elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Enerji Analizörleri I Güç İzleme Cihazları

Birçok şirket, enerji kaynaklarını korumak ve enerjiyi daha verimli kullanmak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Üretim alanlarında birden fazla sistem bileşeni bulunmakta ve bu bileşenler, elektrik enerjisinin kalitesini ve dolayısıyla üretim tesisisin devamlılığını etkilemektedir. Weidmüller’in enerji izleme ve analiz cihazları ile enerji kalitesiyle ilgili temel parametreleri belirleyebilir, analizler üretebilir ve optimizasyon yapabilirsiniz. Weidmüller'in Enerji Analizörleri ve Güç İzleme Cihazları, enerjinizi korumanıza ve verimli kullanmanıza yardımcı olacaktır. Detaylar yazımızda...



A- A+
01.08.2018 tarihli yazı 11689 kez okunmuştur.

Güç İzleme

Şebeke verilerinizi kaydetmenize, analiz etmenize, görüntülemenize ve aynı zamanda enerji tüketiminizi etkin bir şekilde optimize etmenize olanak tanıyan bir güç yönetimi sistemi, enerji kalitesinin yükseltilmesi ve enerji verimliliği açısından oldukça önemlidir.

Weidmüller, genişleyen enerji izleme ürün ailesi ile tesislerin ve makinelerin ihtiyaç duyduğu izleme modülleri, enerji verimlilik analizörleri ve yardımcı ekipmanları ile enerjinizi yönetmenize yardımcı olur.

ISO 50001 standartları dahilinde kurulan enerji yönetim sistemlerinde enerji analizörlerinin önemli bir rolü vardır.

Bu ürünlerin hafıza kaydı, ekranda okunan değerlerin gösterilmesi ve güç akış diyagramlarının analizleri konusunda yetkin olmaları gerekmektedir. Weidmüller’in sunmuş olduğu enerji izleme modülleri ile tüm bu datalar kolaylıkla izlenir, kaydedilir ve analizleri ile sistemlerin enerji verimlilikleri standartlara uygun bir şekilde takip edilebilir.

Weidmüllergüç izleme ürünleri ile yüksek ölçüm doğruluğunu, sayısız programlanabilir analiz fonksiyonu ile birleştirmektedir. Bu sayede enerji kalitesi analiz edilir, hassas makine parçaları en iyi şekilde korunur ve hizmet ömrü uzatılır. Ayrıca analizlerle pahalı reaktif gücü algılamak, önemli miktarda enerji tasarrufu sağlar.
 

Weidmüller güç izleme cihazları, geniş işlevsel yelpazesiyle, IEC 50001'e uygun bir güç yönetim sistemi kurmanıza ve IEC 61557-12'ye göre alçak gerilim sistemlerini izlemenize yardımcı olur. Modbus RTU protokolü ile USB veya RS485 portu üzerinden haberleşme ağlarına entegrasyon, Weidmüller güç izleme ürünlerini kullanımda esnek kılar.
 


►İlginizi Çekebilir: Güç Kaynakları |Weidmüller

Weidmüller güç izleme cihazlarının avantajları aşağıdaki gibidir:

► Maliyet Tasarrufu

Enerji tüketim değerlerinizi kaydedip izleyebilmeniz maliyet tasarrufu yapmanıza yardımcı olur.

 Basit Enerji Kontrolü

Dijital girişler ve çıkışlar, güç izleme cihazınıza, başka cihazları bağlamanızı sağlarken; sinyaller de sınır değerlerin aşıldığını veya hata durumlarının meydana geldiğini anlamanıza yardımcı olur.

► Net Ekran ve Basit Operasyon

Arka plan aydınlatmalı dört hatlı LC ekran, ölçülen tüm değerleri bir bakışta görülebilir hale getirir. Geniş tuşlar, menüde güvenilir ve kolay bir şekilde gezinmenizi sağlar. Güç monitörleri tüm enerji parametrelerini detaylıca gözlemleyebilmenize olanak tanır. 

 Kesin Ölçüm

Ölçüm, her bir fazdan ve toplam hattan akım, voltaj, güç, güç faktörü, aktif ve reaktif güç değerlerinin kaydıdır. 1 mA kadar düşük stand-by akımları kaydedilebilir.

 Enerji Tasarrufu

Nötr iletken üzerinde bir akım ölçümü yapmak, reaktif akımların neden olduğu şebeke dengesizliklerini belirleyerek, aktif olarak enerji tasarrufu yapmanızı sağlar.
 


►İlginizi Çekebilir: Röle Grupları

 

Weidmüller Enerji Analizörü EA750


Fabrika işletimi, yüksek güç kalitesine sahip güvenilir bir enerji tedariki gerektirmektedir. Enerji tüketiminin izlenebilirliği, verimlilik odaklı enerji yönetimine ek olarak, tesis içindeki arızalar hakkında önemli bilgiler edinmenizi sağlayabilir. Doğrusal olmayan yüklerin ve sistem bileşenlerinin üretim tesislerine girmesi şebeke frekansını, faz kaymasını ve fazların genliklerini etkiler. Bu durum elektrik enerjisinin kalitesi ve dolayısıyla sistem kullanılabilirliği üzerinde mühim bir etkiye sahiptir. Enerji analizörleri ile elektrik besleme şebekesinin tüm kalite parametreleri ölçülebilir. Bu sayede üretim tesisinizdeki elektrik enerjisinin kalitesini kapsamlı bir şekilde test edip, sisteminizin etkinliğini ve kullanılabilirliğini en üst düzeye çıkarmak için optimizasyon adımları elde edersiniz.

Weidmüller'in EA 750-24 ve EA 750-230 voltaj seçenekleriyle A class Güç kaydedici analizörleri Şubat 2018 tarihinden itibaren Türkiye stoklarında yerini almıştır.

Weidmüller A Class ürünleri, TEAİŞ EK 8 ŞARTNAMESİ ve EN50160 UYGUNLUĞU içermektedir. Weidmüller'in ürünleri, Güneş Enerjisi Santrali sistemlerinde kullanılabilecek uygunluğa sahip olup, referansa sahiptir.


Ürünlerin Genel Özellikleri


 Yüksek Performanslı güç kalite analizörleri
► Class A certified
► Entegre kalan akım izleme (RCM ölçümü)
► Çok çeşitli ağ türlerinde kullanılabilir
► Superordinate sistemlerine basit entegrasyon için çok sayıda iletişim kuralı (Modbus, IP) çoklu arayüzler ve açık iletişim mimarisi
► Kapsayıcı termistör girişi ve her biri iki dijital giriş ve çıkış
► Yedekli ve güvenli ölçüm verileri elde etmek için 256 MB entegre ölçüm veri hafızası
► Mevcut ve geçmiş ölçüm verilerinin cihaz ana sayfası üzerinden görüntülenmesi ve parametrelendirme ve değerlendirme yazılımı ecoExplorer go
Uzman bilgisi olmadan güç kalitesi izleme
Graphical programming: Jasic (PLC functionality)
 

Weidmüller Enerji Analizörü EA750 ile sadece enerji tüketimini değil, aynı zamanda farklı akımları da izleyebilirsiniz. EA750; harmonikler, asimetriler, geçişler, titremeler, reaktif güç ve çok daha fazlası gibi bozulma değişkenlerini tespit ve analiz eder. Bu sayede kapsamlı hata tespiti sağlamış olursunuz. Enerji Analizörü EA750; EN 50160, IEEE519 veya IEC 61000-2-4 gibi ortak standartlara göre çalışır ve çoğu iletişim mimarisi ile uygun maliyetli bir şekilde bütünleşir.

EA750’nin kullanıcılarına sağladığı avantajlar özetle şunlardır:
 

 IEC 61000-4-30'a Göre A Sınıfı Sertifikasyon ve Yüksek Performanslı Güç Kalitesi Analizi


EA750; harmonikler, geçişler, voltaj düşüşleri, titreme, faz kaymaları vb. tüm sapmaları senkron olarak algılar, analiz eder ve raporlar. Tüm veriler güvenilir, karşılaştırılabilir ve tekrarlanabilirdir.

 Entegre Kaçak Akım İzleme (RCM Ölçümü)

EA750 arıza akımlarını tespit eder ve olası sistem arızaları durumunda alarm verir.
 
 Üst Düzey IT Sistemleri ile Kolay Entegrasyon

EA750 üst düzey bilgi teknolojileri sistemleri ile kolay entegrasyon için çeşitli protokolleri destekler.
 



Weidmüller Enerji Analizörü EA550


Weidmüller Enerji Analizörü EA550 ile elektrik besleme şebekesindeki, anahtar simetri indekslerinden geçici değerlere ve diğer birçok parametreye kadar tüm kalite parametrelerini ölçmektedir. EA550 ile üretim tesisinizdeki elektrik enerjisinin kalitesi ile ilgili kapsamlı kontroller yapabilir ve bu sayede tesisinizin etkinliğini ve kullanılabilirliğini en üst seviyeye çıkarmak için optimizasyonlar yapabilirsiniz.

EA550’nin kullanıcılarına sağladığı diğer avantajlar özetle şunlardır:

 Entegre Kaçak Akım İzlenmesi

Dahili kaçak akım ölçümü, sigortalar veya kaçak akım dedektörleri sistemin kesilmesinden önce kaçak akımda kayma artışlarını vurgular. Bu, çalışma sürelerini en üst düzeye çıkarır.

►Geniş ve Net Ekran

Cihazdaki büyük QVGA renkli ekran, tüm ölçüm parametrelerini görselleştirir ve sistem parametrelerinin uygun şekilde ayarlanmasını sağlar.

 Basit Gereksinimler için Küçük Versiyon

Daha az kapsamlı ölçümler için, standart üst raylara monte edilebilen çok küçük bir cihaz olan EA D 550'yi versiyonu bulunmaktadır.



Kaynak:



Hakan KAHRAMAN Hakan KAHRAMAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar