elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

CES 2015 Fuarı'nda Neler Oldu?

Bilişim devlerini bir araya getiren CES Bilişim Fuarı bu yıl 6 Ocakta ABD’nin Las Vegas kentinde gerçekleştirildi. Fuar, 3 gün boyunca yeni cihazların tanıtımında sahne aldı. Fuarda en fazla dikkat çeken ürünler ne diye merak ediyorsanız, cevabı yazımızda bulabilirsiniz.



A- A+
17.01.2015 tarihli yazı 8673 kez okunmuştur.

Yapılan açıklamaya göre, 170 bin teknoloji tutkunlarını ağırlayarak CES 2015 kendi rekorunu kırmış oldu. Bu etkinlikte 2015 yılında karşılaşacağımız teknolojiler görücüye sunuldu. Bunların içinde televizyonlar, saatler, robotlarakıllı telefonlar ve otomobiller en çok ilgi çeken alanlar oldu. Şimdi bu ilgi çeken alanlardan bir kaç tanesine göz atalım.




İlginizi Çekebilir: CES 2014 Fuarı’nda Neler Oldu?


 

Toshiba Communication Android Robot


Toshiba, standında ziyaret edenlerine Toshiba Communication Android Robot adlı karşılama robotunu tanıttı. Aiko Chihira adlı robot normal bir insan derisi gibi bir deri ile kaplanmış ve normal bir insanın mimiklerini yapabiliyor. Toshiba’nın  Android robotu insanlar gibi hareket edebiliyor ve tebessüm ile gelen ziyaretçileri karşılayabiliyor. Bu robotu ileriki yıllarda resepsiyonist olarak kullanılabileceği planlanıyor.
 



İlginizi Çekebilir: 2014'te İlgi Çeken 10 Robot |1.Bölüm


 

The Rollers 


Yeni teknoloji kullanılarak artık daha hızlı yürümek mümkün oldu. The Rollers, tekerleklere sahip paten benzeri cihaz ayakkabıya monte edilebilir. Elektrikle çalışan bu cihaz dört tekerleğe ve sahip olduğu elektrik motorları ile kullanıcıyı koşma hızına ulaştırır. Şimdi prototipi sergilenen bu ürünün 2015 sonuna doğru piyasaya girmesi umut ediliyor.




İlginizi Çekebilir: Volvo'dan Akıllı Bisiklet Kaskı


 

Axxess CE Air 2


Axxess CE Air 2 bluetooth bağlantılı mıknatıslarla donatılmış yapıya sahip hoparlördür. Bu itme gücü kullanarak kullanıcıya uçuyormuş görüntüsü verir. Telefondan aldığı şarkıları oynatmasının yanı sıra internetten de aldığı şarkıları oynatabiliyor. Yeterince ilgi çekici olan bu tasarımı CES Yenilikçi Ödülünü kazandırmayı başardı.
 
 
 

Pacif-i Elektronik Emzik 


2015'te artık giyilebilir teknolojiye kullanıcıların yönelmesi daha da arttı. Bu tarz takılabilir aksesuarların daha çok kullanılması için yaşamın sağlık boyutu ele alınarak ona göre yatırım yapılıyor. Bu yüzden CES 2015'te ebeveynlerin işlerini kolaylaştırmak için bebeklere yönelik cihazlar karşımıza çıkmıştır. Bunlardan biri Pacif-i Elektronik Emzik, içinde termometre bulunur. Bluetooth aracılığıyla bebeğin vücut ısısının telefona gönderiyor. Aynı zamanda bebeğiniz sizden uzaklaştığında size haber veriyor.
 


 
The Belty

Bu yılki en ilginç ürünlerden bir diğeri ise The Belty. The Belty kullanıcı ihtiyacına göre kendini gevşetilebilen akıllı kemerdir. Örneğin bir yemeğe çıktınız ve karnınızın şişliği artık nefes aldırmıyor. Bu sırada cihaz devreye giriyor, pantolonunuzu düşürmenize bir son verip üzerindeki sensörler sayesinde yemek yediğinizi anlıyor ve kemeri gevşetiyor. Kısacası kemer devrinde elleri devre dışı bırakıyor. Bu ürün hala prototip aşamasında ve ticari bir hal almadan önce daha ince ve kibar görünüme sahip olması kullanıcıları memnun edecek gibi duruyor.
 


 

Kaynak:

►Engadget
►Independent
►Techtimes
►Shiftdelete

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.