elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Aydınlatma Sektörünün Duayenleri, IstanbulLight Aydınlatma Tasarımı Zirvesi’nde Geleceği Konuşuyor

19-22 Eylül’de Istanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek olan, IstanbulLight Uluslararası Aydınlatma ve Elektrik Malzemeleri Fuarı kapsamında organize edilen IstanbulLight Aydınlatma Tasarımı Zirvesi, 21-22 Eylül tarihlerinde sektör profesyonellerini bir araya getiriyor. Aydınlatma sektöründe kritik bir öneme sahip aydınlatma tasarımına 360 derece bir bakış açısı sunacak olan zirvede, alanında uzman uluslararası 14 profesyonel konuşmacı yer alacak. Zirvenin keynote konuşmacıları ise 25 yıllık deneyimiyle aydınlatma tasarımının usta ismi Rogier van der Heide ve bu alandaki yenilikçi yaklaşımıyla öne çıkan Daan Roosegaarde olacak. Detaylar haberin devamında...



A- A+
15.08.2018 tarihli yazı 8001 kez okunmuştur.

Aydınlatma'nın Geleceği

UBM Turkey tarafından organize edilen 11. IstanbulLight Uluslararası Aydınlatma ve Elektrik Malzemeleri Fuarı ve Kongresi, IstanbulLight Aydınlatma Tasarımı Zirvesi’ne ev sahipliği yapıyor. 19-22 Eylül 2018 tarihlerinde, İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan IstanbulLight 2018 kapsamında düzenlenecek zirvede aydınlatma tasarımlarının en iyi örneklerinin ve sektörün geleceğine hizmet edecek deneyimlerin paylaşılacağı 12 oturum gerçekleştirilecek. Bu kapsamda, 21-22 Eylül tarihlerinde düzenlenecek zirve, ulusal ve uluslararası arenadan, alanında öncü konuşmacıları ağırlayacak.



UBM Turkey IstanbulLight Marka Direktörü Mehmet Dükkancı

► İlginizi Çekebilir: Ofis Aydınlatmasında Nelere Dikkat Edilmeli

Hızla gelişen aydınlatma tasarımı sektörüne zirvenin önemli bir destek verdiğini belirten UBM Turkey IstanbulLight Marka Direktörü Mehmet Dükkancı, “Son 10 yılda hızla büyüyen nüfusumuzun ihtiyaçlarına cevap vermek için inşaat sektöründe ciddi bir büyüme gözlemliyoruz. Aydınlatma sektörünün de gelişmesine sebep olan bu büyümeye paralel olarak, özel projelerde aydınlatma tasarımının önemi daha iyi anlaşılmış ve değer bulumuştur. Ülkemizde hızla gelişen bağımsız Türk aydınlatma tasarımcılarını desteklemek amacıyla IstanbulLight Fuarı kapsamında, IstanbulLight Aydınlatma Tasarımı Zirvesi’nin 2.sini düzenliyoruz. Beğenilen örnek projelerin sunumunu, sektörün gündemini, yerli ve uluslararası konuşmacılardan dinleyebilmenin; inşaat, müteahitlik, mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı ofisleri için heyecan verici olacağını düşünüyoruz. Aydınlatma Tasarımı’nın projelerde yarattığı farklılığı, verdiği prestiji görüp, ufkunu geliştirmek, aydınlatma tasarım camiasını tanımak isteyen özel sektörden yatırımcıları, bakanlıklardan, belediyelerden proje yatırım yöneticilerini zirveyi izlemeye davet ediyoruz.” dedi.


PLD Türkiye - Ağustos Teknoloji Kurucusu Emre Güneş hem zirvenin küratörlüğünü üstleniyor hem de etkinlikte yapacağı konuşmayla “Aydınlatma tasarımcısı kimdir?" sorusuna cevap arayacak. Güneş; “Aydınlatma tasarımcısı mesleği ilgiye muhtaç. 1950'lerde Amerika'da, 1980 sonrası Avrupa'da hızla yayılan meslek dernekleri, etkinlikleri, üyeleri ve temsilcilerine rağmen halen emekleme aşamasında. Her ne kadar her geçen gün daha fazla kabul görse de hala imza yetkisi olmayan bu anlamda henüz resmiyete kavuşamamış durumda. Ancak iyi aydınlatmanın neler yapabileceği, ışık ile sağlık, psikoloji, ticari başarı arasındaki ilişkiler biliniyor. Yani aydınlatmanın tasarlanması gerektiği açık. İşte bu etkinlik mesleğin bilinirliğine katkısı ve toplumun bilinçlendirilmesi anlamında çok önemli bir yere sahip. Konuşmacıların deneyimi, konuların çeşitliliği göz önüne alındığında içerik eminim katılan tüm profesyoneller için ufuk açıcı bir deneyim olacak” şeklinde konuştu.


Dünya çapında en iyi örnekler ve başarı hikayeleri zirve katılımcılarına sunuluyor.


IstanbulLight Aydınlatma Tasarımı Zirvesi, zengin bir içerikle katılımcılarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Zirve kapsamında; 25 yıldır bu alanda çalışan ve uluslararası çapta tanınan, Curiosity Group’tan Rogier van der Heide deneyimlerini paylaşacak. Studio Roosegaarde’den Daan Roosegaarde ise daha iyi bir dünya için insan, teknoloji ve mekanı bir arada ele alan yenilikçi yaklaşımını sunacak.


02 Tasarım’dan Onur Yiğit ve Yalın Mimarlık’tan Ömer Selçuk Baz Nevşehir’deki Kapadokya Müzesi; MCC Aydınlatma’dan Canan Baba ve S. Funda Ataylar ise Mali’deki Sheraton Bamako Oteli kapsamındaki deneyimlerini paylaşacak.

Bakü, Azerbeycan’daki Haydar Aliyev Modern Tahsil Kompleksi deneyimi ile ALD Aydınlatma’dan Dilek Şahin, “daha iyi bir öğrenme ortamı için aydınlatma” anlayışını katılımcılara sunacak. ONOFF Aydınlatma’dan Ali Berkman ise aydınlatma jargonu üzerine bir konuşma yapacak.

Seven Lights’tan Mustafa Seven, aydınlatma tasarımı ve para konusuna odaklanacak. Planlux’tan Korhan Şişman, bir aydınlatma tasarımcısının gözünden mekanlarda neyin görünür olduğuna dair konuşacak.

NA Light Style’dan Nergiz Arifoğlu, İstanbul siluetinde önemli bir yer tutan Galata projesinin detaylarını paylaşacak. ZKLD Stüdyo’dan Zeki Kadirbeyoğlu ışık ve gölgenin ekseninde birçok kültürün buluştuğu Afrika kıtasındaki deneyimlerini anlatacak.

LAB.1’den Faruk Uyan günışığı simülasyon ve danışmanlık konusu üzerine örneklerle bilgi paylaşımında bulunacak.

Aydınlatma Türk Milli Komitesi (ATMK) ve Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği (AGİD) destekleriyle düzenlenen 11. IstanbulLight Uluslararası Aydınlatma ve Elektrik Malzemeleri Fuarı ve Kongresi bu yıl Orta Doğu, Afrika, Doğu Avrupa, Balkanlar, BDT Ülkelerinden 8000’i aşkın sektör profesyonelini ağırlayacak ve 250’nin üzerinde firmanın en yeni ürün ve teknolojilerine ev sahipliği yapacak. Fuarla eşzamanlı düzenlenen IstanbulLight Aydınlatma Tasarımı Zirvesi de dünyanın dört bir yanından profesyonellere kapılarını açacak.

Zirve Programı

21 Eylül 2018 Cuma

10:30 - 11:30 Aydınlatma Tasarımcısı Kimdir? - Emre Güneş
11:30 - 12:30 Sheraton Bamako Otel, Mali - Canan Baba & S. Funda Ataylar
12:30 - 13:30 Öğle Yemeği Arası
13:30 - 14:30 Landscapes of the Future - Daan Roosegaarde
14:30 - 15:30 Mimaride Doğal Işık Kullanımı - Faruk Uyan
15:30 - 16:30 Galata Kulesi, İstanbul - Nergiz Arifoğlu
16:30 - 17:30 Bir Deneyim Olarak: Afrika - Zeki Kadirbeyoğlu

22 Eylül 2018 Cumartesi

10:30 - 11:30 Aydınlatma Tasarımcısı Ne Görür? - Korhan Şişman
11:30 - 12:30 Haydar Aliyev Modern Tahsil Kompleksi, Bakü, Azerbeycan - Dilek Şahin
12:30 - 13:30 Öğle Yemeği Arası
13:30 - 14:30 25 Light Years - Rogier van der Heide
14:30 - 15:30 Aydınlatma Jargonu - Ali Berkman
15:30 - 16:30 Kapadokya Müzesi, Nevşehir - Onur Yiğit & Ömer Selçuk Baz
16:30 - 17:30 Tamamen Duygusal - Mustafa Seven

IstanbulLight Aydınlatma Tasarımı Zirvesi’ne dair detaylı bilgi ve katılım için www.istanbullight.com adresi ziyaret edilebilir.
 

UBM Hakkında


IstanbulLight, UBM Turkey tarafından organize edilmektedir. Haziran 2018 itibariyle Informa PLC ile birleşen UBM, dünyanın önde gelen B2B bilgi hizmetleri grubu ve en büyük B2B etkinlik organizatörü olmuştur.

Daha fazla bilgi için www.ubm.com ve www.informa.com adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Detaylar için: www.ubmistanbul.com

Online Davetiye için tıklayınız



Kaynak:


 
Irmak Telatar Irmak Telatar Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



GÜNÜN FİRMASI