elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Çölde Su Üretebilen Cihaz |
WaterDrop

Güneş enerjisi bu kez elektrik üretimi için değil, su üretimi için kullanıldı. WaterDrop projesiyle geliştirilen cihaz sayesinde çölde güneş enerjisi kullanarak serin su üretmek mümkün. Peki nasıl? Cevabı yazımızda...



A- A+
25.09.2015 tarihli yazı 10519 kez okunmuştur.
Doğa araştırmacısı olan Ap Verheggen, güneş enerjisiyle ilgili yenilikçi fikirleriyle çölde su üretebilmek için çeşitli projler üzerinde çalışıyordu. Geliştirdiği ‘WaterDrop’ isimli projede çöl ortamında güneş enerjisini kullanarak serin su üretebilen, elde taşınabilen bir cihaz tasarladı.
 


Bilim kurgu gibi görünen bu projede, damla şeklindeki cihazın dışında bulunan fotovaltaik hücreler güneş enerjisini soğurarak vantilatöre enerji sağlıyor ve dönmesini sağlıyor. Cihazdaki yoğunlaştırıcı sistemle birlikte dönen pervaneler, havanın gaz halden sıvı hale geçişini sağlayarak serin içme suyu üretiliyor. Üretilen suyun miktarı havanın sıcaklığına göre değişiyor. Daha yüksek sıcaklıklarda  daha fazla güneş ışığıyla birlikte daha fazla su üretimi gerçekleştirilebiliyor.







►İlginizi Çekebilir: Güneş Enerjili Sulama Sistemleri

 
Fotovoltaik hücrelerin verimliliklerinin artması ve malzeme biliminin beraberinde getireceği gelişmeler ile WaterDrop ve benzeri projeler sayesinde içme suyu sıkıntısı yaşanan bölgelerde bu ihtiyaç elde taşınabilen cihazlar ile karşılanabilir duruma gelecek.



Kaynak:

►Inhabitat


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.