elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünya’nın İlk Büyük Ölçekli Gelgit Enerjisi Santrali |
MeyGen

Gelgit enerjisinin kullanımına yönelik birçok türbin tasarımı geliştiriliyor olsa da bu türbinler günümüzde çok küçük ölçekli sistemlere enerji sağlamak için kullanılıyor. MeyGen projesi ile bu alışılagelmişliğin dışına çıkılarak İskoçya’da dev bir gelgit enerjisi santrali kuruluyor. Santralin ayrıntıları haberimizde.



A- A+
24.09.2016 tarihli yazı 18782 kez okunmuştur.
MeyGen projesi kapsamında gelgit enerjisinden elektrik üretmek için tasarlanan türbinler İskoçya’nın kuzey kıyısında kurulacak. Meygen projesi, gelgit enerjisinin yenilenebilir enerji alanında güneş ve rüzgara alternatif olabilecek kapasitede olabileceğini gösteriyor.
 

Gelgit santralinin detaylarına bakacak olursak; santralde kullanılacak türbinlerin gövdesi oturma standı hariç 15 metre, kanatları ise 16 metre uzunluğunda. Su altında dengede kalabilmesi için çok ağır malzemelerden yapılan türbinlerin her biri 200 ton ağırlığında ve 1,5 MW’lık kapasiteye sahip. Santralin kıyıdan 1,5 km uzaklığı kurulması ve toplamda 269 türbinin sağlayacağı 398 MW kapasite ile yaklaşık 175 bin evin elektrik enerjisi ihtiyacının karşılanması planlanıyor.
 


►İlginizi Çekebilir: Swensa'da Dev Gelgit Enerjisi Projesi

İskoç hükümeti bu proje için 23 milyon euro’luk bütçe finanse etti. Projenin 2020 yılında tamamlanması hedefleniyor. MeyGen Projesi’nin tamamlanmasıyla birçok ülkenin okyanuslardan enerji üretimine yönelik proje geliştireceği düşünülüyor.

Gelgit enerjisinin kullanımı hakkında sizlerin düşüncesi nedir? Yorumlarınızı bekliyoruz..




Kaynak:

futurism
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.