elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Biyometrik Şifreniz:
Avcunuzun İçinde

Samsung geçtiğimiz günlerde biyometrik kimlikten yararlanarak avuç içi taramasını kullanan bir kimlik doğrulama yönteminin patentini aldı. Parmak izi, iris tarama, Face ID gibi sistemlerden sonra bu özellik telefonunuzu güvence altına almanızı sağlayan bambaşka bir özellik.



A- A+
08.12.2017 tarihli yazı 8208 kez okunmuştur.
Bir uygulamada en iyi güvenliği sağlayabilmek için asla aynı şifreyi iki kere kullanmamak ve bunları düzenli olarak değiştirmek gerekir. Bu nedenle şifre yöneticileri hayati önem taşımaktadır. İster istemez oluşturduğumuz bir şifreyi unutabiliyoruz ve bununla birlikte şifremizi hatırlamamız için bize sorulan sorular, kişisel bilgilerimizi tehlikeye atmış oluyor. Bu nedenle Samsung kişisel bilgilerimizi avuç içi okuma teknolojisiyle  koruma altına almak istiyor.
 

►İlginizi Çekebilir: Biyometrik Nedir? | ElektrikPort Akademi

Geliştirilen patentte ilk olarak, kullanıcıların kimliğini doğrulamak için arka kamera aracılığıyla avuç içinin fotoğraflarını çekmesi gerektiği belirtiliyor. Avuç içi çizgileri önceki kayıtlarla eşleşiyorsa, Samsung cihazı parolalarınızı hatırlayabilmeniz için satırlara dağılmış şekilde şifrenize dair ipucu görüntülüyor.

Elimizdeki damarların kişiye özgü olduğu bilgisine dayanarak Hong Kong City Üniversitesi’ndeki David Zhang, biyometrik kimlik uygulamasının kullanılır ve eğlenceli bir teknoloji olduğunu düşünüyor.

 

►İlginizi Çekebilir: Dijital Şebekelerde Siber Güvenlik

Samsung, patentini almış olduğu bu teknolojinin bir sonraki telefonlarında yer alıp almayacağı konusunda bir açıklamada bulunmasa da Samsung gibi şirketlerin genellikle bir pazarlama tekniği olarak üzerinde çalışılan fikirlerin patentini alarak, aynı fikirlerle uğraşan rakiplerini durdurmak için de kullandıklarına şahit olmaktayız.


Yazar: Serap Uygur

Kaynak:


thenextweb
pcmag
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.