elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Danfoss, Patlayıcı Atmosfer
(ATEX) Kompresör Laboratuvarını Büyütüyor

Isıtma, soğutma, motor kontrol sistemleri ve güç çözümleri alanlarında dünya devi Danfoss, Fransa’da bulunan yanıcı soğutkan laboratuvarını büyüterek tesiste alternatif soğutkanlı yeni nesil scroll ve pistonlu kompresörlerini test edecek.



A- A+
21.09.2018 tarihli yazı 6060 kez okunmuştur.
Isıtma, soğutma, motor kontrol sistemleri ve güç çözümleri alanlarında dünya devi Danfoss, Lyon yakınlarında 2011 yılında kurulan,içinde AR-GE ve üretim tesisinin bulunduğu kompresör yanıcı soğutkan laboratuvarını büyütüyor. İklimlendirme ve soğutma sektöründe öngörülen yanıcı soğutkan kullanımının artışı üzerine büyütülmesine karar verilen tesis, 20 Eylül’de Fransa’nın Trévoux şehrinde açıldı.



Avrupa'nın ilk Patlayıcı Atmosfer (ATEX) kompresör laboratuvarı olan tesis, Danfoss’un yanıcı soğutkanlara geçiş için  attığı stratejik adımlardan biri. Söz konusu yatırım, Avrupa Ekonomi Komitesi dahil birçok ülkenin onayıyla 1989 yılında yürürlüğe giren Montreal Protokolü ile gündeme gelen küresel ısınmayı yavaşlatma önlemleri kapsamında yapıldı.



Danfoss Ticari Kompresörleri Başkanı Noël Ryan, konuyla ilgili "Danfoss, sürdürülebilir soğutma sektörüne giden yolda on yılı aşkın süredir aktif rol oynuyor, yeni düzenlemeler için planlarına devam ediyor ve edecek.” dedi.
 
Kaynak: