elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Halatsız Asansör |
MULTI

Birçok teknoloji ve tasarım zamanla büyük değişimler yaşıyor. Sıradaki değişim ise asansörlerde olacak gibi gözüküyor. İnsan gücüyle çalışan ilk asansörden manyetik kuvvetle çalışan halatsız çoklu asansör sistemlerine geçişin çalışmaları yapılıyor. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
26.12.2015 tarihli yazı 15666 kez okunmuştur.
Alman firması olan Thyssen Krupp, asansör sistemlerine yeni bir boyut getirecek çalışma yürütüyor. Düşünülen sistem MULTI adında ve çizgisel motor teknolojisiyle halat kullanılmadan hareket edebiliyor. Temelinde yüksek hızlı trenlerin raylarında bulunan elektromanyetik yapıya sahip ve aynı zamanda tek kabin yerine yatay ve dikey eksenlerde hareket edebilen birçok kabin bulundurabiliyor.
 


►İlginizi Çekebilir: Asansör | Zamanın Artısı

ThyssenKrupp firmasının CEO’su Andreas Schierencek, gelişen inşaat sektöründe binalardaki hizmet kalitesini arttırabilmek için asansörlerinde değişmesi gerektiğini ve bu yüzden MULTIyi geliştirdiklerini belirtiyor.
 

Çoklu kabin sistemiyle ortalama hızları 5 m/s olan kabinler her yolcu için yaklaşık 15-30 saniye arasında beklemelerle hizmet verebiliyor. Bu sayede %50'ye varan oranlarda süre kaybı azalması hedeflenirken devasa büyüklüklerdeki binaların asansör için ayırdıkları alan ise %40 azalacağı belirtiliyor.
 

Elektromanyetik sistemle çalışan asansör motor şaftları önceki sistemlere göre hafif olması MULTI’nin kazandığı başka bir önemli özelliğidir.
 


 

Kaynak:

Gizmag
Designboom
Recep Özdemir Recep Özdemir Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.