elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Google Kurucusunun Gizli Uçan Araba Projesi

Google’ın kurucularından ve şu anki Alphabet CEO’su Larry Page’in, uçan otomobil geliştirmek için çalışan iki farklı girişimi desteklediği ve bunu gizli tuttuğu ifade edildi. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
27.06.2016 tarihli yazı 12882 kez okunmuştur.

100 Milyon Dolardan Fazla Harcama

Google'ın kurucularından ve şu anki Alphabet CEO’su Larry Page’in, uçan otomobil geliştirmek için çalışan iki farklı girişimi desteklediği ve bunu gizli tuttuğu ifade edildi. Zee.Aero adlı şirketin sahibi olan Page'in, uçan otomobil tasarımı için 100 milyon dolardan fazla harcama yaptığı iddia ediliyor.

ABD Patent ve Marka Ofisi‘nden (US Patent and Trademark Office) ilk uçan otomobil patentini 2012 yılında alan Zee Aero’da, NASA, Boeing ve SpaceX‘te kariyer geçmişi olan 150 çalışan bulunuyor. Zee.Aero‘nun internet sitesinde yer alan bilgiye göre şirket, aerodinamik uzmanı başta olmak üzere uçan otomobil projesinde çalışacak mühendis ve bilişim uzmanları arıyor.

 


Ortaya çıkan bilgilere göre Page, dikey olarak kalkış ve iniş yapabilen uçan otomobiller üzerinde çalışan Zee.Aero’nun yanısıra dört pervaneli devasa ‘drone’lar geliştirmeye odaklanan bir start-up olan Kitty Hawk’ın da önemli yatırımcıları arasında bulunuyor.
 

İki Şirket Birbirinden Bağımsız Tutuluyor

Zee.Aero tarafından daha önce kayıt altına alınan patentler, tanımdakine uygun bir hava aracının izlerini taşıyor. İnce gövde ve iki sıraya yerleştirilen payanda benzeri pervanelerin prototiplerde de görüldüğü belirtiliyor. 2012’de gerçekleştirilen patent başvurusunda hava aracının dikey iniş ve kalkış yapabildiği bilgisi yer alıyor. Güvenli, sessiz, kolay kontrol edilebilen, verimli ve kompakt bir taşıt olarak tanımlanan hava aracı, uçan bir araba olmasa da, kişisel havacılık konusunda bir vizyon yansıtmayı başarıyor.
 



►İlginizi Çekebilir: Uçan Araba | Aeromobil
 

Larry Page’in yatırım yaptığı diğer şirket olan Kitty Hawk’ın ise dört pervaneli drone’ların dev versiyonuna benzeyen bir araç geliştirdiği belirtiliyor. Zee.Aero’ya göre daha küçük ölçekli bir şirket olan Kitty Hawk’ın bilinçli olarak rakibinden bağımsız tutulduğu ifade edildi. Kitty Hawk tarafından geliştirilen aracın Ehang 184’e benzediğini söylemek de yanlış olmayacaktır.
 

Google Henüz Resmi Bir Açıklama Yapmadı

Uçan araba üretmek teknolojiyle ilgili en uzun soluklu rüyalar arasında yer alıyor. Dolayısıyla Page’in Zee.Aero ve Kitty Hawk’a yatırım yapmasına şaşırmamak gerekiyor. Volocopter ve Aeromobil gibi şirketler de kişisel kullanıma uygun hava araçları geliştirseler de, Larry Page gibi yüksek profilli bir ismin bu işe dahil olması kişisel havacılılık alanının ciddiyet kazandığının bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.
 


Larry Page, 37 milyar doları aşan kişisel servetiyle, Forbes’un “Dünyanın En Zenginleri” listesinde  12. sırada bulunuyor. Sürücüsüz otomobil projelerine odaklanan Google, konuyla ilgili resmi bir açıklama henüz yapmadı.


Kaynak:


businessinsider
bloomberg
 
Anıl Gül Anıl Gül Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.