elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünyanın En Büyük Güneş Enerjisi Santrali Açıldı:
648 MW!

Hindistanın Kamuthi şehrinde, Tamil Nadu bölgesinde dünyanın en büyük güneş enerji santrali açıldı. Bu santral 648 MW'lık üretim kapasitesine sahip. Bu kapasite daha önceden bu ünvanı elinde tutan Kaliforniya'daki 550 MW'lık topaz güneş enerjisi çiftliğinden yaklaşık 98 MW daha yüksektir. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
04.12.2016 tarihli yazı 13143 kez okunmuştur.
Bu büyük tesis, 679 milyon dolarlık yatırım ile 10 𝑘𝑚2’lik (3.9 mil kare) bir alan üzerine kuruldu ve Hindistan hükümeti'nin karbon ayak izini azaltma ve ülkedeki kirlilik krizini hafifletme taahhüdünün bir kanıtıdır. Güneş enerji santrali, sadece sekiz ay gibi etkileyici bir zamanda tamamlandı ve 2,5 milyon bireysel güneş modülü içermektedir. Ayrıca her güneş dizisinde otonom temizlik robotları bulunuyor. Bu robotlar, güneş panellerinin düzenli aralıklarla temizlenmesini ve güneş panellerinin en verimli seviyelerde çalışmasını sağlamaktadır.


Tesis, bölgedeki yaklaşık 150.000 eve güç sağlayacak. Bu tesisin en büyük amaçlarından biri, ülkenin 2022 yılına kadar 60 milyon eve güneş enerjisi ulaştımaya ön ayak olmasıdır. Bu hedef şimdilik uzakta gözükse de Hindistan hükümeti 10 GW’lık güneş enerji santrali için adım atmaya şimdiden başladı. Hindistanın yeşil bir ülke olma yolundaki ilerlemesi, ülkenin rekor derecedeki kötü hava kirliliği görüldükten sonra başladı. Hindistan ayrıca kömürün önemli bir kullanıcısı ve küresel kömür kirliliği sorununun üstesinden gelmek için büyük bir rol üstlenmiş durumda.
 

Hindistan belirlenen hedefe ulaşmak için yüzlerce güneş enerji santrali inşa etmesi gerekecek. Ancak şimdiye kadar yaptıkları iş ile dünyaya bir örnek oluşturup diğer ülkelerinde temiz enerji üretme konusundaki politikalarını değiştirmelerini sağlayabilir. Gelişmeleri hep beraber göreceğiz.


Kaynak:


wonderfulengineering
aljazeera
Ömer Faruk GÜMÜŞ Ömer Faruk GÜMÜŞ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.