elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünyanın En Büyük Rüzgar Türbinleri Geliyor!

Günümüzün ve geleceğin en önemli enerji kaynaklarından gösterilen rüzgar enerjisinden maksimum seviyede yararlanabilmek için 4 farklı üniversiteden araştırmacılar dünyanın en büyük rüzgar türbini için proje çalışmalarına başladı. Türbinin proje detayları haberimizde.



A- A+
27.03.2016 tarihli yazı 9717 kez okunmuştur.
Modern teknolojik cihazlar her geçen gün küçülürken rüzgar türbinleri, güneş panelleri daha fazla enerji sağlamak amacıyla büyümeye devam ediyor. ABD’de kurulan araştırma ekibinin başlattığı rüzgar türbini projesi devasa boyutları ve farklı dizaynıyla dikkat çekiyor. Hayata geçirilebilir ise dünyanın en büyük rüzgar türbini niteliğinde olacak türbinler; 479 metre gövde uzunluğunda ve 200 metrelik kanat uzunluğunda tasarlanmış. Birçok gökdelenden dahi büyük olan türbin, Empire State binasından 30 metre daha yüksek olacak.
 


Türbin, yüksekliğinin yanı sıra farklı konseptiyle de dikkat çekiyor. 2 kanatlı olacak olan türbinde rüzgar yüzü ise arkadan olacak ve arka taraftan rüzgarı alacak. Proje hayata geçirildiğinde günümüz standart türbinlerinden 25 kat daha güçlü olacak ve 50 megawatt’lık güç sağlayabilecek.
 
 
Görsel: Siemens B75 Türbininin 75 metre uzunluğundaki türbin Kanadı
 


Proje ABD Enerji Bakanlığı’ndan 3,5 milyon dolar yatırım almış durumda. İlk olarak bu türbinin 10’da 1’i büyüklüğünde bir prtotip türbinin 2019 yılına kadar yapılması hedefleniyor. Dev türbinin ise 15 yıl içinde tamamlanması bekleniyor. Projenin önündeki en büyük engel olarak güvenlik sorunları gösteriliyor. Açık denizlerde kurulması planlanan türbinde, hava araçları için önlem alınabilecek olsa da özellikle kuş süreleri için büyük bir tehdit oluşturuyor.

Devasa rüzgar türbini projesi akıllara yel değirmenleriyle savaşan Don Kişot'u getiriyor.

 


Kaynak:
 

Sicencealert


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.