elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

DRAM'de Yeni Dönem:
10 nm 6 GB LPDDR4

Samsung yakın geleceğin telefonlarında kullanılacak 10nm 6GB LPDDR4 DRAM teknolojisini ürettiğini duyurdu. Tüketici elektroniğinde yeni bir dönemi başlatabilecek bu çalışmanın ayrıntıları haberimizde.



A- A+
05.06.2016 tarihli yazı 9687 kez okunmuştur.

Daha Az Enerji Tüketimi ve Daha Yüksek Performans!

Samsung, 19 Mayısta Çin Shenzhen'de geçekleştirilen Mobil Çözümler Forum'unda tüketiciği elektroniğini direkt olarak değiştirecek yeni teknolojilerini duyurdu. Bu teknolojilerden en önemlisi olan 6 GB LPDDR4 RAM'in 10nm fabrikasyon süreci ile üretimine başlandığı bildirildi. Üretim geometrilerinde bu kadar ilerleme, elbette mevcut mimarilere göre daha az enerji tüketimi ve daha yüksek performans anlamına geliyor. Bunun en büyük faydasını ile akıllı telefon bataryaları görüyor.
 



►İlginizi Çekebilir: Samsung IoT için İşletim Sistemi Yapacak

 

Önemli Bir İlerleme Kaydediliyor

Samsung’un LPDDR4 belleklerde kullandığı modüller 20 nm fabrikasyon sürecinde üretiliyor ve 12 Gb kapasite üzerinde yükseliyordu. Bu modüllerden 4 adet istiflenerek, 48 Gb yani 6 GB RAM belleğe erişiliyordu. 10 nm süreci, bu bakımdan önemli bir ilerleme kaydediyor.




►İlginizi Çekebilir: RAM Nedir? Nasıl Çalışır?

 

Hangi Modelde Kullanılacağı Merak Konusu

Samsung, yeni LPDDR4 RAM belleklerini tüketici elektroniği cihazlarında kullanacağını ifade ediyor. Bu bakımdan, kısa süre içerisinde akıllı telefon pazarına gireceğini söyleyebiliriz. Burada merak edilen, ilk olarak hangi modelin bunu kullanacağı. Elbette ilk akla gelen Galaxy Note 6 modeli. 6 GB RAM iddialarının güçlendiği bir dönemde, 10 nm süreci ile desteklenmiş bir yonga, sürpriz olmayacaktır. 4000mAh batarya söylentilerini de hesaba kattığımızda, kullanım süresi açısından çok başarılı bir telefonla karşılaşabiliriz.
 


Kaynak:

thenextrex
tech-boom
Anıl Gül Anıl Gül Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.