elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Celal Bayar Üniversitesi |
Tercih Rehberi

Üniversite tercihlerini yapacak öğrenciler için, Celal Bayar Üniversitesi hakkında genel ve gerekli bilgileri sizler için derledik. Editör kadromuzun deneyimleri ile hazırlanmış bu rehber haricinde merak ettiğiniz soruları #tercihrehberi hashtag'i ile de iletebilirsiniz.



A- A+
10.07.2015 tarihli yazı 9966 kez okunmuştur.

Celal Bayar Üniversitesi Hakkında 


Celal Bayar Üniversitesi’nin kuruluşu 11 Temmuz 1992 senesinde gerçekleşmiştir. Manisa ilinde bulunan üniversite, yükseköğretimin temelini oluşturan üç okul ile faaliyetlerine başlamıştır. Bu üç okul; 1975-1976 öğretim yılında eğitime başlayan  (Ege Üniversitesine bağlı) Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi Muhasebe Ön Lisans Yüksekokulu, 24 Kasım 1975 yılında kurulan üç yıllık Gençlik ve Spor Akademisi ve Demirci ilçesinde, 1975-1976 öğretim yılında Öğretmen lisesi bünyesinde kurulan iki yıllık Eğitim Enstitüsü'dür.
 
Celal Bayar Üniversitesi sahip olduğu akademik birimleri, öğretim elemanı ve öğrenci sayısı, fiziki kapasitesi, sosyal, kültürel ve sportif olanaklarıyla kaliteli ve ilerlemeye açık bir yükseköğretim kurumudur. Bünyesinde 10 fakülte, 5 yüksekokul, 15 meslek yüksekokulu, 3 enstitü, 23 araştırma ve uygulama merkezi bulundurmaktadır.
 
Şehzadeler şehri olan Manisa’nın konumu Batı Anadolu’daki Spil Dağı ve Gediz Nehri arasında bulunmaktadır. Tarih boyunca kültür ve sanatın yoğunlaştığı, ticaret yollarının geçtiği Manisa, kültürel ve doğal zenginlikleri ile ilgi çekici tatil olanakları sunmaktadır. Günümüze geldiğimizde tarihi ve doğal güzellikleri, ören yerleri, müzesi, Spil Dağı Milli Parkı ve Mesir Şenlikleri ile her geçen yıl daha fazla turistin ilgisini çekerken diğer yandan da Financial Times tarafından 2004 yılının Avrupa’da geleceğin en uygun yatırım kenti seçilen Manisa tarımsal, sanayi ve ticari açıdan da çok önemli merkezlerden biridir.
 

 
Manisa Spil Dağından Görünüş

 
 


Fakülteler

 
Celal Bayar Üniversitesinde bulunan fakülteler:

Manisa - Tıp Fakültesi
Manisa - Fen-Edebiyat Fakültesi
Manisa - Güzel Sanatlar , Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
Manisa - İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Manisa - İlahiyat Fakültesi
Manisa - Mühendislik Fakültesi
Manisa - İşletme Fakültesi
Demirci - Eğitim Fakültesi
Turgutlu - Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi
Manisa Diş Hekimliği Fakültesi


 
Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi
 



Yüksekokullar

 
Celal Bayar Üniversitesinde bulunan yüksekokullar:

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
Sağlık Yüksekokulu
Tütün Eksperliği Yüksekokulu
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
Yabancı Diller Yüksekokulu
 

 
Manisa Sağlık Yüksekokulu



 
 

Meslek Yüksekokulları

 
Celal Bayar Üniversitesinde bulunan meslek yüksekokulları:

Ahmetli - Ahmetli Meslek Yüksek Okulu
Akhisar - Akhisar Meslek Yüksek Okulu
Alaşehir - Alaşehir Meslek Yüksek Okulu
Demirci - Demirci Meslek Yüksek Okulu
Gördes - Gördes Meslek Yüksek Okulu
Kırkağaç - Kırkağaç Meslek Yüksek Okulu
Köprübaşı - Köprübaşı Meslek Yüksek Okulu
Kula - Kula Meslek Yüksek Okulu
Manisa - Manisa Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksek Okulu
Salihli - Salihli Meslek Yüksek Okulu
Sarıgöl - Sarıgöl Meslek Yüksek Okulu
Saruhanlı - Saruhanlı Meslek Yüksek Okulu
Manisa - Manisa Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu
Soma - Soma Meslek Yüksek Okulu
Turgutlu - Turgutlu Meslek Yüksek Okulu


 
Gördes Meslek Yüksekokulu

 

Enstitüler

 
Celal Bayar Üniversitesinde bulunan enstitüler:

Fen Bilimleri Enstitüsü
Sağlık Bilimleri Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü

Kampüsler


Celal Bayar Üniversitesi’nin Muradiye ve Uncubozköy yerleşkeleri bulunmaktadır. Bu yerleşkeleri birbirine bağlayan ring seferleri de mevcuttur. Muradiye kampüsü 11 Temmuz 1992 senesinde Manisa’nın Muradiye beldesinde kurulmuştur. Mühendislik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Deneysel Fen Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEFAM) gibi birimler yer almaktadır.
 

 
Celal Bayar Üniversitesi Muradiye Kampüsü

Uncubozköy kampüsü ise Kenan Evren sanayi sitesi karşısında bulunmaktadır. Lisans düzeyinde örgün (gündüz) ve 2.öğretim (gece) olarak eğitim öğretim yapılmaktadır. İngilizce eğitim isteğe bağlıdır. İngilizce eğitim görmek isteyenler için hazırlık sınıfları vardır. Uncubozköy Kampüsünde İİBF dekanlık binası, derslik binası, kütüphane, amfi binası, kantin Süleyman Demirel Kültür Merkezi, Tıp Fakültesi dekanlık binası, tıp fakültesi derslikleri, Hafsa Sultan Hastanesi, ebelik ve hemşirelik bölüm binası bulunmaktadır.
 


Üniversiteye ait birimlere ulaşım için tıklayınız. 

Eğitim


Celal Bayar Üniversitesi’nin akademik yapısı şöyledir; 188 Profesör, 142 Doçent, 348 Yardımcı Doçent, 216 Öğretim Görevlisi,  573 Araştırma Görevlisi, 24 Uzman, 78 adet okutman bulunmaktadır. Üniversitenin eğitim dili Türkçedir. Celal Bayar üniversitesini sayılarla öğrenci durumlarını incelemek isterseniz aşağıdaki resme tıklayınız. 
 


Celal Bayar Üniversitesi Laboratuvar imkanı olarak öğrencilerine üst düzeyde imkan sağlamaktadır. Hangi bölümlerde laboratuvar olduğunu merak ediyorsanız tıklayınız.

Yurt Olanakları 


Muradiye ve Merkez KYK yurtları bulunmaktadır. Ayrıca özel yurt olarak ise Ceydorm özel öğrenci yurdu, Büşra kız öğrenci yurdu, Durukan kız öğrenci yurdu, Manisa Akasya erkek öğrenci yurdu, Nilüfer kız öğrenci yurdu, Uncubozköy Gümüş kız öğrenci yurdu, Özel Meriç erkek yurdu gibi birçok özel öğrenci yurtlarıda vardır. Öğrencilerin barınabileceği uygun fiyatta birçok evde mevcuttur.

Yurt Dışı Olanakları


Üniversitenin birçok yurt dışı ve Farabi imkanı vardır. Ayrıntılı bilgi için resme tıklayınız.
 


Sosyal Olanaklar


Üniversitede toplam 20 ayrı birimde öğrenci ve personelin barınma, beslenme, dinlenme gibi sosyal ihtiyaçlarını karşılanmaktadır. Üniversitede olimpik yüzme havuzu, Sağlık İçin Spor Merkezi, atletizm kulvarlı çim futbol sahaları, basketbol ve voleybol sahaları ile tenis kortları bulunmaktadır. Tesislerin ayrıntıları için resme tıklayınız.



Burs Olanakları

 
Katkı (Harç) Kredisi (Karşılıklı)
Öğrenim Kredisi (Karşılıklı)
Burs (Karşılıksız)
Celal Bayar Üniversitesi Yüksek Öğretim Vakfı Bursu
Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kısmi zamanlı burslar

Öğrenciler kendi fakülte/yüksekokulunun atölye, laboratuar vb. bölümlerinde veya Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü idari birimlerinde yarı zamanlı  çalışabilirler. Öğrenciler yarı zamanlı çalışabilmek için, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına başvurabilirler.

Üniversiteler Hakkındaki Sorularınızı, Bizlere " #TercihRehberi " Hashtagi ile İletebilirsiniz


Celal Bayar Üniversitesi Tanıtım Filmi




 
Kaynak:
►Celal Bayar Üniversitesi
Safa BİLGİNER Safa BİLGİNER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.