elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İlk Çok Kullanıcılı Hologram Masası Geliştirildi

Hologram teknolojisi, kullanıcılara sunduğu 3 boyutlu görüntü nedeniyle oldukça talep görüyor. Euclideon, dünyanın ilk çok kullanıcılı hologram masasını geliştirdi.



A- A+
30.09.2017 tarihli yazı 8874 kez okunmuştur.
Hologramlar, bilim kurgu ve eğlence sektöründe yapımcıların temel aldığı bir teknoloji. Avustralya’da Euclideon şirketi, hologramların etkileşimli bir şekilde kullanılabilmesi için hologram masası geliştirdi. Hologram masasında 4 kişi yansıyan görüntü ile aynı anda etkileşim içinde bulunabiliyor.
 

Hologram Masası 4 Kişiyle Etkileşimde Kalıyor

Dünyanın ilk çok kullanıcılı hologram masasının kullanımı için büyük bir artırılmış gerçeklik kaskı gerekmiyor. Şirketin geliştirdiği şık tasarım gözlükler, 4 kişinin holografik görüntüyle aynı anda etkileşimde kalmasını sağlıyor. Gözlükler, masanın yüzeyinde ve merceklerde frekans ayırma kristal filmlerini kullanıyor. Bu filmler, renkli bir ışığın bir binoküler stereo görüntüsüne dönüştürülmesini sağlıyor. Yani tam olarak aşağıda gördüğünüz görüntüyü oluşturuluyor.
 

Gözlüksüz bakıldığında renk karmaşasından ibaret olan masaya gözlükle bakıldığında, bilgisayar hangi dalganın size geleceğini belirliyor. Gözlüklerde bulunan küçük mikroçipler, bilgisayarla iletişim halinde kalarak hangi ışık dalgasını nasıl görmeniz gerektiğine karar veriyor.

Önceki holografik görüntü çalışmalarına kıyasla en büyük avantaj; masa gibi geniş bir yüzeyde görüntünün oluşturulması ve farklı açılardan dört kişnini aynı anda görüntüyle etkileşimde kalabilmesi. Böylelikle aynı görüntü üzerinde anlık gözlem yaparak ortak bir çalışma alanı oluşturulabiliyor.

 

Holografik teknoloji alanında çığır açan teknolojinin 2018’de tüketiciler tarafından kullanılabilir olması bekleniyor. İlk etapta 1.5 x 1.5 metre olarak üretilen prototipin geliştirilerek farklı boyutlarda masaların yapılması planlanıyor. Geliştiriciler 60.000 dolar, 200.000 dolar, 600.000 dolar, 1 milyon dolarlık farklı modellerle hologram masasının piyasaya sürüleceğini belirtiyor. Masa sadece eğlence amacıyla değil, emlak sektöründe maket proje gösteriminde de kullanım potansiyeline sahip. Aşağıdaki videodan hologram masası hakkında detaylara ulaşabilirsiniz.




Kaynak:


Newatlas
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.