elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Akıllı Aynalar Çok Uzakta Değil!

Akıllı eşyalar hayatımızın her anını kuşatıyor ve günlük planlarımızda yardımımıza koşuyor. Akıllı telefonlardan sonra şimdi de akıllı aynalarla evlerimiz daha farklı bir konuma bürünecek. "Çok Ekranlı Siyah Ayna" olarak isimlendirilen aynalar bize çok da uzakta değil. Detaylar yazımızda.



A- A+
09.02.2014 tarihli yazı 11219 kez okunmuştur.
Toshiba'nın tanıtımlarını yaptığı akıllı aynalar akıllara durgunluk veriyor. İnsanlar aynanın verdiği inanılmaz cevaplar karşısında şaşkınlığını gizleyemiyor. Akıllı aynanın nasıl çalıştığına dair bilgi az olmasına rağmen, Toshiba akıllarda kalan bilim kurgu filmlerinin gerçek olduğunu göstermeyi ve hayallerde olanın yapılacağını vaat etti.
 
 

Bu icat "Çok Ekranlı Siyah Ayna" olarak isimlendiriliyor. Projenin anahtar fikri ise, günlük bir aynanız ve tabletinizin yapabildiklerinin birleştirilmesi esasına dayanıyor. Bu ayna tanıtım sırasında banyo ve mutfak olmak üzere iki alanda sergilendi. Banyoda hava durumu, fitness monitörü ve diğer kullanıcı bilgileri ayarlandı.



 İlginizi Çekebilir : Akıllı Ayakkabılar Geliyor



Mutfakta ise göz kontrollü sistem kuruldu. Bu ayna aracılığıyla izleyicilere tarif yapabilir ve veritabanında zaten mevcut olan bir tarifi paylaşabilirsiniz. Hatta akıllı ayna, kişisel zevklerinize uygun tarif ayarlamaları da yapabilir. Ek olaran mutfak tasarımında bir konsol ve kamera yardımıyla bazı eşyaları hareket ettirmek de başarıldı.



Toshiba şu an bu proje ile ilgili şimdilik ciddi planlar yapmıyor. Statejik planlama yaptıkları takdirde, kamuoyu duyurusu yapıp her odaya entegre edilcek şekilde gereken ihtiyaçlar doğrultusunda çalışmalarını yürütecekler. 

Her şey yolunda gittiği takdirde evlerimizin gireceği hal şimdiden gözüküyor. Evimizin her anında her odasından yönetebileceğimiz bu akıllı aynalar uzun vadede fayda sağlayabilir.



Kaynak:

wonderfulengineering



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.