elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Elektrikli Hiper Otomobil |
FFZERO1

Geçtiğimiz günlerde tamamlanan CES 2016'da, Faraday Future'ın 1000 beygirlik konsept elektrikli "hiper otomobili" dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 0'dan 100 km/saat hıza 3 saniyeden daha az sürede ulaşabilen FFZERO1, saatte 320 km hıza erişebiliyor. Yarış oyunlarını otomotiv teknolojisiyle tek kişilik koltuğunda birleştiren hiper otomobilin ayrıntıları haberimizde.



A- A+
18.01.2016 tarihli yazı 8462 kez okunmuştur.

Tesla Motors'a Rakip Olabilir

Kaliforniya'da yer alan ve Çinli yatırımcılar tarafından finanse edilen bir araç üreticisi olan Faraday Future, CES 2016'da sıradışı bir elektrikli süper otomobil konseptini tanıttı. Tasarımında Batman filmindeki otomobil Batmobile'e benzerliğiyle dikkat çeken FFZERO1, elektrikli araç denilince ilk aklan gelen üretici olan Tesla Motors'a rakip olacak gibi görülüyor.
 

 

Sıra Dışı Tasarım

Tavan kısmı tamamen camdan oluşan araç son derece keskin kenar hatlarına sahip. Şık bir görünüme sahip aracın arka kısmında da tamamen camdan yapılmış bir rüzgarlık bulunuyor. Direksiyonu ise yarış arabalarında karşılaştığımız şekilde ele oturan ve ana olarak 2 tutma noktası bulunan direksiyon simitleri örnek alınarak üretilmiş. Ayrıca kontrolü sağlayacak akıllı telefonlar için direksiyon milinde bir yer ayrılmış durumda.




► İlginizi Çekebilir: Otonom (Sürücüsüz) Araçlar Nedir?
 
 
Hiper yarış otomobili olarak tasarlanan FFZERO1'de dikkat çeken özelliklerden biri de sürücü koltuğu. NASA bilim insanlarıyla ortak çalışan mühendisler, FFZERO1 için 45 derecelik açıya sahip ve kusursuza yakın görüş açısı sağlayan bir koltuk dizayn etmişler. Aracın motoruyla alakalı çok detaylı bilgi verilmese de; FFZERO1 4 adet elektrikli motorlara sahip ve maksimum 1000 hp (beygir gücü) güce ulaşabiliyor. 4 elektrikli motor, 4 tekerleğe bağımsız olarak güç sağlayabiliyor ve hangi tekerlek daha fazla güce ihtiyaç duyuyorsa, güç dağılımı bu doğrultuda yapılıyor. 0'dan 100 km/saat hıza 3 saniyeden az sürede ulaşabilen FFZERO1, saatte 320 km hıza erişebiliyor.
 

 

Hem Sürücülü Hem Sürücüsüz Kullanım Modu

Hem sürücülü hem de sürücüsüz kullanım moduna göre tasarlanmış konsept otomobilde, istediğiniz zaman akıllı telefonunuzla birlikte kontrolü kendiniz sağlıyorsunuz. Otonom (sürücüsüz) modda gitmek isterseniz araç, üzerindeki sensörler aracılığıyla istediğinz adrese ulaşabilirsiniz. Ayrıca yine akıllı telefonunuz sayesinde araç her daim internete bağlı. Sanal ve artırılmış gerçeklik (AR) gözlükleriyle de entegre edilebilen FFZERO1, sürücünün sezgisel hareketlerini algılayabilen bir kullanıcı arayüzüne sahip.
 


Faraday Future’ın ilk konsept otomobili sadece gösteri amacı taşıyor, kısa veya orta vadede yola çıkması beklenmiyor. Şirketin kendi otomobillerini yola çıkarmak için hedeflediği tarih 2020. Faraday Future en sonunda kısıtlı da olsa üretime başlama ihtimalini göz ardı etmiyor ve 1 milyar dolarlık bir yatırım anlaşması yapıldığı belirtiliyor.
 

Kaynak:


gizmag
techinsider
faraday future

Yazar: Anıl Gül

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.