elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Çöpler Artık Robotlara Emanet!

Teknoloji geliştikçe robotların hayatımızdaki yeri artmaya başladı. Bunun bir örneğini de Volvo’nun çıkardığı çöp toplayan robotlarla görüyoruz. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
05.04.2016 tarihli yazı 7648 kez okunmuştur.
Aylar önce ROAR ismini verdiği, çöp toplayan robot projesinin sinyallerini veren Volvo, geçtiğimiz ay projeyi gerçekleştirerek görücüye çıkardı. Bu proje ile özel tasarlanan robotlar, sokaklardaki çöpü temizleyerek insanlara büyük kolaylık sağladığı gibi, insan sağlığını da tehdit eden bu işin üstesinden gelecekler.
 



İlginizi Çekebilir: Çizgi İzleyen Robot Yapımı 1. Bölüm
 

Tasarlanan bu robotun yanında bir de drone asistan bulunmakta. Robot durduğu an drone hareketlenerek çöp kovalarının yerini tespit ederek robot için yol haritası çıkarmaktadır. Böylece robot bu yolu izleyerek çöpleri toplayabiliyor.
 
 


İlginizi Çekebilir: Elektronik Çöp Şehri Guiyu
 

Volvo, yaza kadar robotun testlerine devam edecek. Olumlu sonuçlar doğrultusunda yavaş yavaş pilot bölgelerde uygulanmaya başlayacak. Restoranda servis yapan robotları gördüysek, bu çöp toplayan robotları da görmemiz yakındır gibi. Bu konuda sizlerin görüşü nedir? Yorumlarınızı bekliyoruz!

ROAR ile ilgili detayları aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz;

 


 
Kaynak:

Cnet
 
Burcu YELİS Burcu YELİS Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.