elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2M KABLO Yerel Projesini Destekliyor

2M KABLO sektöründe öncü olmakla beraber birçok farklı projeye de destek olarak araştırma ve geliştirme faaliyetlerine de önem veriyor. İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin YEREL projesine sponsor olarak, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde, elektrikli araçlar için alt sistemler geliştirilmesini desteklemektedir.



A- A+
06.08.2014 tarihli yazı 8499 kez okunmuştur.
Çevreye duyarlılığı ilke edinen 2M KABLO; elektrikli araçlar konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla akademik danışmanlar ve farklı disiplinlerde öğrenim gören İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin yerli elektrikli araba projesi YEREL projesine destek veriyor.

Bu proje ile aynı zamanda Üniversite-Sanayi işbirliğine yönelikte örnek bir adım atan 2M KABLO, ülke üretimine verdiği katkının yanı sıra, araştırma ve geliştirme faaliyetlerine de azami önem gösteriyor. YEREL Projesi ile bir ürün oluşturma gayesinden ziyade, İstanbul Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerinden oluşan bir Ar-Ge Platformu kurmak amaçlanıyor.



2M KABLO, Yerel projesini destekliyor.

►İlginizi Çekebilir: 2M KABLO'dan YILDIZ’lı Öğrencilere Destek

YEREL Nedir ?

YEREL Projesi, İstanbul Üniversitesi akademisyen ve öğrencileri tarafından geliştirilen yerli elektrikli araba projesidir.



YEREL T1 araç prototipi

Projenin Kapsamı

YEREL Projesi, tek bir aracı ya da alt sistemi geliştirip üretmekten çok, uzun vadede, İstanbul Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerinin elektrikli araçlar konusunda yapacağı çalışmaların pratiğe döküleceği bir alanı kapsamaktadır.

Bu anlamda YEREL, bir ürün olmaktan daha çok bir Ar-Ge platformu olma niteliği taşımaktadır.

YEREL T1

YEREL projesinin ilk adımı olan T1, daha verimli, daha aerodinamik, daha hafif ve dolayısıyla daha az enerji tüketerek, günümüz elektrikli araçlarından yüksek menziliyle farklılaşacak prototip elektrikli araç çalışmasıdır.



Aracın teknik özellikleri

 
Kaynak: 

Engin Gülgör Engin Gülgör Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır