elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İstanbul'da Dünyanın İlk 3 Taşıyıcılı İnternet Teknolojisi Testi Yapıldı

Telekomünikasyon devi Turkcell, dünyada ilk kez gerçekleştirilecek olan bir internet teknolojisi için gerekli olan testleri Turkcell Kartal Plaza'da başarıyla gerçekleştirdi. Mobil veri teknolojisinde yeni bir dönem açacak olan bu teknolojinin ev sahipliğini İstanbul'un yapması teknoloji devlerinin gözlerini Türkiye'ye çevirdi. Ayrıntılı bilgi haberimizde.



A- A+
03.07.2014 tarihli yazı 10901 kez okunmuştur.
Turkcell, üç taşıyıcılı internet teknolojisi testi için ev sahipliği yaptı. Ericsson, Quallcom ve Turkcell işbirliği ile gerçekleştirilen test üç taşıyıcılı veri indirme / yükleme alt yapısının geleceği için çok güzel sonuçlar çıkardı.

Turkcell yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre elde edilen veriler, mobil veri teknolojisinin geleceğinin ne kadar parlak olduğunu gösteriyor. Böylece Turkcell, bu yeni teknolojiyi dünyada deneyimleyen ilk operatör olma özelliğini kazandı.

 


 


Konuyla ilgili olarak görüşlerini belirten Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Bülent Elönü, Turkcell’in en yeni teknolojilerini müşterilerine sunarak, müşteri deneyimini çok daha iyi seviyelere getirmek için teknolojiyi takip ettiğini belirtti.

Elönü, Ericsson ve Quallcom ile devam eden işbirlikleri sayesinde daha öncesinde de pek çok önemli inovasyonu hayata geçirdiklerini ve bu başarılara bir yenisini ekledikleri için ne kadar mutlu olduğunu da sözlerine ekledi.

Ericsson Türkiye Genel Müdürü Ziya Erdem ise telekom dünyasında son zamanlarda paradigma değişimine sık sık rastlandığına ve kullanıcı deneyiminin arttığına dair paylaşımlarda bulundu.

 


Ericsson şebeke ekipmanları ve Snapdragon 800 işlemcili Quallcom cihazları ile Turkcell Kartal Plaza’da gerçekleştirilen test sonucunda 3G’de 63 Mbps veri indirme hızına ulaşıldı. Bunun yanısıra çift taşıyıcı teknolojisi (DC-HSUPA) testi de gerçekleştirildi ve 11.5 Mbps’lik veri yükleme hızına ulaşıldı.

Şu andaki Turkcell şebekesinin indirme ve gönderme hız değerleri ise 43.2 Mbps veri indirme ve 5.76 Mbps veri yükleme şeklinde. Bu değerlerin arkasındaki teknoloji ise tek taşıyıcılı internet teknolojisi.

Bu veriler doğrultusunda yapılan testi değerlendirirsek veri indirme hızı %50’ye varan oranda, veri yükleme hızı ise %100 oranda gelişme göstermiş.

 
 

Peki “Üç Taşıyıcılı İnternet Teknolojisi” nedir? Bu teknoloji (3C-HSDPA) ile şebekeye bir taşıyıcıdan ulaşan kullanıcının, başka bir taşıyıcının da kaynaklarını daha verimli bir şekilde kullanabilmesini sağlar. Bu sayede hız artışı elde edilir ve servisin alındığı baz istasyonuna olan uzaklıktan bağımsız bir konuma geçilir.
 


Bu teknoloji sayesinde web sayfalarının açılma hızı artarken online oyun gibi uygulamalarda tepki ve gecikme süreleri minimuma düşer. 63 Mbps indirme hızı ile bir kullanıcı, 700 MB’lik bir dosyayı 1 dakika 29 saniye gibi bir zamanda indirebilir.

► Aşağıdaki resimde internet teknolojilerinin gelişimlerini görebilir, hızlarıyla orantılı olarak indirme zamanlarını karşılaştırabilirsiniz: 


 


Kaynak: 

► Turkcell


Hızır İlyas Seçen Hızır İlyas Seçen Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.