elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Her On Şirketten Dokuzu Siber Tehditlerle Karşı Karşıya Kalıyor

Dünya genelinde gelişmiş güvenlik çözümleri sunan Moskova merkezli lider yazılım devi Kaspersky Lab, bugün Kaspersky Endpoint Security 8 çözümünü Türkiye'de sundu ve 'Siber Tehditler ve Kurumsal BT Güvenliği: Türkiye ve Dünyadaki Eğilimler' araştırmasının sonuçlarını açıkladı.



A- A+
26.10.2011 tarihli yazı 9489 kez okunmuştur.


Açılış konuşmasını gerçekleştiren Kaspersky Lab Türkiye Pazarlama Müdürü Pınar Uylum Terzioğlu, Kaspersky Lab'in yeni bir kurumsal ürününü pazara sunmadan önce ilk defa böylesine kapsamlı bir araştırma gerçekleştirdiğini belirtti. Terzioğlu: 'Araştırma sonuçları yeni Kaspersky Endpoint Security 8 ürünümüzle birlikte sunduğumuz teknoloji ve özelliklerin BT yöneticilerinin en çok karşılaştıkları güvenlik problemlerinin üstesinden gelmelerine yardımcı olacağını gösteriyor. Kaspersky Endpoint Security 8'in yeni sürümüne yönelik geliştirdiğimiz tüm çözümler, gerek mevcut gerekse gelecekte ortaya çıkabilecek siber tehditlere karşı proaktif bir koruma sunmamıza olanak sağladı. Ürünün Türkçe versiyonu ise Aralık ayında hazır olacak' dedi.



Türkiye'deki şirketlerin yarısı veri kaybına uğruyor

Kaspersky Lab Kurumsal BT Güvenlik Araştırması sonuçlarına göre her on şirketten dokuzu geçtiğimiz yıl en az bir kez siber tehdit ile karşı karşıya kalıyor. Bu oran dünya genelinde %91'e ulaşırken, Türkiye'de ise %95 olarak dikkat çekiyor. Araştırma sonuçları ayrıca, dünya genelindeki şirketlerin üçte birinin şirket faaliyetleri için hayati önem taşıyan veriler de dahil olmak üzere çeşitli veri kayıpları ile karşı karşıya kaldıklarını ortaya çıkarıyor. Türkiye'deki şirketlerin ise yaklaşık yarısı (%49'u) veri kaybına uğruyor. Araştırma sorularını cevaplayan şirketlerin yaklaşık yarısı (dünyada %48, Türkiye'de %59) siber tehditlerin artış göstermekte olduğunu düşünüyor. Şirketler genellikle virüs, solucan ve kötü amaçlı yazılım ile spam e-posta, sanal dolandırıcılık ve hacker saldırılarına maruz kalıyor. Virüs, solucan, casus yazılım ve diğer kötü niyetli programlarla karşı karşıya kalan Türk şirketlerin oranı %72, dünyada ise %61.



Türk şirketlerinin %78'i sosyal ağ sitelerine ve uygulamalarına erişimi engelliyor veya sınırlandırıyor

BT güvenlik uygulamaları genellikle anti-virüs yazılımları ve güvenlik duvarları (firewall), mevcut yazılımlardaki saldırıya açık noktaları kapatma da dahil olmak üzere çeşitli güncellemeler yapılması ve verilerin yedeklenmesi olarak ortaya çıkıyor. Araştırmaya katılanların yarısından fazlası (Türkiye'de %46'sı, dünyada %59'u) kurumsal ağlarının yeterli bir şekilde korunduğunu düşünüyor. Bununla birlikte, araştırma sonuçlarına göre Türkiye'deki şirketlerin yalnızca %33'ü (dünyadaki şirketlerin ise %36'sı) belirtilen standart güvenlik yöntemlerinin tamamını uyguluyor. Dünyadaki şirketlerin %3'ü ise kendilerini siber tehditlerden koruyacak herhangi bir önlem almış durumda değil.



Kurumsal BT güvenlik yapısını geliştirmek isteyen şirketler genellikle işletmelerinin etkinliğine de zarar verebilecek geniş kapsamlı önlemler uygulamaya koyuyor. Araştırma sonuçlarına göre, Türkiye'deki şirketlerinin %78'i (dünyadaki şirketlerinin %72'si) çalışanlarının sosyal ağ sitelerine ve uygulamalarına erişimlerini engelliyor veya sınırlandırıyor.



Araştırma sonucunda ortaya çıkan ciddi sorunlardan biri de BT güvenliği alanına yapılan yatırımların yetersiz oluşu. Dünyadaki diğer şirketlerle karşılaştırıldığında Türkiye'de durumun biraz daha vahim olduğu ortaya çıkıyor. Türk şirketlerinin %47'si BT güvenlik yatırımlarının yeterli olduğunu düşünürken bu oran dünyada %55. Araştırma sorularını cevaplayan katılımcılara göre mali kaynakların yetersizliği sorunun yalnızca parçalarından biri: Türkiye'deki katılımcıların %66'sı (dünyadaki katılımcıların %70'i) personel, uzman ve sistem kaynaklarının yetersizliğinden şikâyet ediyor.



Türkiye'deki şirket temsilcilerinin %36'sı bulut teknolojilerini tehdit olarak görüyor

Mobil olarak çalışanların gün geçtikçe artması ve işlerin giderek tüketici odaklı olması (örneğin kişisel cihazların iş amaçlı kullanılması) yeni bir sorunu da gün yüzüne çıkarıyor. Öyle ki BT uzmanları mobil cihazların güvenliğini ağ dışında oldukları zaman da sağlamak durumundalar. Araştırma sorularına cevap veren Türkiye'deki katılımcılarının %47'si (dünyadaki şirketlerin ise %55'i) şirketlerinin bir yıl öncesine göre bu konu ile çok daha ilgili olduklarını belirtiyor. Ayrıca araştırma sonuçları, Türkiye'deki kurumların %36'sının, dünyadaki şirketlerin ise %32'sinin mobil cihaz kullanımını işletmeleri açısından fazla riskli bulduklarını ortaya koyuyor.



Pek çok sayıda kurum ayrıca yeni teknolojilerin kullanılması konusunda BT güvenlik riskleri bulunduğunu düşünüyor. Sonuç olarak, Türkiye'deki şirketlerin %36'sı (dünyadaki şirketlerin ise %23'ü) bulut teknolojilerini bir tehdit olarak görürken, %41'i de (dünyadaki şirketlerin ise %42'si) yenilikleri uygulamaya koymak konusunda genellikle isteksiz davranıyor.



BT uzmanları gelecekteki tehditlerin çoğunun kötü niyetli programlardan ve belirli bir hedefi olan hacker saldırılardan geleceğine inanıyor. Araştırma sorularını cevaplayan katılımcılar ayrıca siber tehditlerin iş dünyasının gün geçtikçe daha önemli bir parçası haline geleceğini öngörüyor. Dünyadaki şirketlerin sadece %15'i bunları mevcut bir sorun olarak görürken, %46'sı önümüzdeki iki yıl içinde işlerindeki başlıca risklerden biri haline geleceğini düşünüyor. BT yöneticileri arasındaki farkındalığın görece daha yüksek olduğu Türkiye'de ise durum biraz farklılık gösteriyor. Araştırma sorularını cevaplayan Türkiye'deki BT yöneticilerinin %40'ı siber tehditleri kurumlarına yönelik en önemli üç işletme riski arasında görüyor. Bununla birlikte, araştırma sonuçları, onlardan daha iyimser bir tahminde bulunarak, sadece %32'lik bir bölümünün siber tehditleri iki yıllık süre içinde en önemli ilk üç işletme riski arasına gireceğini düşündüğünü ortaya koyuyor.



Kaspersky Endpoint Security 8

Kaspersky Security Center tarafından yönetilen Kaspersky Endpoint Security 8, uygulama başlatma kontrolü, web kontrolü, cihaz kontrolü, bulut tabanlı Kaspersky Security Network gibi çok sayıda yeni özelliği ve kötü niyetli yazılım uzmanlığını bir arada sunuyor, yeni tehditlerden şirketleri koruyor ve BT verimliliklerini artırıyor. Kaspersky Lab'in yeni Endpoint Protection çözümü işletmeleri ortaya çıkabilecek yeni siber tehditlere karşı hazırlıklı hale getiriyor. Windows için Kaspersky Endpoint Security 8 çözümü yeni tasarlanan ve Kaspersky Administration Kiti'nden sonra gelen Kaspersky Security Center tarafından yönetiliyor. Bu yeni yönetim konsolu, kapsamlı bir kontrol yeteneği ve yönetilebilirlik sağlayan pek çok yeni özellik sunmanın yanı sıra, hem fiziksel hem de sanal ortamları destekliyor ve büyüyen şirketlerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ölçeklendirilebiliyor.



 



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.