elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Güç Kaynakları – Weidmüller

Endüstriyel uygulamalarda kontrol ve PLC panoları güvenli şekilde işlevselliklerini sürdürebilmek adına stabil 24V gerilimini talep eder. Weidmüller’in güç kaynakları ailesi, uygulamaların ihtiyacına göre segmente edilmiş ürün ailesi ile kullanıcılarına hem üst seviyede verimlilik, hem de pano içinde yer tasarrufu sağlamaktadır. Weidmüller'in Güç Kaynaklarına dair detaylar yazının devamında...



A- A+
29.05.2018 tarihli yazı 9962 kez okunmuştur.

Weidmüller PROeco Güç Kaynağı

Pano içerisinde kullanılacak güç kaynaklarının dizayn ve boyutları, bununla beraber verimleri ve kullanım ömürleri oldukça önemli bir husustur.
 
 

Weidmüller'in PROeco serisi güç kaynakları, serisinin isminden de anlaşılacağı üzere yüksek performans ve bir güç kaynağından beklenen standart özellikleri uygun fiyat performansı ile sunmaktadır. Son derece ince olarak tasarlanmış seri, yerden tasarruf sağlar. Kısa devre koruması ve sahip olduğu uluslararası sertifikalar ile tüm uygulamalarda üniversal olarak kullanılabilir. Geniş kapsamlı güvenlik özellikleri ile diyot ve kapasite modülleriyle birleştirilebilir ve ayrıca UPS modülleriyle birlikte kesintisiz enerji sağlar.

85…264 V AC / 80…370 V DC aralığında giriş besleme değeri ile tek veya üç fazlı olarak 40 A yüke kadar çeşitli opsiyonlar sunan PROeco serisi uygulamaların ihtiyacına göre 12, 24 veya 48 V DC çıkış gerilimi opsiyonları sunar.

Üç renkli LED gösterge ile durum bilgisi okuma imkanı sağlar (<% 90 />% 90 />% 100 yükü). Aynı zamanda modül üzerinde yer alan röle çıkışları ile durum bilgisini hakkında alarm bilgisi almayı mümkün kılar. Modüller % 93'e varan enerji verimliliği seviyelerine sahiptir. Bu sayede daha uzun hizmet ömrü sunar. 100 mm gövde derinliğine sahip kompakt tasarımı sayesinde küçük kasalarda kullanım için idealdir. -25 °C ile +50 °C arasında çalışma sıcaklığı aralığı ve cULus, CE , TUV dahil olmak üzere uluslararası onaylar, PROeco güç kaynaklarının çok çeşitli uygulamalarda kullanılmasını sağlar.
 


Weidmüller || PROmax Güç Kaynağı


Yüksek performanslı PROmax serisi anahtarlamalı güç kaynağı üniteleri, özellikle ağır uygulamalarının zorlu ihtiyaçları için tasarlanmıştır. Tamamen metal muhafazaları ve DIN ray montaj ayağı, mekanik şok ve titreşime dayanıklı çalışma sağlar.

PROmax güç kaynakları, -40°C'ye kadar düşük sıcaklık değerlerinde rahatlıkla performans gösterir, patlayıcı ortamlar için EX sertifikasyonuna sahiptir (UL, Sınıf 1 Bölüm 2). Özellikle uygulamalarda anlık yüksek güç gereksinimi durumunda PROmax güç kaynakları %300 yüke kadar belirli bir süre koruma özelliği devreye girmeksizin aktif besleme sağlar. Özellikle hassas proses uygulamaları ve aşırı iklim ve ortam şartları içeren uygulamalar konusunda üstün performansı ile çözüm sağlamaktadır.
 

PROmax ailesi, 40A'ya kadar olan yükler için 5, 12, 24 veya 48V DC çıkışlı on altı model içerir. Voltaj çıkışı ön panelden ayarlanabilir. İki renkli LED gösterge üzerinden durum bilgisi okunur ve entegre röle kontakları aracılığıyla uzaktan durum izleme sağlanır. Kompakt tasarımı ve yüksek verimlilikleri (%92) ile kullanıcısına uzun seneler ( MTBF ≥500.000 saat) stabil DC besleme gerilimini garanti eder.
 

Weidmüller || PROtop Güç Kaynağı


Weidmüller’in üst segment besleme çözümlerinden olan PROtop serisi alt segement modüllerin barındırdığı özelliklerin yanında barındırmış olduğu DCL teknolojisi ile DC motorlar gibi demeraj akımı kaynaklı zor yüklerin kolaylıkla sürülmesini sağlar. PROtop serisi bus haberleşme yeteneği ile anlık durum ve proses parameter bilgilerini uzaktan izlemeye imkan sağlar.

PROtop güç kaynağının avantajları şunlardır:

PROtop, milisaniye ile saniyeler arasında değişen sürekli pik yük rezervleri sağlayan DCL (Dinamik Akım Sınırlama) teknolojisine sahiptir. DCL devre kesicilerin güvenli bir şekilde devreye alınması veya güçlü motor çalıştırmaları için idealdir.
► En yüksek verim, son derece uzun kullanım ömrü ve yüksek MTBF değerleri sürekli olarak enerji tasarrufu sağlar, ürün kullanım ömrü maliyetlerini azaltır ve tesis kullanılabilirliğini artırır.
► Doğrudan paralel bağlantı için entegre O-Ring MOSFET'ler gibi iletişim özellikleri ve yenilikçi özellikler, güç kaynaklarında yeni standartlar belirler. Sistem maliyetlerini düşürür ve tesis kullanılabilirliğini önemli ölçüde artırırlar.


Weidmüller || DC-UPS Güç Kaynağı


Weidmüller'in sunmuş olduğu DC UPS sistemleri güç kaynakları ile entegre olarak çalışarak kesinti durumunda kritik yüklerin akü üzerinden beslenmesine olanak sağlayarak sistemlerin enerji kesintilerine veya enerji hatlarındaki dalgalanmalara karşı güvenle çalışmasını sağlar.
 

Seçilen akü tipine göre (1.3 ve 17 Ah arasında bulunan 5 farklı opsiyon) maksimum değerlerde 1A tüketimi olan bir sistemi 40 saat boyunca, 40A tüketimi olan bir sistemi ise 30dk boyunca kesinti durumunda ayakta tutar. Kontrol modülü üzerinde yer alan röle ve transistor çıkışları ile durum bilgisi uzaktan izlenebilmektedir.

Kaynak: 

Hakan KAHRAMAN Hakan KAHRAMAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar