elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünya'nın İlk Akıllı Şehri San Jose

Intel Çalışanları Amerika Hükümeti ile birlikte San Jose'yi Dünya'nın ilk akıllı şehri yapıyor. Beyaz Saray internet kullanımının Amerikan toplumuna nasıl yarar sağlayacağını göstermek amacıyla Akıllı Amerika adlı bir yarışma başlattı. Intel de "Amerika'nın İlk Akıllı Şehri : San Jose" projesiyle ilk adımı attı. Detaylar yazımızda.



A- A+
03.08.2014 tarihli yazı 10737 kez okunmuştur.
İçinde yaşadığımız çağı çoğu zaman akıllı çağ olarak adlandırıyoruz ve biz her şeyin akıllı olduğuna tanıklık ettiğimizden beri bu isim kullanımına daha da yakışıyor. Akıllı telefonların Dünya’nın yönetimini ele geçirdiğini görüyoruz ve şimdi her şeyin birbirine bağlı olduğu devrimci bir değişimin parçasıyız. Bu faktörleri düşünerek, Beyaz Saray internet kullanımının Amerikan toplumuna nasıl yarar sağlayacağını göstermeyi amaçladığı Akıllı Amerika Yarışması (Smart America Challenge) ’nı  başlattı. Duyuru bir yıl önce yapılmaya başlandı. Intel "Amerika’nın ilk akıllı şehri: San Jose" projesini başlatarak yarışmaya ilk adımı attırmış oldu.
 
 

►İlginizi Çekebilir : Entegrelerin İçine Kurulan Şehir
 

San Jose; Intel sayesinde şehrin hava kalitesi ve ulaşım ile ilgili hayati istatistiklerini izlemek için interneti kullanıyor. Fikir sadece yeni iş imkanları için ortaya atılmadı ama bununla birlikte pek çok iş imkanına olanak sağlıyor. Intel Amerika’daki türünün ilk örneği olan Akıllı Şehir projesini nasıl elde ettiğini anlattı. San Jose’nin her yerine su kirliliği, hava kirliliği, trafik akışı, gürültü, enerji tüketimi, toplu taşıma frekans ve iletişimini ölçebilen sensörler yüklendi. Ve elde edilen veriler daha sonra geçerli kurulumu gerçekleştirmek için mobil uygulamalar aracılığıyla İl Hükümet Yetkilileri’ne iletildi.
 
 

 
Intel bu yaklaşımın şehirlerin kendi kaynaklarını daha iyi ve etkili bir yolla tüketebilmesini sağlayacağını umut ediyor.  Intel’in Akıllı Şehri teknolojiyle ilgilenen profesyoneller için 25000 civarında iş imkanı yarattı. "Açıkçası veri devasa ve dolayısıyla bizim onu yönetecek insanlara ihtiyacımız var." şeklinde konuştu Intel. Eğer fikir başarıyı yakalarsa Intel hayati rol oynayacak ve güvenlik sistemlerini daha da üstün hale getirecek. Bunun olmaması için de hiçbir neden yok.
 


Akıllı Amerika Programı’nın birinci hedefi güvenlik, enerji, iklim, ev inşası, sağlık ve daha birçok benzeri imkanların ve kaynakların nasıl geliştirilebileceğini tespit etmek.


Kaynak :

 
wonderfulengineering.com

 
Önder Eğer Önder Eğer Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.