elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Aselsan - Tai - Savunma Sanayi Müsteşarlığı Teknik Gezisi

Karadeniz Teknik Üniversitesinin yıldızı parlayan genç bilişim topluluğu Karadeniz Teknik Üniversitesi Savunma Sistemleri ve Teknolojileri Topluluğunun savunma sanayisinin devleri ile başta makine mühendisliği olmak üzere bir çok farklı bölümden 40 öğrenciyi buluşturduğu büyük etkinlikte sırasıyla Aselsan , Savunma Sanayi müsteşarlığı ve Tai ye teknik gezi düzenlendi.



A- A+
27.03.2015 tarihli yazı 10826 kez okunmuştur.

Teknik Gezinin Başlangıcı

25 Şubat günü saat 19:00 da başlayan teknik  gezide katılımcıların tüm yol ücretleri Karadeniz Teknik  Üniversitesi  tarafından   karşılanmıştır. Otobüs hareket etmeden önce Karadeniz  Teknik Üniversitesinin saygın akademisyenlerinden öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada  bu tür  gezilerin her öğrencinin mutlaka tecrübe etmesi gereken bir deneyim olduğuna ve bu gezilerde elde edilen tecrübe ve gözlemlerin  öğrencilerin ufuklarını genişleteceğine ve en önemlisi bu türden büyük bir geziyle ilerde bu büyük firmalarda çalışmak isteyen öğrencilerin bu firmaları yakından tanıma imkanına sahip olacağına değindikten sonra KTÜ SAVSİSTEK ekibine teşekkür ederek sözü KTÜ SAVSİSTEK başkanı  Cem Bayar ‘a  bıraktı. Gezi boyunca güvenli yolculuk kurallarını taviz verilmeden titizlikle uygulanacağını belirten Cem Bayar katılımcılardan kendilerine bu konuda yardımcı olmalarını istedikten sonra iki öğretim görevlisi eşliğindeki teknik gezi başlamış oldu.
 

Ankara’ya Yolculuk Esnasında Yaşananlar 

Trabzon dan Ankara ya kadar toplam 12 saat süren yolculuk esnasında  Ktü  savsistek ekibi tam bir sorumluluk örneği göstererek bütün katılımcıların yolculuk boyunca yaşadıkları sorunlarla  özel olarak ilgilenirken, daha önce bir çok teknik gezi düzenlemiş olan kulüp başkanı Cem Bayar  firmalar hakkında, Emre Çelik, Oğuzhan Gültekin ve Orçun İzci KTÜ SAVSİSTEK in projeleri hakkında katılımcılara teknik bilgilerini aktardılar.
 

Teknik Gezinin Aselsan Ayağı  


26 Şubat sabahı başlayan Aselsan  gezisinde katılımcılar öncelikle aselsan ın merkez binasına geçerek aselsan yetkililerinden aselsan ahakkında teknik bilgi ve tanıtım brifingi aldılar. Ardından katılımcılar Aselsan şirketinin Ktü savsistek  onuruna  verdiği  kokteyle katıldılar. Kokteyle esnasında katılımcılar hem aselsan çalışanlarını yüzyüze tanıma hemde merak ettikleri konularda sohbet etme fırsatı buldular.Kokteylin ardından Aselsanın gizlilik içinde üretim yapan fabrika gezisi başladı. Burada katılımcılar bizzat üretim faaliyetlerin sorumlularından  gerek maket üzerinden gerekse silah sistemlerinin kullanıma hazır hali üzerinden bilgilendirildiler.Böylece  katılımcılar ülkemizin gururu olan yerli üretim silah sistemleri  hakkında e dinebilecekleri  en  güvenli bilgilere ulaşmış oldu.Ardından  Aselsan  müzesini gezen katılımcılar burada fotoğraf çekme ve aselsan ın kuruluşundan bugüne katettiği mesafeyi görme imkanı buldular. KTÜ SAVSİSTEK in ve Aselsan ın karşılıklı plaket takdiminden sonra çekilen aile fotoğrafıyla Aselsan gezisi son bulmuş oldu.
 

Teknik Gezinin Savunma  Sanayi  Müsteşarlığı Ayağı

Aselsan’ın ardından ikinci durak olan Savunma Sanayii Müsteşarlığında katılımcılar insan kaynakları Personeli  ve Savunma Sanayii Müsteşar  Yardımcısı  Serdar Demirel  tarafından  müsteşarlık binasının konferans salonunda ağırlandı. ilk olarak savunma sanayii müsteşarlığı personeli tarafından müsteşarlığın tanıtımı ve personel alımına yönelik katılımcılar bilgilendirildikten sonra müsteşarlığın havacılık başta olmak üzere Türkiye’nin Savunma Sanayisi alanındaki yatırımları, milli projeler, projelerin  geliştirilmesi hakkında bilgilendirilme, milli muharebe uçağının  tasarım süreci hakkında bilgilendirilme , müsteşarlığın üniversitelerle işbirliği projeleri hakkında bilgilendirme ve savunma sanaii müsteşarlığını geleceğe dair projeleri hakkında bilgilendirilme konuşmalarının yapıldığı sunumların ardından ,sözü alan Savunma Sanayii Müsteşar yardımcısı Serdar Demirel öncelikle Ktü Savsistek başkanı Cem bayar’a  teknik gezinin organizasyonu ve kendilerine gezi konusunda çok yardımcı olduğu için teşekkür edip; 
“Gençlerle bir arada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Karadeniz Teknik üniversitesini Yakından Tanıyan biri olarak Karadeniz Teknik Üniversitesinin çok kaliteli bir üniversite olduğunu söyleyebilirim.” diyen  Serdar Demirel sözlerini şöyle sürdürdü;
 
“Savunma Sanayii Müsteşarlığı Kanuni yapısından dolayı klasik devlet dairelerinden fiziki ve personel anlayışıyla ayrılır. Dünya’da bize benzer birçok kuruluş olmasına ve bizim bunlardan çok sonra kurulmamıza rağmen bugüne baktığımızda  bu kurumlara göre daha verimli çalışıp, daha çok projeler üretmekteyiz.” diyen Serdar Demirel kendi kişisel tecrübelerinden yola çıkarak  ülkemizin savunma sanayisi alanında dünden bugüne  katetiği yola dikkat çekti.Daha sonra sözü savunma sanayii müsteşarlığı personel yapısına getiren Serdar Demirel  “Nicelikten çok nitelik önemlidir. Bize lazım olan kişiler  Trabzon’dan kalkıp10 saatlik yolu katedip ben savunma sanayisini merak ediyorum diyen gençlerdir. Hepiniz  üniversitenin belli sınıflarında okuyorsunuz.Hepinize teker teker buraya geldiğiniz için teşekkür ediyorum .Benim için Savunma sanayii çok önemli hakikatten dünyada çok önemli bir yere geldik . Bizim sizin gibi gençlere ihtiyacımız var. Neresinde çalışırsanız çalışın savunma sanayisi müsteşarlığında mutlu olursunuz.En azından Tai ve Aselsan da çalışın. Bugün dünyada dik durabiliyorsak savunma sanayisi  sayeesindedir. Amerika’dan aldığımız uçak sayesinde değil.Eğer buraya gelirseniz üniversite ortamını göreceksiniz. Burası klasik bir devlet dairesi değildir. Bizim aradığımız kişiler gurup çalışması yapabilen sizin gibi  heycanlı kişilerdir.”dedikten sonra sözlerini noktalayan Serdar Demirel’e  KTÜ SAVSİSTEK adına Ayşe Betül Amaç’ın plaket takdim edip aile fotoğrafı çekilmesiyle savunma sanayii müsteşarlığı gezisibitmiş oldu.


Teknik Gezinin TAİ(Tusaş) Ayağı

Savunma Sanayisi Müsteşarlığından sonra katılımcılar son durakları olan Tai(Turkısh airspace industry) ye geçtiler burda Tai personeli tarafından çok sıcak karşılanan katılımcılar Tainin kendileri onuruna  verdiği kokteyle katıldılar. Ardından  Tainin konferans salonuna geçen katılımcılar burada tai hakkında  kendilerine yapılan sunumu ve merak ettikleri noktaları sorma fırsatı buldular.yaklaşık bir saatlik toplantının ardından Katılımcılar yüksek güvenlikli  Tainin üretim tesislerine geçip her mühendis adayını hayali olan üretim aşamalarını yerinde görüp  bilgi aldılar.Yaklaşık bir saat süren ve gizliliği yüksek seviyede olan Tai fabrikaları gezisi hatıra fotoğrafı ve plaket takdimi ardından son buldu.

 

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.