elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Allegro Kütüphaneleri |
Microsoft Visual C++ 2010

Görsel programlama ve oyun geliştirmeyle uğraşan bir çok insan C programlama dili yazılmış, Allegro kütüphanesini kullanmaktadır. Bu yazımızda Allegro kütüphanelerinin eklenmesi ve konfigürasyonlarının yapılması üzerinde duracağız.



A- A+
26.03.2014 tarihli yazı 16600 kez okunmuştur.
Allegro kütüphanesinin kullanmaya başlamadan önce yapılması gereken bir çok ayar bulunmaktadır. Öncelikle Allegro Dosya sayfasından bu kütüphanenin 4.2.2 - 4.2.3 sürümlerinden birisini indirmeniz gerekmektedir. Daha sonra Visual C++ 2010 sürümünü sitesinden indirip kurmanız gerekmektedir. İndirilen Allegro klasöründe aşağıdaki resimdeki gibi (C : \ Program Files \ Allegro ) olucak şekilde belirtilen dizine çıkartılmalıdır. 


 


► İlginizi Çekebilir: Öğrenciler İçin Ubuntu
 
Daha sonra bin klasörü içersinde bulunan dll dosyaları System32 dosyasının içersine kopyalanmalıdır.(C :\ Windows\ System32) Bu işlem tamamlandıktan sonra Visual C++ yeni bir uygulama açılmalıdır. New Project -> ctrl+shift+n basılmalıdır. Ve resimde görüldüğü üzere seçenekler işaretlenmelidir. Daha sonra ok seçeneğine basılarak bir sonraki aşamaya geçilmelidir. 





► İlginizi Çekebilir: Yazılım Projesi Nasıl Hazırlanır?
 
Ok şeceniğinden sonra next seçeneğine basılmalıdır. Karşımıza gelen Application settings penceresinde resimde görüldüğü gibi Console Application Empty Project seçeneği işaretlenerek devam edilmelidir.

 



► İlginizi Çekebilir: Yazılım Geliştirme Yaşam Döngüsü
 
Daha sonra Alt + F7 tuşuna basarak, veya Project menüsünden Properties'i seçerek, ya da sağ tarafından Solution Explorer penceresinde proje adı (örneğin deneme) tıklayıp Properties'i seçerek Proje Propertiesi'ni açın. Burada resimde görünen pencerede, Configuration Properties > VC++ Directories seçilir. Sol tarafta görüldüğü gibi All Configurations > İnclude Directories secenekleri işaretlenir. Ve resimde görüldüğü gibi C:\Program Files\ Allegro\İnclude olacak şekilde path kısmı düzenlenmiş olur.

 
 

► İlginizi Çekebilir: Çok Katmanlı Yazılım Mimarisi
 
Daha sonra aynı işlemler aşağıdaki resimdeki kurallara uyucak şekilde şecenekler belirtilirken C:\Program Files\ Allegro\lib şeklinde uygulanır.

 
 
Yukarıdaki işlemler halledildikten sonra debug > linker > input dizinleri işaretlenir. Daha sonra additional dependencies kısmına alld.lib eklenir. 


 
Bu aşamadan sonra release  kısmı seçildikten sonra; linker > input  bölümünden additional dependencies kısmına alleg.lib eklenerek resimdeki gibi işlem tamamlanır.

 


Bu işlemden sonra artık allegro kütüphanesi konfigürasyon işlemleri tamamlanmıştır. Resimde görüldüğü gibi yeni bir ıtem ekleyerek ilk projenizi açabilirsiniz.



► İlginizi Çekebilir: Açık Kaynak Siber İstihbarat Ağları


Allegro kütüphanesini yükledikten sonra basit bir örnek yapalım. Aşağıda resimde görülen kodu açmış olduğunuz örnek projeye uygulamanız gerekmektedir. 

 
 


Kod projeye uygulandıktan sonra aşağıdaki gibi bir çıktı alacaksınız. Allegro kütüphaneniz ve fonksiyonlarınız artık kullanıma hazır. Artık istediğiniz grafik uygulamasını, ya da geliştirmek istediğiniz oyunu geliştirebilirsiniz.

 

 

 

Kaynak :

► allegro.cc
► allegro.cc/forums
► visualstudio 

 
Ahmet Han Ahmet Han Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar