elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Elektrikli Araçların Şarj Edilme Sorunu Çözülüyor

Günümüzde kullanılan fosil yakıtları tüketen araçlar için sayısız istasyon olduğu düşünüldüğünde gelecekte yaygınlaşması beklenen elektrikli araçlar için şarj istasyonlarına duyulan ihtiyaç büyük oranda artacak. Bu soruna Ubitricity Şirketi’nin bulduğu çözüm ise yazımızda.



A- A+
05.12.2014 tarihli yazı 9421 kez okunmuştur.
Elektrikli araç kullanılırken yaşanan en temel sorunlardan biri yolda arabaları şarj edecek yerlerin bulunmamasıdır. Ancak Alman Ubitricity Şirketi’nin, şarj prizlerini elektrik direklerine yerleştirme fikrini öne süren kurucularına göre tünelin sonunda ışık görünüyor.
 
 
Bu fikir Berlin’de yaklaşık 100 adet sokak lambasında test edildi. Kendi elektrik sayacına sahip şarj kabloları ihtiyaç halinde bu lambalardaki elektriği araçlarla paylaşıyor. Sürücüler yanlarında getirdikleri şarj kablolarını kullanımı çok basit olan bu prizlere takarak araçlarını şarj edebilecekler. Sayaç kullanılan güç miktarını hesaplayarak sürücüleri doğrudan faturalandıracak.
 

 
Ubitricity’nin kurucusu Frank Pawlitschek karşılaştıkları en büyük problemin elektrikli araçların aynı yerde kalmaması ve gittiği yerlerde şarj edilmeye ihtiyaç duyması olduğunu belirtti. Pawlitschek: “Araçların park edildikleri yerlerde priz bulunması gerekir. Ancak her yere pahalı teknolojiler yerleştirmek mantıklı bir çözüm olmazdı. Bizim sistemimizde yapmanız gereken tek şey kendi şarj kablonuzla aracınızı park ettiğiniz yerlerde şarj etmek; bunun için de şehrin her bir alanına bu şarj soketlerini yerleştirmeliyiz.”
 
 

►İlginizi Çekebilir : Chevrolet Volt | Elektrikli Otomobiller
 

Üreticilere göre bir sokak lambasına priz yerleştirmek 300 ile 500 euro arasında bir paraya mâl oluyor. Prizin üretim fiyatı hesaba katılsa bile harcanacak para miktarı düşük oluyor. Gelecekte ise yalnızca bu lambalar değil aynı zamanda iş yerleri, evler ve yer altı park alanlarına da bu teknolojiyi uygulamayı planlıyorlar. 


Kaynak :


►euronews

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.