elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Amper Elektrik
"Paratoner ve Topraklama Semineri"ni Gerçekleştirdi.

Amper Elektrik & Franklin France işbirliğinde gerçekleşen seminere sektörden ve kamudan pek çok kişi katıldı. Elektrik sektörünün önemli konularından biri olan Paratoner ve Topraklama sistemlerinin anlatıldığı seminer Amper firmasının sponsorluğunda başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.



A- A+
20.05.2015 tarihli yazı 8244 kez okunmuştur.
Sektörün lider firmalarından biri olan Amper Elektrik, yıldırımdan korunma ve topraklama konuları kapsamında dünyadaki en önemli üreticilerden biri olan Franklin France  firması ile birlikte "Paratoner ve Topraklama Semineri"ni gerçekleştirdi. 



 

Seminer Öncesi Amper Elektrik - Satış&Pazarlama Müdürü ; Ahmet DOSTABAKAN kısa bir konuşma yaparak katılımcıları etkinlik ile ilgili olarak bilgilendirdi. 



Franklin France sunumu ile başlayan Paratoner ve Topraklama seminerine sektörden ilgi oldukça fazlaydı. 


 

Franklin France İhracat Müdürü ; Serge-Eneric Pagès Yıldırımdan Korunma, Paratonerler ve topraklama sistemleri ile ilgili yaptığı sunumda katılımcılara oldukça faydalı bilgiler vererek hem sektördeki bilgi eksikliğini giderdi hem de yanlış bilinen konular üzerine değinerek Türkiye'deki mevcut durum üzerine tespitler yaptı. 



Seminerde Franklin France'ın yeni model paratonerleri de tanıtıldı. Paratonerler hakkında detaylı bilgiler veren Serge-Eneric Pagès paratonerlerin çalışma prensipleri üzerinden yapılara sağladığı avantajları ve oluşturduğu koruma alanı ile insan hayatına ve elektronik cihazlara etkisini anlattı.


 

Katılımcılar sık sık sorular sorarak ve konu ile ilgili fikirlerini belirterek seminerin daha aktif ilerlemesine katkı sağladılar. 


 

Franklin France'ın yeni ürünlerinden Yıldırım Uyarı Sistemi (Storm Detec) seminerde tanıtıldı. Tanıtım sırasında görsel olarak test yapılarak sistemin nasıl çalıştığı ve uygulama alanları ile ilgili bilgiler verildi.


 

Yıldırımı önceden tahmin edip kullanıcıyı uyaran ve önlem almasına imkan tanıyan bu sistem havadan aldığı elektrostatik değişimleri analiz ederek belli bir referans ile karşılaştırmakta ve bu referansı geçilmesi halinde yıldırım uyarısı vermektedir.



Seminer sonunda bütün katılımcılara "Paratoner ve Topraklama Semineri Katılım Sertifikaları" verildi.




Amper Elektrik Kurumsal İletişim Uzmanı Ayberk ATİK