elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Kirli Sudan Elektrik Üretildi

Enerji üretiminin ve depolanmasına yönelik laboratuvar çalışmalarına bir yenisi eklenerek kirli sudan elektrik üretildi. New York Binghamton Üniversitesi araştırmacıları tarafından yürütülen bu projenin ayrıntıları haberimizde.



A- A+
23.06.2016 tarihli yazı 8218 kez okunmuştur.
Canlıları kullanarak elektrik enerjisi üretmek yeni bir fikir değil. Özellikle bu üretim yöntemlerinden bakteriler ile elektrik üretimi gelecek için büyük bir potansiyele sahip. Binghamton Üniversitesi araştırmacıları nano boyuttaki bu enerji üretiminde bir adım daha ilerleyerek yaşam alanlarında yani kirli suda elektrik enerjisi üretmeyi başardı. Peki nasıl mı?
 


►İlginizi Çekebilir: Elektrikli Su Köprüsü: Su Pilleri

Öncelikle kirli sudan enerji depolanmasını sağlayan pilin tasarımına baktığımızda Japon katlama sanatı olan origami ile tasarlandığını ve 8 parçanın üst üste gelmesiyle oluştuğunu görüyoruz. Daha önce güneş panellerinde de kullanılan origami sanatıyla yapılan katlamayla pil farklı modüllere ayrılmış ve genişletilebilir bir yapı kazanılmış. 8 modülün hepsi kağıt bir tabakadan oluşuyor ve bu tabakalarda anot-katot zarı ile hava katodu bulunuyor.
 
Su girişi bulunan yapıya kirli su girişi olduğunda bakteriler ile yakıt hücreleri arasında gerçekleşen bir dizi kimyasal reaksiyon sonucunda enerji üretimi gerçekleşiyor. 8 katlı modüler yapı sayesinde parçalar ayrılıp farklı şekillerde birleştirilerek pilin enerji kapasitesi arttırılıp azaltılabiliyor.

 

Üretilen enerji miktarı ile ilgili net bir açıklamaya yapılmayan bu çalışmada pilin mikrowatt düzeyinde enerji ürettiği ve bir biyosensörü 20 dakika çalıştırabilecek kapasitede olduğu belirtiliyor. Pil, geliştirme çalışmaları sonrasında özellikle tıp alanında biyosensörler ile kirli suyun olduğu bölgelerde düşük güçlü cihazların çalıştırılmasında kullanılabilecek.
 


Kaynak:

Gizmag

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.