe Clip Project Marking yazılımı kullanılarak kontrol edilebilir.
 

Montaja Kadar Tam Entegrasyon


Planlamacılar ve tasarımcılar halihazırda güçlü CAE sistemleri kullanıyor olsalar bile, IT-tabanlı destek genellikle montaj aşamasında yardımcı olmaz. Örneğin, klemens dizileri hala bir liste formatındaki klemens çizimleri kullanılarak yapılandırılmaktadır. Bu işlem büyük bir konsantrasyon gerektirir ve önemli bir hata riski taşır. Clip Project Planning ile yapılandırılan klemens dizileri montaj esnasında kullanılabilir. Ölçekli ve anlaşılır iki ve üç boyutlu görünümler, montaj raylarının hızlı ve hatasız montajına ve hızlı bir görsel karşılaştırmaya imkan verir.
Şekil 4: Montaja kadar tam entegrasyonlu Clip Project yazılım çözümü, hatasız ve verimli iş akışları sağlar.

Entegre markalama sistemi sayesinde montajın kendisi bile daha verimli hale gelir. Doğru yerde ve doğru zamanda doğru etikete sahip olmak, özellikle büyük ölçekli projeler sırasında çok önemlidir. Planlama sırasında yaratılan etiketleme dosyaları, Clip Project yazılımından etiketlerin basılacağı lokasyondaki bilgisayarda açılabilir. Birçok filtreleme ve sıralama fonksiyonu, hedeflenen etiket baskılarının minimum atıl etiket çıkartarak yapılmasına imkan verir. Örneğin, sadece belirli bir klemens dizisi için olan etiketleri seçici olarak üretmek için CAE sisteminden gönderilen etiketler Clip Project tarafından tesisat yeri yapısında düzenlenerek bastırılabilir. Bu, uygun etiketleri bulmak için gereken zamanı asgariye düşürür.
 

Bireysel ihtiyaçlara uyarlanmış hizmet


Eğer bir müşterinin kendi baskı sistemi yoksa veya klemens stoğu tutmak istemiyorsa, müşteri Phoenix Contact‘tan baskılı etiketler sipariş edebilir.


CLIP PROJECT Yazılımı Türkçe ve ücretsizdir, www.phoenixcontact.com adresinden indirebilir ya da satış temsilcinizden isteyebilirsiniz.
 

CLIP PROJECT Planning



Clip Project Planning raylarınızı modellemek için kullanabileceğiniz gelişmiş bir yazılımdır. Oluşturduğunuz rayların 2 ve 3 boyutlu çizimlerini görüntüleyebilir ve dxf, dwg, stp formatlarında programdan alabilirsiniz.



Clip Project Planning sayesinde istediğiniz kriterlere uyan Phoenix Contact ürününü ve aksesuarlarını binlerce ürün arasından seçmek ve ürünlerin tüm teknik detaylarını görmek son derece kolaydır.


Clip Project Planning yazılımını kullanarak malzeme listelerinizi kolayca oluşturabilir ve Excel’e aktarabilirsiniz. Yazılım ayrıca üretiminizi kolaylaştıracak ve hataları azaltacak detaylı çizimler ve montaj dokümanları da oluşturmaktadır.

Clip Project Planning yazılımının Eplan P8 ile entegre çalışması sayesinde Eplan projesinde belirtilen kriterlere uyan klemensler Clip Project Planning tarafından otomatik olarak seçilerek aksesuarları ile birlikte projeye yazılır. Clip Project Planning programını Phoenix Contact ürünlerine ait Eplan makrolarını almak için de kullanabilirsiniz.
 


CLIP PROJECT Marking


Clip Project Marking, etiketlerinizi tasarlamak ve yazdırmak için kullanabileceğiniz gelişmiş bir yazılımdır. Phoenix Contact’ın tüm yazıcıları bu yazılım ile kullanılır. Kütüphanesinde tüm etiket çeşitleri mevcuttur. Online güncelleme özelliği sayesinde yeni çıkan etiketler ve program özellikleri otomatik olarak programa eklenir. Programın detaylı bir sembol kütüphanesi vardır. Ayrıca bilgisayarınızdaki diğer grafik dosyalarını ve barkodları da yazdırmanıza olanak tanır.


Clip Project Marking yazılımının Eplan P8 ile entegre çalışması sayesinde Eplan projesindeki etiketleme bilgileri otomatik olarak alınarak hatasız ve hızlı şekilde yazdırılabilir.



Excel dosyalarındaki verileri bir kaç tuşla Clip Project Marking yazılımına aktarmak mümkündür. Bu sayede sayfalarca veri bir kaç dakikada ve hatasız olarak alınır ve yazdırılır.



Clip Project Marking yazılımının şablon tasarım özelliği sayesinde etiketler üzerindeki verileri istediğiniz şekilde yerleştirebilir, bu sayede örneğin cihaz tip etiketlerinizi kolay, anlaşılır ve estetik şekilde oluşturabilirsiniz.
 




Klemensler, kablolar, cihazlar ve tesisatlar
Sistematik şekilde etiketleme


• Yüksek performanslı CAE sistemleri, kontrol panolarını ve tesisleri planlamak ve tasarlamak için gereklidir.
• Tamamen entegre edilmiş bir çözüm olarak, Phoenix Contact‘ın Markalama Sistemi bu sistemler için mükemmel bir tamamlayıcıdır.
• Markalama sistemi aşağıdakileri içerir:
- Clip Project planlama ve etiketleme yazılımı
- Çeşitli yüksek performanslı baskı sistemleri
- Yüksek kaliteli etiketleme malzemeleri
• Mevcut CAE sistemleriyle entegrasyon, planlamadan montaja kadar verimli proses tasarımına imkan verir.
• Klemensler, kablolar cihaz ve tesisler için yüksek kaliteli etiketler, istenen ayarlara uygun şekilde otomatik olarak üretilebilir.


 

Clip Project yazılımını Phoenix Contact Web Sitesinden Ücretsiz İndirin 


Clip Project kullanarak Eplan P8 projenizdeki etiketleme bilgilerini tek tuşla yazdırabilirsiniz. Bu sayede etiketleme için harcadığınız zamanı ciddi ölçüde azaltabilir ve insan kaynaklı hataları ortadan kaldırabilirsiniz. Ayrıca Clip Project ile klemenslerin aksesuarları ile birlikte projeye uygun şekilde otomatik olarak seçilmesini ve parça bilgilerinin otomatik olarak projeye yazılmasını sağlayabilirsiniz.

Bu özellikleri kullanmak için Eplan P8 kullandığınız bilgisayara Clip Project yüklemeniz yeterlidir. Arayüze ilişkin kısayol tuşları Eplan P8 menüsünde kendiliğinden belirecektir.

Sevgi Başak Gürsoy 
Endüstriyel Bağlantı Teknolojileri Ürün Grubu Yönetmeni 
PHOENIX CONTACT Elektronik Tic. Ltd. Şti.

Kaynak:


 


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar