elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ANSYS Yazılımı Öğrenci Sürümü Artık Ücretsiz

ANSYS yazılımı, öğrenci sürümünü artık ücretsiz olarak sunuyor. Simülasyon işinde kendini geliştirmek veya sıfırdan başlamak isteyenler ANSYS hakkındaki detaylara ve indirme linkine derlediğimiz bu haberimize bakabilirler.



A- A+
28.11.2017 tarihli yazı 14114 kez okunmuştur.
ANSYS yazılımı mühendislik öğrencilerine önemli bir katkı sağlayacak. Mühendislik öğrencisi olmak oldukça derece pahalı bir üniversite hayatı anlamına geliyor. Ders kitapları, laboratuvar malzemeleri, teknik geziler, ekipman temini ve daha birçok harcama… Bazı dev firmalar bu konu nedeniyle öğrencilere ücretsiz eğitim desteğinde bulunuyor. Bunlardan sonuncu ANSYS şirketi oldu.

Yüzlerce firma tarafından dünya çapında kullanılan ANSYS, yazılımlarını öğrencilere tamamen ücretsiz olarak sunuyor. İlk olarak 2015 yılında öğrenci sürümünü sunan şirket, her yıl yazılımını güncelleyeceğine yönelik taahhüt vermişti. Kısa bir süre önce aldığı yeni karar ile önde gelen iki ürününü ücretsiz olarak sunmaya başladı. Bunlar; ANSYS AIM Student 18.2 ve ANSYS Student 18.2 olarak açıklandı. Şirket aynı zamanda 1 yıl boyunca lisans garantisi de verdi. Geriye tek bir soru kalıyor; Hangi yazılım benim için en doğru? İşte bu iki yazılımın sizler için kısa açıklaması:

ANSYS AIM

ANSYS AIM Student, simülasyon yeteneklerini geliştirmek isteyen öğrenciler için idealdir. Bu program, kullanıcıların basit bir ortamda fikirlerin en uç noktalarını bile verimli bir şekilde tasarlamalarına ve taklit etmelerine olanak tanır. Yazılım, kullanıcılara aynı simülasyon platformunda sıvı, yapısal fizik ve hatta elektromanyetizmayı koyma becerisi kazandıran çoklu fizik varyantıyla donatılmış olarak geliyor. Yani birçok mühendislik disiplinini bünyesinde barındırıyor.
 

ANSYS Student

Bugüne kadar şirketteki en popüler yazılım ürünü olmayı sürdürüyor. Bu program, ANSYS ürünlerinin geri kalanı için bir aşama belirlemektedir. ANSYS Workbench iş akışı, ön-işleme, post-processing ve çözücü programlarını oluşturmanın en iyi yoludur. Workbench grubunda Mekanik, ANSYS CFD, ANSYS SpaceClaim ve ANSYS DesignXplorer bulunur.
 

ANSYS Yazılımı Nasıl Kullanılır?

Daha önce simülasyon programı kullanmadıysanız ve sıfırdan başlamak istiyorsanız dahi ANYSY’i kullanabilirsiniz. Kullanıcıların temellerini anlamalarına yardımcı olmak için ANSYS'ye özgü birçok araç bulunmaktadır. İlk olarak ANSYS Akademik sayfasının Destek Kaynakları bölümüne göz atabilirsiniz. Yeni başlayanlara ANSYS için yardımcı olan ve sorunları çözülmesinde adım adım prosedürü gösteren video eğitimlerini içeriyor.

ANSYS’i indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

 


Kaynak:

ANSYS

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.