elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İstanbul'un Gerdanlıkları Schréder'in Pırlantaları ile Parlayacak

Asya ve Avrupa’yı birleştiren Fatih Sultan Mehmet köprüsü ve Boğaziçi köprüsünün yol aydınlatmasını Schréder üstlendi. Türkiye’de LED armatürleri ile gerçekleşecek ilk otoyol aydınlatma projesi hakkında detaylar yazımızda.



A- A+
18.09.2015 tarihli yazı 9031 kez okunmuştur.

Batıyı ve doğuyu birbirine bağlayarak yüzyıllardır İpekyolu’nun en önemli geçiş noktası olan İstanbul , Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi köprüleri ile her gün milyonlarca aracın bir kıtadan diğer kıtaya geçişine olanak sağlıyor. Türkiye’nin ve İstanbul’un en önemli simgelerinden olanBoğaziçi ve İstanbul köprüleri artık daha ışıl ışıl olacak. Dünyanın lider dış aydınlatma firması olan Belçika merkezli Schréder’in yenilikçi ve enerji verimliliği yüksek LED armatürleri ile toplam 2.164 metrelik Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri otoyolu aydınlatması gerçekleşecek. Schréder bu proje ile toplam 240 adet mevcut yüksek basınçlı sodyum buharlı armatürü 240 adet LED armatür ile değiştirecek. Gerçekleştirilecek bu dönüşüm ile otoyol aydınlatması için uluslararası standartlara uygun aydınlatma performansından ödün vermeden yüzde 52 oranında da verimlilik sağlanacak.
 

“Türkiye’de LED teknolojisi ile aydınlatılacak ilk köprü otoyol olacak”


Schréder Türkiye Ülke Müdürü Zeynep Akkaya, Türkiye’nin ilk LED teknolojisi ile gerçekleştirilecek köprü ve otoyol aydınlatması olacak projeye ilişkin şu bilgileri aktardı: 

“Asya ve Avrupa’yı birbirine sağlayan ve kültürel geçişe yüzyıllardır geçiş noktası olan İstanbul umuzun köprülerinin otoyol aydınlatmasını üstlenmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri büyük onarımı ve yapısal takviyesi yapım işi kapsamında İstanbul’un gerdanlıklarının aydınlatma renovasyonunu Schréder olarak biz gerçekleştireceğiz. Bu proje Türkiye’de bir ilk olacak. İlk kez otoyolda LED teknolojisi kullanılacak. LED teknolojisi yenilikçi ve enerji verimliliği ile dünyada kullanımı hızla artmaktadır. LED ışık kaynakları içinde bugün en verimli kaynaktır. Schréder olarak bu proje ile toplam 240 adet LED armatür ile değiştireceğiz ve bu değişimin verimli , uluslararası standartlara uygun ve yeterli aydınlatma performansından ödün vermeden yapılması projenin en önemli kriterleridir. Gerçekleştirilecek bu dönüşüm ile yüzde 52 oranında da verimlilik sağlamış olacağız” dedi.

Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden her gün yaklaşık 32 bin araç kıtalar arası ulaşım gerçekleştiriyor. Ulaşımda dış aydınlatmanın önemine dikkat çeken Zeynep Akkaya, dış aydınlatmanın şehir güzelliğinden, güvenliğe kadar birçok noktada önem taşıdığını ifade etti. Akkaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehir planlamasında , otoyol, tarihi eser, bina, açık alanlarda aydınlatma günlük yaşamın önemli bir parçası. Özellikle tünel otoyol ve köprülerde aydınlatma hayati önem taşımaktadır. Biz Schréder olarak, bu alanda dünyanın birçok ülkesinde önemli projeleri hayata geçirdik. Bugün iki kıtayı birbirine bağlayan ve her gün 32 bin aracın ulaşımını olanak sağlayan köprü otoyol aydınlatması ile güvenliği daha üst seviyeye taşıyacağız. Schréder LED armatürleri güvenlik ve enerji verimliliği ile öne çıkmaktadır.”



2.164 metrelik köprü otoyola 240 LED armatür ile yüzde 52 verimlilik

 

Kıtalar arası ulaşımda 2.164 metrelik otoyol ile sağlanan Bogaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde toplam 240 adet LED armatür kullanılacak. Uzunluğu 1074 metre 3 gidiş, 3 geliş trafik şeridi olan Boğaziçi Köprüsü’nde 110 adet, 1090 metre genişliği4 gidiş 4 geliş trafikşeridine sahip olan Fatih Sultan Köprüsü’nde ise 130 Adet 213W gücünde, 4000 Kelvin ışık rengine sahip TECEO 2 LED armatürleri ile ışıldayacak. Her iki köprüdeki çift konsollu direklerin yüksekliği 12 metre olup mevcut direklerdeki 400W Yüksek Basınçlı Sodyum Buharlı Lambalı Armatürlerin LED ile dönüşümü Schréder tarafından yapılmış olacak. 



Kaynak:


Mustafa Şirin Mustafa Şirin Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır