elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Güneş Enerjili Kiremit ile Elektrik Faturalarınızı Azaltın

Gün geçmiyor ki güneş enerjisi ile ilgili gelişmeler olmasın. Temiz, ücretsiz ve herkese yetebilecek bir kaynak. Şüphesiz ki geleceğin en değerli kaynaklarından bir tanesi. Teknolojinin gelişmesi de güneş enerjisini her alanda kullanmamızı sağlıyor. Güneş enerjili kiremitler ile elektriğinizi kendiniz üretin elektrik faturalarınızı azaltın.



A- A+
25.10.2013 tarihli yazı 21850 kez okunmuştur.
Çağlar öncesinden bile güneş enerjisinin önemi anlaşılmıştı ama şimdi her zamankinden daha önemli kaynak güneş enerjisi. Dünyanın dört bir yanında güneş enerjisiyle çalışan araba çalışmaları hızla devam ederken, ülkemizde üniversite öğrencileri kendi yaptıkları güneş enerjili arabaları yarıştırırken, artık güneş enerjisini evlerimize taşımanın zamanı da geldi. 
 

Son yılların popüler buluşlarından sayılan “güneş hücreleri” yarı iletken bir malzemeden yapılmıştır. Birçok yerde kullanılan güneş hücreleri artık evlerimizde. Şimdi tek yapmamınız gereken evinizin çatısındaki kiremitleri güneş enerjili kiremitlerle değiştirmek ve bunun sonucunda ücretsiz ve sınırsız güneş enerjisinden faydalanmak olacaktır.
 

Çatıya güneş enerji hücrelerini yerleştirmek istiyorsanız, yapacağınız en önemli plan yerleştireceğiniz hücrelerin açısıdır. Güneş panellerinden en verimli şekilde enerji üretmek için panellerin doğru açıda yerleştirilmiş olması gerekmektedir. Bu yüzden yapılan bir evin çatısında değil de yapılacak olan evin planı bu durum göze alınarak yapılmalıdır.
 

Bu güzel görünümlü güneş hücreleri evinize şık bir görünüm kazandırırken elektrik faturalarınızı da azaltmaya yardım edecek. Ayrıca bu hücreler sayesin 24 saatlik elektrik ihtiyacınızı şebekeye bağlı kalmadan karşılayabilirsiniz.

Fiyat bakımından şimdilik çok ta ucuz olmayan bu hücreler uzun vadede kendini amorti edebiliyor. Teknolojinin gelişmesiyle de her geçen gün güneş hücreleri fiyatlarında azalmalar devam ediyor. Yakında hayatımızın her alanında güneş enerjisini daha çok görmeye başlayacağımızın da bir göstergesi tüm bu gelişmeler. 

Kaynak: 
wonderfulengineering
Engin Gülgör Engin Gülgör Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.