elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Hidrojenle Çalışan İlk Tren Yola Çıktı

Hidrojen ve oksijeni elektriğe dönüştüren yakıt hücreleri, araçları güçlendirmek için doğaya zarar vermeyen temiz bir yoldur. Almanya bu görüş ile dünyanın ilk hidrojenle çalışan trenini hayata geçirdi. Detayları gelin yazımızda daha yakından inceleyelim.



A- A+
22.09.2018 tarihli yazı 8743 kez okunmuştur.
Uzun zamandır beklenen bir prömiyeri olan Almanya, bu hafta Fransa'nın sürdürülebilir şirketi Alstom tarafından tasarlanan dünyanın ilk hidrojenle çalışan treni olan Coradia iLint'i hayata geçirdi. Yapılan lansman ile hemen işe koyulan düşük gürültülü, sıfır emisyonlu trenlerin iki modeli de ilk sürüşünü yaptı.
 
Yeni trenler, saatte 140 kilometreye kadar hız yapabiliyor. Yakıt ise parkurlar tarafından park edilecek olan 12 m uzunluğundaki çelik hidrojen gazı konteynerinden oluşan bir mobil hidrojen dolum istasyonu tarafından besleniyor. Böylelikle seyahat edebilirken tek bir hidrojen tankı üzerinden yaklaşık 1000 km kadar yolculuk yapabilecek güce de sahip olmuş oluyorlar. İlk etapta 100 kilometrelik bir hat üzerinde çalışacak olan trenler, 150 kişilik koltukları ile 300 yolcu taşıyacaklar. Ayrıca yeni trenler Lint 54 ile kıyaslanabilen hızlanma ve frenleme performanslarına sahiptirler.
 

►İlginizi Çekebilir:Geleceğin Yakıtı Hidrojen Enerjisi
 
Sıfır emisyonlu ve neredeyse hiç ses çıkarmayan umut verici bir enerji kaynağının da geleceği olan bu hızlı ulaşım araçlarının havaya yaydığı tek emisyon ise, su ve buhardır. Şimdilik iki trenle yola çıkan Almanya 2021 sonuna kadar filosuna 14 treni daha katmayı hedefliyor.
 
Kaynak:

►Futurism
 
Reninnaz Demir Reninnaz Demir Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.