elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Automechanika İstanbul 9-12 Nisan Tarihlerinde Ziyaretçilerini Ağırlayacak

Bölgenin en dinamik ve kapsamlı otomotiv etkinliği olan Automechanika İstanbul, bu sene 09-12 Nisan 2015 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek.



A- A+
10.03.2015 tarihli yazı 13544 kez okunmuştur.
Dünyanın en büyük fuar organizatörlerinden olan Messe Frankfurt ve Deutsche Messe tarafından düzenlenen uluslararası ticari fuar, 2001 yılından bu yana TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde düzenleniyor. Toplam 1600’ün üzerinde  firma, yenilikçi ürünlerini yüksek profilli ziyaretçilerine bu yıl 38 bin üzerinde metrekare bir alanda sergileyecekler. 
 
 


Automechanika İstanbul 09-12 Nisan 2015'de Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi'nde Gerçekleşecek


Fuara Yoğun İlgi 
 
Automechanika İstanbul’un birçok açıdan önemli ölçüde büyüme kaydettiğini dile getiren Hannover Fairs Turkey Genel Müdürü Alexander Kühnel ; "Türkiye toplam araç üretiminde son 3 senedir 1 milyon adetin üstünde performans göstererek Avrupa’da ilk 5’de bulunmaktadır. Bu başarının bir parçası olmak bizi mutlu ediyor. 9 senedir düzenlemekte olduğumuz Automechanika İstanbul fuarı sektörden gelen talep doğrultusunda artık her sene Nisan ayında düzenleniyor. Fuar, üretimde güçlü olan Türkiye’nin özellikle ihracatına çok büyük katkı sağlıyor. Geçtiğimiz yıl, 123 ülkeden 44,469 ticari ziyaretçi getirerek, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması için üzerimize düşen görevi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Ayrıca, 2014 senesinde 34,791 m² net alanda düzenlenen fuarımızda  40 ülkeden 1,475 katılımcı yer almıştır. Bu sayıları daha yukarı taşımak için 2014 senesinde 12 salonda düzenlenen fuarı, bu sene 14 salonda düzenleme kararı aldık. Bu yıl fuara katılmak isteyen firmaların uzun bir bekleme listesi oluşturmuş olması oldukça sevindirici. Beraber sektörü ileri taşımak için çalışmalarımızı her sene daha fazla arttırıyoruz" dedi. 
 
 
Nisan 2014'de toplam 1,475 katılımcının dünyanın dört bir köşesinden gelen 44,469 ziyaretçi ile buluştuğu Automechanika İstanbul rekor sayılarla sonuçlandı.

 
Uluslararası Katılım Artıyor

Otomotiv yedek parça sektörünün Avrasya'daki lider fuarı, bu yıl yeni eklenen 2 salonla birlikte toplam 14 salonda düzenlenecek. Automechanika Istanbul’un, bu sene geçmiş dönemlere kıyasla daha da büyüyeceğini ve Türkiye'nin güçlü ekonomik duruşunun uluslararası otomotiv sektörüne yansıyacağını belirten Messe Frankfurt İstanbul Genel Müdür’ü Tayfun Yardım ise ; “Otomotiv yedek parça sektöründeki en büyük ve en önemli fuar olan Automechanika, dünyada 14 ülkede gerçekleşmektedir. Türkiye; AB, Orta Asya ve Orta Doğu arasında, tüm bu hareketli piyasalara kolay erişim sağlayan stratejik bir konumda yer alıyor. Türkiye'nin Avrupa'ya ve komşu ülkelere ihracatının artması ülkenin bu heyecan verici pazarların giriş kapısı olarak pozisyonunu teyit ediyor. Türkiye'nin GSYİH'i son 11 yıldır her yıl ortalama %4,9 artıyor. Ulusal para biriminin stabilizasyonu, ihracatta büyük artış ve ekonomik reformların başarıyla uygulanması gelecekteki sürdürülebilir olumlu gelişmelerin de yolunu açtı. Türk dış ticaretindeki artış ve ithalatın da istikrarlı bir şekilde artması, dünyanın dinamik ekonomilerinden biri olarak Türkiye'nin önemini vurguluyor. Otomotiv Sektörü, toplam ihracatta %12’lik payla Türkiye'nin 1 numaralı ihracat sektörüdür. Automechanika Istanbul, güçlü performansını korumaya devam edecek ve geçmiş dönemlere göre uluslararası katılım daha büyük olacak” dedi. 
 


Türk ve Avrupa endüstrilerini bir araya getiren bu fuar, Türkiye için olduğu kadar çevre ülkeler için de önemli bir buluşma platformu haline geldi.

 
14 Farklı Ülkede Düzenleniyor

“Automechanika” marka adı , dünyanın otomotiv yan sanayilerine yönelik başarılı fuarları temsil ediyor. Automechanika fuarları, dünyanın dört bir yanında 14 farklı ülkede düzenleniyor. Meksika'dan Şanghay'a kadar gerçekleşen tüm Automechanika etkinlikleri fuar markasının bilinirliğini arttırıyor. Bu etkinlikler sayesinde tüm Automechanika fuarlarına her yıl daha da çok ziyaretçi geliyor.
 
Aynı konsept çerçevesinde Automechanika Istanbul'da sergilenen ürünler, aşağıdaki altı kategoriden birinde yer almaktadır:
 
Parça & Bileşenler: Güç Aktarımı, Şasi, Gövde, Standart Parçalar, İç donanım, Alternatif Sürüş Üniteleri, Şarj Aksesuarları, Binek ve Ticari Araçlar için Yeniden Üretilmiş, Tamir Edilmiş ve Yenilenmiş Parçalar, Eski Araçlar için Parça ve Servis Hizmetleri, Sektör Kuruluşları ve Yayıncıları
 
Elektronik Donanım & Sistemler: Motor Elektroniği, Araç Aydınlatma, Elektrik Sistemi, Sürücü Destek Sistemleri / Araç Güvenliği, Konfora Yönelik Elektronik Donanımlar, Sektör Kuruluşları ve Yayıncıları
 

 
Automechanika İstanbul Avrupa'nın 1 numaralı OEM ve satış sonrası etkinliğidir.

 
Aksesuar & Tuning: Motorlu Taşıtlar için Genel Aksesuarlar, Tuning, Kulüp Spor, Performans Sistemleri, Tasarım Geliştirme, Özelleştirme, Bilgi ve Eğlence, Özel Araçlar, Ekipman ve Modifikasyonlar, Alternatif Sürüş Uniteleri, Tekerlekler, Jantlar, Tekerlek Hava Kontrol Sistemleri, Küçük Ticari ve Binek Araçlar için Römorklar, Römorklar için Yedek ve Aksesuar Parçaları, Sektör Kurumları ve Yayıncıları
 
Onarım & Bakım: Garaj ekipmanları ve Aletleri, Gövde onarım, Boya ve korozyona karşı koruma, Hafif ve ağır vasıtalar Özel Gövdeler için  Kamyon ve Karavan Tipi Evler, Çekme Servisi, Kaza Yardımı, Mobil Hizmetler, Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm, Bayilik ekipmanları,  Temel ve İleri Eğitim, Eski Araçların Yenilenmesi ve Bakımı, Sektör Kurumları ve Yayıncıları
 

 
 
Automechanika İstanbul, Bölgedeki tüm otomotiv üretim ve onarım profesyonellerini bir araya getirirken aynı zamanda da KOBİ'lere pazara giriş imkanı sağlamaktadır.

 
Bilgi Teknolojileri & Yönetim: Bayilik Planlama ve Yapılandırma, Finans, Franchise Konseptleri, Hasar Yönetimi ve Hasar Kontrolü, Bayi Yönetim Sistemleri, Garaj Yönetimi, Bayilik pazarlaması, İnternet servis Sağlayıcıları ve Araç Değişim Pazarları, Ekonomik Yenilenme, Grup Girişimleri, Hareketlilik Konsepti, Sektör Kurumları ve Yayıncıları
 
Servis İstasyonu & Oto Yıkama: Dolum İstasyonları, Yıkama ve Bakım, Yağ ve Akışkan Maddeler, Şarj Altyapısı, Sektör Kurumları ve Yayıncıları
 
 

AUTOMECHANIKA İstanbul'da Özel Ürün Bölümleri Yer Alıyor
 
Yağ: 2014 yılında ilk defa açılan “Yağ” özel bölümü alıcılar tarafından büyük ilgi gördü. Bu sene “Yağ” özel bölümü 12. Salonun girişinde yer alacak.
 
Lastik: Automechanika İstanbul’da  Raifen essen tarafından düzenlenen bir özel “Lastik” alanı yer alacak. Bu bölüm 10. Salonda yer alacak.
 
Oto Yıkama: Bu sene Automechanika Istanbul’da ilk defa oto yıkama özel bölümü düzenlenecek. Bu bölüm, dış alanda ana girişin yanında yer alacak.
 
Akü: Araçlara güç katacak “Akü” özel bölümü 3. Salonda yer alacak.
 
Truck Competence: Truck Competence, Automechanika markasının önemli bir  unsurudur. Fuar alanında kamyon yedek parça ve/veya servis hizmeti sunan firmalar bu özel logo ile belirtilecek.
 

Ahmet Gökhan Seyrek Ahmet Gökhan Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.